SIDECHAIN: “Sidechain”

Αυτοί οι Ιταλοί, έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν! Δεν εξηγείται αλλιώς, το γεγονός ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα “ξεπετάγονται” τόσα πολλά και καλά νέα σχήματα. Οι Sidechain, είναι ένα από αυτά και το νέο τους album “Sidechain” είναι ένας rock ‘n’ roll “θησαυρός”.

Οι Ιταλοί rockers, “γεννήθηκαν” το Δεκέμβριο του 2014 από τους Simone Tedeschi (φωνή), Matteo Nardinocchi (κιθάρα), Mauro Bianchini (μπάσο) και Danilo Innocenti (τύμπανα). Οι μουσικές τους “ανησυχίες”, τριγυρνούσαν μεταξύ του rock ‘n’ roll και του alternative rock, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα μείγμα ήχου σύγχρονου, alternative rock, με επιρροές από ’70s, ’80s και ’90s rock φόρμες.

Το “Sidechain”, είναι αυτός ο ηχητικός συνδυασμός που θέλουν οι Ιταλοί rockers να προωθήσουν. Είναι, αυτός ο ήχος που η μπάντα είχε στο μυαλό της όταν ξεκινούσε τη μουσική “αναζήτησή” της. Είναι τόσο σύγχρονος, όσο και “παλιός”, παραδοσιακός. Είναι τόσο alternative, όσο και rock ‘n’ roll. Είναι “βαρύς”, όσο και “ανάλαφρος”, διασκεδαστικός. Οι επιρροές του group από μπάντες του παρελθόντος και φυσικά από νεότερες alternative, είναι εμφανείς σε όλα τα κομμάτια, χωρίς να χάνουν την “αύρα” του νέου, του φρέσκου, του καινούργιου.

Ξεκινώντας με το “My Master”, καταλαβαίνεις τη “διαφορετικότητα” στο rock ήχο των Sidechain. Είναι rock, με πιο “βαρύ” riff από τα παραδοσιακά, αλλά στα χνάρια των “χρυσών δεκαετιών” της rock. Συνέχεια με το “Horrible Tentacle”, με μία πιο rock ‘n’ roll διάθεση, που σε “ταξιδεύει” σε πιο southern φόρμες και με τη φωνή του Simone να έχει το απαραίτητο “γρέζι” ενός αυθεντικού rockstar. Και από εκεί και κάτω, νομίζω ότι οι Ιταλοί έβαλαν όλη τη μαεστρία τους! Τρία μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια, διαφορετικά μα τόσο ίδια μεταξύ τους, με εξαιρετικά riffs, τρομερά solos και όμορφους στίχους.

Το alternative έπος “Wars Today”, το stoner/psychedelic “rock θαύμα” “Last Redemption Of My Soul” και ο psychedelic/atmospheric rock ύμνος “Flame”, θα σε κρατήσουν “δεμένο” στο repeat και θα σου “διδάξουν” τον “Sidechain” alternative rock όρο. Θα σου “ανοίξουν” την όρεξη, για “περισσότερους” Sidechain, για περισσότερα alternative μονοπάτια, για περισσότερη “νέα” μουσική. Και αυτό, θα οφείλεται αποκλειστικά στο μουσικό “μείγμα” των Ιταλών rockers.

Νομίζω, ότι η “δίψα” για περισσότερη τέτοια μουσική που σου μένει στο τέλος, είναι ένα τρομερό επίτευγμα για τους Sidechain. Η χαρά, του να απολαμβάνεις αυτό που ακούς και να μένεις ικανοποιημένος στο τέλος του album, ανήκει στους Ιταλούς “μαέστρους” της rock. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου, και ρίξε του μια “αυτιά”. Αυτό που θα ακούσεις, σίγουρα θα σε γεμίσει μουσικά και όχι μόνο. Ότι καλύτερο, στο χώρο της rock μουσικής που έχω ακούσει τελευταία.

https://www.facebook.com/sidechainrock/

515

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.