CIRCLE OF WITCHES: “Natural Born Sinners”

Οι Ιταλοί metallers Circle Of Witches, επιστρέφουν με το τρίτο τους πόνημα “Natural Born Sinners” και δείχνουν σαν έτοιμοι από καιρό.

Οι Circle Of Witches, ιδρύθηκαν το 2004 στο Salerno της Ιταλίας και έχουν να επιδείξουν δύο δίσκους, ένα EP και ένα demo. Τα “The Holyman’ s Girlfriend” και “Rock The Evil”, κυκλοφόρησαν σε διάστημα 7 χρόνων μεταξύ τους (2007 και 2014 αντίστοιχα) ενώ ενδιάμεσα η μπάντα κυκλοφόρησε ένα EP, ένα demo και ένα video. Το “Natural Born Sinners”, έρχεται πιο σύντομα από τα δύο προηγούμενα (σε διάστημα 5 ετών) και σίγουρα πρόκειται για μία πολύ προσεγμένη δουλειά.

Η μπάντα, κινείται ηχητικά μεταξύ heavy και στα όρια του doom metal, με fuzz-αριστό ήχο και με τα φωνητικά να είναι αρκετά ατμοσφαιρικά και dark. Το album δε, λέγεται και concept, αφού αναφέρεται σε οτιδήποτε επαναστατικό (Από το Σπάρτακο έως το Giordano Bruno και από το Lucifer στον Anton Lavey). Πρόκειται για ένα δίσκο, όπου η μπάντα έβαλε τα δυνατά της, δούλεψε πολύ και το αποτέλεσμα νομίζω είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Δυνατές συνθέσεις, στακάτα riffs και καλοπαιγμένα solos, που “κουμπώνουν” τέλεια στη μοναδική φωνή του Mario Bove.

Από το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου “Tongue Of Misery”, φαίνεται η “διάθεση” της μπάντας για ένα album που θα αφήσει το στίγμα του στην έννοια concept album. Ο ρυθμός, είναι αρκετά “ανεβασμένος” και η ατμόσφαιρα τόσο “σκοτεινή” ώστε να αντιλαμβάνεται ο ακροατής το “επαναστατικό”, το “διαφορετικό” από το κατεστημένο που “αντιπροσωπεύει” ο δίσκος. Τα επικά “Giordano Bruno” και “ Spartacus (Prophecy Of Riot)” και τα δυναμικά “Death To The Inquisitor” και “You Belong To Witches”, κατατάσσονται στις καλύτερες στιγμές του album, ενώ και τα υπόλοιπα κομμάτια ακολουθούν σε ποιότητα κατά πόδας.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται εξαιρετικό και κατατάσσει το “Natural Born Sinners” στα υπόψιν, για ένα από τα concept albums της χρονιάς. Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά η ποιότητα των συνθέσεων και η ατμόσφαιρα του δίσκου είναι τέτοιες, που δικαιωματικά κερδίζουν μία θέση στην παραπάνω λίστα. Νομίζω, η καλύτερη δουλειά της μπάντας μέχρι την επόμενη και σίγουρα ένα album που αξίζει την προσοχή μας.

https://www.facebook.com/circleofwitches/

504

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.