NIGHTMEN: “Can’t Avoid Success”

Οι Σουηδοί Nightmen με είχαν ενθουσιάσει με το γάργαρο και παθιάρικο garage rock τους, που συνδύαζε τους Blondie με τους Dead Moon και άλλα αγαπημένα σχήματα του προαναφερθέντος χώρου.

Δεν με είχαν ενθουσιάσει βέβαια, με την μικρή διάρκεια του ντεμπούτου τους “Fifteen Minutes of Pain”, που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο περίπου, η οποία και πάλι δεν υπερβαίνει τα 25 λεπτά στο δεύτερό τους “Can’t Avoid Success”.

Αυτήν τη φορά φαίνεται οι τόνοι να πέφτουν και ο ήχος να pop-οποιείται περισσότερο, αλλά δεν αφήνει αδιάφορα τα αυτιά μου, ούτε τα τρελαίνουν.

Η παραγωγή είναι βρώμικη, κάνοντας το album να ακούγεται άλλης δεκαετίας, χωρίς ευτυχώς να σαμποτάρει κάποιο από τα μέλη των Nightmen και κομμάτια σαν το “Over You” και “Why (Tonight)” βγάζουν μια αρχοντιά, αλλά η προσήλωση στην κληρονομιά των Blondie, με την γυναικεία φωνή πλέον να έχει τον πρώτο λόγο, δεν αφήνει μάλλον να εξελιχθεί το δικό τους ύφος.

Συνεχίζω να τους συμπαθώ τους Σουηδούς, αν και δεν έκαναν το ΜΠΑΜ που περίμενα…θα συνεχίσω να περιμένω, αλλά το πόσο θα εξαρτηθεί από τους ίδιους!

472

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.