KRISHNA PERI: “Cyclotron” EP

Ο κιθαρίστας Krishna Peri, προέρχεται από το Visakhapatnam της Ινδίας, αλλά ζει πια στο Dallas του Texas. Περίπου για έξι χρόνια, έπαιζε σε διάφορες μπάντες διασκευών. Όταν αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να εκφραστεί ο ίδιος δημιουργώντας τη δική του μουσική, ακολούθησε το δρόμο της προσωπικής καριέρας για να έχει την απόλυτη ελευθερία στην έκφραση.

Το “Cyclotron” είναι λοιπόν το πρώτο ΕΡ και αφηγείται μουσικά μία ιστορία επιστημονικής φαντασίας μέσα από πέντε instrumental μέρη. Η περιπέτεια και το ταξίδι του “Dr. Quark”, ενός ανθρωποειδούς επιστήμονα που μετά από ένα παράξενο πείραμα καταλήγει στον πλανήτη “Nabiru”, ζωντανεύουν στην ταστιέρα του Peri. Επεξεργάστηκε τα τραγούδια του σαν μεμονωμένες σκηνές ταινίας, συνδυάζοντας την αγάπη του για την επιστημονική φαντασία και την αστρονομία.

Στα 20 λεπτά του ΕΡ, ο Peri επιδιώκει να μοιραστεί ανάμεσα στην ευρύτητα της δεξιοτεχνίας του και την απόπειρα να αναπλάσει στιγμιότυπα της ιστορίας αυτής. Για πρωτάρης, είναι στιγμές που είναι αποκαλυπτικά εύστοχος, όπως για παράδειγμα στο πρώτο μέρος του εναρκτήριου “Escape Velocity”, με την αποστασιοποιημένη, ενημερωτική του αρχή, που σταδιακά ανοίγει, αλλάζει χρώματα και αποκτά μία περισσότερο προσωπική απόχρωση. Είναι λειτουργικές οι γραμμές της κιθάρας, που μοιάζουν να υποκαθιστούν τη διαδρομή της απούσας φωνής σε δεδομένες μελωδίες, και βοηθούν στη συγκροτημένη δομή των τραγουδιών.

Το “Critical Mass” δείχνει άμεσα τα δόντια του με ένταση και αγωνία και μία πιο μεταλλική κατεύθυνση, ενώ στο μέσο του θα απελευθερώσει και μία πιο επιδεικτική λειτουργία του “μουσικού ακροβάτη/δεξιοτέχνη”, που δένει όμως με την πίεση και την ταχύτητα του τραγουδιού. Η γαλήνη και η θωπευτική ειρήνη του “Silver Linings”, τυλίγουν τον ακροατή με μία διαφορετική σελίδα εντύπωσης, που διατηρεί την αντήχησή της και στο δίλεπτο ιντερλούδιο “Third From The Sun”. Το ομότιτλο, με τον επιτακτικό ρυθμό του και το χαρακτηριστικό θέμα του, κλείνει δυναμικά και κλειδώνοντας το σημάδι του στη μνήμη μας, τη σύντομη ιστορία του Peri.

Μαζί με τον ελπιδοφόρο ινδό μουσικό, οι Marcus Shammah (μπάσο), Noble John (ντραμς), και Joy Solomon (κίμπορντς), υποστηρίζουν με απόλυτη επάρκεια τα κεφάλαια του μουσικού αυτού ταξιδιού.

Ο Peri, ένας μουσικός που μεγάλωσε σίγουρα με μεγάλες δόσεις Friedman και Satriani, ρίχνει πετυχημένα το πρώτο του “δόλωμα”. Υπάρχουν αρκετοί και σεβαστοί λόγοι να περιμένουμε τη συνέχεια.

}

483

Avatar photo
About Γιώργος Γεωργίου 540 Articles
Συνηθίζουν να λένε, «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»… Αν μπορούσε λοιπόν να ιδρύσει το δικό του “Cabaret Voltaire”, στους τοίχους του θα είχε κορνίζες με φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα και πίνακες των David Bomberg και Edward Hopper. Πάνω στο πατάρι θα είχε τις δύσκολες περιπτώσεις, αυτούς που αν τελικά μάλωναν μεταξύ τους, θα έπρεπε να γίνει σε απομόνωση. Σε ειδικό “triryche design” τραπεζάκι ο Tate με τον De Garmo, και ακριβώς απέναντι σε ευρύχωρο καναπέ ο Fish με τον Steve Hogarth. Μοναχικό τραπέζι με κηροπήγιο και θέα από μικρό παράθυρο στην ομίχλη της πίσω αυλής ο Simon Jones. Φθαρμένο ημίψηλο σκαμπό και μίνι μπαρ δίπλα του για τον Nick Cave. Σκαλιστή πολυθρόνα για τον Ronnie James Dio, και κάθισμα VIP από το Villa Park για τον μουστάκια άρχοντα των ριφ. Φουτουριστικό κουπέ για τρεις σεβάσμιους κυρίους από τον Καναδά, μην τον ρωτήσεις ποιους. Κάτω σε περίοπτη θέση στο μπαρ, τον μορφονιό Joakim Larsson, για να τραβά τις ωραίες γυναίκες, και δίπλα του τον Jim Matheos να τον συμμαζεύει με την ψυχραιμία του όταν χρειάζεται. Σε ένα μικρό τραπέζι στην πιο σκοτεινή γωνιά, η περίεργη παρέα του David Sylvian, του Neil Hannon και του Paddy McAloon. Όταν κάθονται στο μπαρ και οι νεότεροι Einar Solberg, Daniel Tompkins και Daniel Estrin, η χημεία είναι πια ιδανική. Καθόλου άσχημα κι απόψε…