BUILDING CHAOS: “Bοurbon Times”

Κανείς δεν τολμάει να ταράξει τη σιέστα του Pepe!

Έχει γείρει σε μια κουνιστή πολυθρόνα έξω από το saloon της πόλης και προφυλάσσοντας με το σομπρέρο τα μάτια του από τις ακτίδες του ήλιου, ξεκουράζεται μετά από ένα βράδυ καταδίωξης από τις ομοσπονδιακές αρχές… Πόσο μου αρέσουν τα γουέστερν!

Συγγνώμη για την σύντομη Sergio Leone εισαγωγή, αλλά το εξώφυλλο με ενέπνευσε!

Οι Building Chaos σχηματίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 2000, αλλά η τωρινή τους σύνθεση μετράει μόλις από το 2013 (δεν είναι και λίγο). Μετά από ένα mini CD το 2014, έρχονται με τα εξάσφαιρα στις θήκες για να μας παρουσιάσουν το ντεμπούτο τους “Bοurbon Times”.

Μπλέκουν το metal, με την blues και την country μουσική, με εκείνον τον τρόπο που έγινε κάποτε στην Νέα Ορλεάνη από τους Pantera κυρίως, αλλά και άλλα σχήματα, και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Στον τομέα της παραγωγής έχει γίνει σκληρή δουλειά και τα μέλη της μπάντας ξέρουν τι ήχο θέλουν βγάλουν, όντας έμπειρα, έχοντας θητεύσει σε Flames, Incineration, Kinetic κ.α. Έκπληξη μεγάλη, η καθόλου άσχημη διασκευή στο “California love” του 2Pac.

Εμένα που δεν είναι ιδιαίτερα θερμός ακροατής των Pantera, με κράτησαν στα πολύ country σημεία τους που ήταν καλοπαιγμένα και γεμάτα μυρωδιά μπαρουτιού, αν κρατήσουν αυτή την πολύ “νότια” αίσθηση στη μουσική τους, πιστεύω θα κάνουν καλύτερα πράγματα στο μέλλον και θα διαφοροποιηθούν από όλους εκείνους που έχουν καδράκια του Dimebag στο κομοδίνο τους.

Αν είσαι φίλος των Pantera και της σφραγίδας που έβαλαν στο metal, οι Building Chaos θα σου κάνουν καλή παρέα, χωρίς να σε κάνουν να τρίβεις τα αυτιά σου για το διαμάντι που ανακάλυψες.

Θα κρατήσω λίγο από το πεπαλαιωμένο μου bourbon για τον επόμενο τους δίσκο, μην έρθει ξαφνικά και με βρει απροετοίμαστο!
 
Highlights: “Heavy Chains”, “California Love”, “Snakefang”, “Blood Boil”

431

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.