TEKSTI-TV 666: “Aidattu Tulevaisuus”

Όχι, όχι μην φεύγεις! Ξέρω αυτές οι περίεργες φινλανδικές λέξεις και ο εξίσου περίεργος τίτλος του 6-μελούς συγκροτήματος σε τρομάζουν. Αν μείνεις όμως λίγο ακόμη μαζί μας ίσως και να αποζημιωθείς ευχάριστα. Οι Teksti-Tv 666 κυκλοφόρησαν 3 Eps πριν φτάσουν σε αυτή την στιγμή, αφορμή για το παρόν άρθρο.

Σύμφωνα με την απλή διαδικασία του Google Translate, ο τίτλος του ντεμπούτου album των Teksti-TV 666 (δεν νομίζω να χρήζει μετάφρασης αυτό) σημαίνει, με κάθε επιφύλαξη, “περιφραγμένο μέλλον”.  Κρατήστε αυτό το πρώτο στοιχείο και προσθέστε το γεγονός πως οι Φινλανδοί απαρτίζονται από τέσσερις κιθαρίστες, έναν μπασίστα και έναν τυμπανιστή, καθώς και το ότι μέσα στα εφέ χάνεται η μητρική τους γλώσσα και δεν θα αποθαρρυνθείς διόλου από δαύτην, μικρέ μου ταξιδιώτη! 

Σε διάρκεια 31 λεπτών καταφέρνουν να συνδυάσουν shoegaze, krautrock, garage punk, με alternative Stone Roses κλιμα, ακόμα και heavy rock riffs. Φίλοι των King Gizzard and The Lizard Wizard και των συντοπιτών τους Φινλανδών Circle, θα τους συμπαθήσουν πολύ και προσωπικά κατανοώ το λόγο για τον οποίο βρήκαν στέγη στην Svart Records.

Η παραγωγή είναι είναι μεν χαώδης, αλλά ταιριάζει απόλυτα στο εγχείρημα θεωρώ, αν και δεν μπορώ να πω πως αντιλαμβάνομαι το λόγο για τον οποίο υπάρχουν 4 κιθάρες. Ίσως ένα live να με πείσει.

Το ενδιαφέρον συνονθύλευμα ήχων τους με τα λίγα σκόρπια φωνητικά είναι πέρα για πέρα ελκυστικό και θα τους παρακολουθώ όσο στενότερα μπορώ για να ακούσω με λατρεία κάθε επόμενο τους βήμα.

437

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.