LOWER CUT: “Ocean”

Οι Αθηναίοι Lower Cut συστήθηκαν στο κοινό το 2009, δίνοντας του μια μίξη alternative rock και shoegaze, με τα αισθαντικά φωνητικά της δεσποινίδος Ειρήνης να του χαϊδεύουν τα αυτιά.

Μετά από 2 ΕPs, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Off My Head” το 2014 και τρία χρόνια μετά επιστρέφουν με το δεύτερο τους “Ocean”. Αλλά δυστυχώς, μαζί με το νέο album έρχεται και η λυπηρή ανακοίνωση τους πως δεν θα υπάρξει τρίτο, μιας που η μπάντα αποφάσισε μετά τη συναυλιακή προώθηση του, να σταματήσει πάσα δραστηριότητα.

Η παραγωγή του album εγινε στα Artracks Studios, με την επιμέλεια του παραγωγού της μπάντας από τα αρχικά της βήματα, Άλεξ Μπόλπαση και ειλικρινά είναι διαμαντένια και έχει όγκο, πράγμα που συνήθως λείπει από τις εγχώριες παραγωγές.

Αν σου αρέσει η alternative rock, η dream pop και οι ψυχεδελικές εξάρσεις (τι οποίες δημιουργούν κυρίως τα πλήκτρα), σου συνιστώ ανεποφύλακτα το “Ocean”. H έναρξη του είναι ιδανική με το ομώνυμο “Ocean” και ο δίσκος στο πλάτος του καλύπτέται από μια πεσσιμιστική αύρα, με εξαιρέσεις αισιόδοξης διάυγειας, όπως π.χ. στο ρομαντικό “Honey”. 

Εν κατακλείδι, μια πολύ όμορφη και σωστά δομημένη προσπάθεια από τους Lower Cut, που δυστυχώς θα είναι και το κύκνειο άσμα τους, θα κάνει τους φίλους της σύγχρονης rock μουσικής να ζητήσουν αλκοόλ. Ειδικά για φίλους της Mazzy Star, και γενικά της dream pop!

854

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.