THE INVISIBLE SURFERS: “Desert King”

Πάνω από 30 χρόνια πέρασαν από την εμφάνιση των Invisible Surfers στα μουσικά δρώμενα και προσφέρουν και πάλι απλόχερα με αμείωτο πάθος την καλοκαιρινή, ανάλαφρη (μα εκλεπτυσμένη) και “surf” προοπτική τους μέσα από ένα νέο πόνημα, το “Desert King”.

Η “συμμορία” του Αλέξη Μπερέκου, μέσα από μια πεντακάθαρη (ως αρμόζει στο ύφος) παραγωγή, κατορθώνει σε 11 instrumental συνθέσεις να περάσει το μήνυμα  συγκεράζοντας αρμονικά κάτω από ένα 50’s Rockabily καμβά, στοιχεία surf, punk κι ελληνικής παραδοσιακής – λαϊκής μουσικής. Είναι κάθε ένα από αυτά κι όλα αυτά μαζί!

Η όλη “μαγκιά” – “μαεστρία” στο όλο εγχείρημα είναι ότι μέσω απλών μέτρων, όλο αυτό το πάντρεμα ακτών Καλιφόρνιας κι Ανατολικής Μεσογείου, πλασάρετε τόσο φυσικά, που δεν έχεις άλλα περιθώρια από το να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά με τη συντροφιά μπύρας, ούζου ή και σφηνάκια μεξικάνικης τεκίλας, αν προτιμάς.

Κιθαριστικές πενιές και στακάτα riff, ενώ με τη συνδρομή των πνευστών σχηματοποιείται η ποικιλομορφία που απαιτείται για να φτιάξει ο Tarantino το νέο του post – spaghetti φιλμ ξεκινώντας απευθείας από το soundtrack. Με θέματα όπως τα “Mucho Perico”, “No Comprendo Nada” και “Nothing But The Truth”, η επιτυχία για να περάσεις καλά φαντάζει περισσότερο από σίγουρη και το, ενώ με το “Just Shake It”, η Μεσόγειος και τα Βαλκάνια, προσδίδουν μια διαφορετική πτυχή ευφορίας, στην ήδη ανεβασμένη διάθεση.

Πριν το retro γίνει μόδα, πριν η τάση αναβίωσης αποτελέσει βασική έκφραση του Life-style και της μουσικής, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι τύποι που το έχουν διδάξει, έχουν εντρυφήσει σ’ αυτό με πάθος και μεράκι (κι όχι ευκαιριακά), το έχουν αναγάγει σε τέχνη κι ίσως ήρθε το λεγόμενο “πλήρωμα του χρόνου” για αυτούς. Αν πάλι όχι, συνεχίζουμε την πορεία που ήδη έχουμε χαράξει κι οι Invisible Surfers, μένουν πιστοί σ’ αυτό που κάνουν και το πράττουν πολύ καλά! 
 

813

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.