ASOMVEL: “World Shaker”

Αν η λέξη “τσαμπουκάς” μετεφραζόταν στα αγγλικά, θα λεγόταν Asomvel και η προφορά του θα ήταν “World Shaker”… ξεκάθαρα.

Από το 1993 ιδρυθέντες εις το Harrogate της Αγγλίας, αλλά δισκογραφικά εμφανισθέντες από το 2002 με το πρώτο τους demo “The Blood Eye”, πλέον μετράνε μία πλούσια κληρονομιά, με τελευταίο το 3ο δισκογραφικό τους απόκτημα “World Shaker”, που έρχεται να μας ταρακουνήσει για τα καλά.

“Μαχαιριά στο γόνατο” ο δίσκος αυτός, που δεν έχει να σου προσφέρει την αίγλη του heavy metal, τα “φλύαρα” σόλο και τα μαγευτικά riffs, αλλά είναι ένα κράμα από το βαρβάτο Rock ‘n’ Roll και “τσαμπουκαλεμένη” ταχύτητα. Τα riffs του Lenny Robinson σε βάζουν στο “ψητό” του κάθε κομματιού και απλά, συνοδεύουν το μπάσο του βραχνόφωνου Ralph, ενώ στα τύμπανα ο Jani Pasanen βαράει “straight through the heart”, που λένε και στο χωριό μου.

Δίσκος που τον αναμέναμε αρκετά χρόνια, 6 για την ακρίβεια, από τον προκάτοχό του “Knuckle Duster” και ακούγοντάς τον, πιστεύω ότι τσάμπα γράφω τόση ώρα. Είναι μία δουλειά που ακούγεται δυνατά, είναι μία “μουσική αγένεια” που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά σου και ο μέγας εμπνευστής τους, δεν είναι άλλος από τον θείο Lemmy και τους Motorhead. Fast, Loud and Rude!

https://www.facebook.com/ASOMVEL

531

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.