am Samstag: “1”

Από τη χώρα των τρυπημένων τυριών και των πλυντηρίων χρημάτων, Ελβετία, μας έρχονται οι am Samstag που είναι νόθα παιδιά του ευρύτερου alternative/grunge κινήματος.

Ειδικότερα, στο εναρκτήριο τραγούδι του παρθενικού τους ΕΡ “Meatballs”, θα νομίζει κανείς πως οι Nirvana έβγαλαν νέο single. Στη συνέχεια, μπαίνουν σαν επιρροές και συγκροτήματα σαν τους L7 και πιο σκληρές φόρμες που πλησιάζουν το metalcore στα όρια του nu metal (“School Books”).

Στο “Queens of Hearts” επιστρέφουν και πάλι στους Nirvana και αποδεικνύουν έτσι, πως εκτός του ότι δεν έχουν καταλήξει στο ποια είναι η ταυτότητα τους, είναι τόσο προβλέψιμοι που ακόμα και στο 12-λεπτο ΕΡ τους καταντούν κουραστικοί.

Το τέταρτο και τελευταίο κομμάτι της πρώτης τους κυκλοφορίας, “You Make Me Feel” δεν θα αλλάξει πολύ τη γνώμη σου, αφού είναι “χιλιοειπωμένο” και θα σου θυμίσει και πάλι τους Nirvana τους οποίους θέλουν να αναστήσουν τρόπον τινά.

Οι Ελβετοί προσπαθούν με ειλικρίνεια, αλλά τους λείπει η πρωτοτυπία, ίσως και λίγο πάθος ακόμα, που τουλάχιστον θα έκανε την αντιγραφή τους πιο ενδιαφέρουσα.

Πάω πάσο και ας έχω άσσους στο χέρι!

477

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.