THREE DEAD FINGERS: “Breed Of The Devil”

Λεβεντογέννα Σουηδία. Από εκεί μας έρχονται οι νεανίες Three Dead Fingers, οι οποίοι δημιουργήθηκαν μόλις το 2015. Αποτελούνται από πέντε μέλη και τρεις κιθάρες παρακαλώ. Το 2017 κερδίζουν σε μουσικό διαγωνισμό (δεν ξέρω αλλά “Σουηδία, προφανώς και έχεις ταλέντο”), γεγονός που τους “ανοίγει” το δρόμο για τη δημιουργία ενός σημαντικού fan base. Κυκλοφορούν “ψηφιακά” το EP “Injustice” και στις αρχές Απριλίου 2019 “σκάει μύτη” και το ντεμπούτο άλμπουμ τους από την Bleeding Music Records.

Με το logo τους να παραπέμπει σε Entombed (προσκυνάτε ρε!!) και με ένα “απειλητικό” αλλά όμορφο artwork (θα μπορούσε να λείπει το χέρι ζόμπι που “παραγγέλνει” 3 μπύρες), θαρρείς πως θα ακούσεις, τι άλλο; Σουηδικό death metal. Όμως όχι! Οι επιρροές που “βγάζουν” οι Three Dead Fingers από τα ηχεία σου, ποικίλουν από 90’s melodic death μέχρι την επιθετικότητα του thrash και από τη μελωδία του κλασικού heavy μέχρι το groovy στυλ του nu metal. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή, με μία μπάντα που βρίσκεται σε αναζήτηση “ταυτότητας”. Δε λέω κρίση, γιατί είναι αρχή και είναι μικροί ακόμα. Α, δε σας το’ πα. Λεπτομέρεια. Οι νεανίες που ανέφερα στην αρχή, είναι ηλικίας μεταξύ 13-14 χρονών!!!! (κάτι τα ταΐζουν εκεί στη Σουηδία, δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί εμείς σε αυτήν την ηλικία, άλλα κάναμε!).

Οι μικροί Benjamin Button λοιπόν, για τα ηλικιακά δεδομένα τους, κάνουν πολύ καλή δουλειά, τόσο στις κιθάρες (ρυθμικές και lead), όσο και στο rhythm section που ακούγεται αρκετά στιβαρό και “δεμένο”. Στα φωνητικά ο Oliwer Bergman, “στέκεται” στο ύψος των περιστάσεων περισσότερο στα brutal (!?) και λιγότερο στα “καθαρά” φωνητικά, όπου φαίνεται το νεαρό της ηλικίας του και ίσως και η απειρία του (ενώ εγώ στα 13 μου τραγουδούσα σαν τον Dickinson. Άσε μας ρε Νίκο!).

Το άλμπουμ περιέχει 9 συνθέσεις, συν δύο bonus επανηχογραφημένες εκτελέσεις δικών τους κομματιών (“Goodbye” και “House Of The Careless”). Πρόκειται σε γενικές γραμμές για μία πολύ αξιόλογη κυκλοφορία, απ’ την οποία ξεχωρίζουν το εναρκτήριο instrumental “Until The Morning Comes”, το οποίο “οδηγεί” στο “Black Rainbow”, καθώς και τα “Into The Bloodbath”, “A Virus Called Life” και “Nocturnal Gates” (στα 2 τελευταία “φωνάζει” το σουηδικό μοντέλο). Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το υπόλοιπο άλμπουμ είναι για “πέταμα”. Απλώς τα παραπάνω κομμάτια είναι ο “πολιορκητικός κριός” του. Όπως και να’ χει, το μέλλον ανήκει σε αυτά τα “τσογλάνια” απ’ το Βορρά, αρκεί να ακολουθήσουν το μονοπάτι που χάραξαν οι προπάτορες του είδους. Και μα τον Όντιν, είναι πάρα πολλοί αυτοί.

https://www.facebook.com/threedeadfingers/

http://www.bleedingmusicrecords.com/



465

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.