ROTTEN SOUND: “Suffer To Abuse”

Δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού “Abuse to Suffer” οι Φινλανδοί grindcore γερόλυκοι Rotten Sound ρίχνουν στο pit της μουσικής σαπίλας που αγαπάμε ένα ακόμα αριστουργηματάκι με τον τίτλο “Suffer to Abuse”.

Το εφτά συνθέσεων διαμαντάκι είναι μια τρανή απόδειξη πως ο παλιός είναι αλλιώς και πως το να γράφεις ενδιαφέροντα riffs, να τα συνδυάζεις με σωστό τρόπο και να τα καλύπτεις με μια τέλεια για το είδος παραγωγή απαιτεί εμπειρία και μαεστρία.

Το “Suffer To Abuse” έχει καταρχάς το πλεονέκτημα ότι δεν υστερεί σε κανένα απολύτως σημείο της μικρής διάρκειας του και δεν χορταίνεις να ακούς τα κομμάτια ξανά και ξανά. Το εναρκτήριο “Privileged” καταφέρνει να σε βάλει αμέσως στο κλίμα, ξεκινώντας με ένα αργόσυρτο 1000 κιλών riff και αποκτώντας σταδιακά την ταχύτητα που απαιτείται για να σου τινάξει τα μυαλά στον αέρα. Ανάλογη συνέχεια με το “The Misfit”, όπου οι εναλλαγές στις ταχύτητες δίνουν και παίρνουν, όντας τόσο αρμονικά δεμένες που σε κάποια σημεία βρήκα τον εαυτό μου να χειροκροτάω για το αποτέλεσμα. Όπως όμως θα λατρέψεις το υπερηχητικό punk-o-grind “One Hit Wonder”, αντίστοιχα θα επιδοκιμάσεις και το doom-death μονολιθικό “Nutrition” και εκεί βρίσκεται ένα κομματάκι της μαγείας του “Suffer To Abuse”. 

Οι Rotten Sound μας προσφέρουν ένα τραχύ πανέξυπνο δίσκο που δεν αρκείται στο να κάνει φασαρία. Περιέχει εφτά συνθέσεις που η καθεμιά είναι εμπλουτισμένη με πανέξυπνα riffs και σωστές εναλλαγές στα tempos. Σε κερδίζει από το πρώτο δευτερόλεπτο και σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι το τέλος πιστοποιώντας την ποιότητα της μπάντας και της συγκεκριμένης κυκλοφορίας. 

563

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.