MOONLIGHT HAZE: “De Rerum Natura”

Ακόμα ένα symphonic/power metal σχήμα, εξ Ιταλίας ορμώμενο, με γυναικεία φωνητικά έρχεται να ταράξει τα “νερά” της μεταλλικής κοινότητας. Οι Moonlight Haze, μας συστήνονται με το ντεμπούτο album τους “De Rerum Natura”, θέλοντας να κερδίσουν την “ψήφο εμπιστοσύνης” μας.

Πρόκειται για μία νεοσύστατη μπάντα, με την ενέργεια και το πάθος να “αναβλύζει” και με αρκετές “φρέσκιες” ιδέες, πάντα με βάση τις επιρροές από το παρελθόν. Άλλωστε, όταν έχεις για “πνευματικούς” πατέρες τους θρύλους του symphonic/power metal Rhapsody, δε γίνεται να μην επηρεαστείς από τη μουσική τους.

Το καλό με τους Moonlight Haze, είναι ότι δε “στρογγυλοκάθισαν” στις στάνταρ φόρμες του παρελθόντος, αλλά προσπάθησαν και θα έλεγα κατάφεραν να πάνε τον ήχο τους σε δικά τους ηχητικά “τοπία”. Σίγουρα, τα πλήκτρα σε ένα τέτοιο εγχείρημα παίζουν σημαντικό ρόλο και είναι εμφανές στο δίσκο, δεν είναι όμως το παν. Οι Ιταλοί metallers, δίνουν πολύ σημασία και στα οπερετικά φωνητικά, στα χορωδιακά μέρη, στα solos και φυσικά “προβάλουν” όσο καλύτερα γίνεται τη φωνή της Chiara Tricarico, που φαίνεται να το “διασκεδάζει” και όχι απλά να τραγουδά.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του ήχου της μπάντας, είναι τα “To The Moon And Back” και “Odi Et Amo”. Εκεί όπου το symphonic metal αγγίζει το power και η μελωδία συναντά τα καταιγιστικά solos. Το εύρος της φωνής της Chiara, γίνεται κάτι παραπάνω από αισθητό στα σχεδόν οπερετικά “A Restless Mind” και “Time”. Ειδικά το “Time”, όπου υπάρχουν και αντρικά φωνητικά, θυμίζει θεατρικό έργο που υπάρχει “σύγκρουση” μελωδικών (γυναικείων) φωνητικών με τα πιο brutal (αντρικά), “καλού” και “κακού”, “αγγέλων” και “δαιμόνων”.

Μία απο τις ιδιαίτερες στιγμές του album, είναι η μπαλάντα “A Shelter From The Storm”. Μία “απαλή”, “τρυφερή” σύνθεση, που δείχνει ότι το συναίσθημα δε λείπει από το group. Αντιθέτως, έχει ενεργό ρόλο και συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου. Το πιο power κομμάτι του album είναι σίγουρα το “Goddess”, το οποίο κλείνει και το ντεμπούτο των Ιταλών. Άλλωστε, το καλύτερο το κρατάς για το τέλος, έτσι δε λένε; Ε, εδώ οι Moonlight Haze το κάνουν πράξη.
Νομίζω, μία από τις καλύτερες πρώτες επαφές που μπορεί να έχει ο ακροατής με μία μπάντα. Οι Moonlight Haze έχουν ποιότητα, έχουν όρεξη και έχουν και το ταλέντο να πάνε μπροστά. Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι Ιταλοί έχουν πετύχει το μισό. Η συνέχεια, θα τους δώσει το υπόλοιπο που τους αναλογεί.

https://www.facebook.com/Moonlighthazeband/

497

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.