SIBERIAN: “Through Ages of Sleep”

Οι σουηδοί sludgers Siberian επιστρέφουν με το δεύτερο full length τους, τρία χρόνια μετά το συμπαθέστατο “Modern Age Mausoleum”.

Συνδυάζοντας (μεταξύ άλλων) τους Mastodon και τους Converge, κυκλοφορούν μια ακόμη τίμια δουλειά, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της “Age Trilogy”, κάτι που εξ αρχής προδίδει πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στον ήχο σε σχέση με το ντεμπούτο τους, κάτι όχι απαραίτητα κακό, μιας και οι Siberian είναι αρκετά σαφείς σε ό,τι αφορά το μονοπάτι που θέλουν να ακολουθήσουν.

Η επιλογή του Brad Boatright (YOB, Skeletonwitch, Converge) για το mastering μάλλον βοήθησε το τελικό αποτέλεσμα του “Through Ages of Sleep”, το οποίο παρουσιάζει το σχήμα ακόμη πιο στιβαρό κι έτοιμο να πάρει από το χέρι τον ακροατή και να τον οδηγήσει μέσα από το μελωδικό και συνάμα δύσβατο μουσικό βούρκο που έχει στήσει, στην απέναντι όχθη. Αλλά η αλήθεια είναι πως δε θα θες να κάτσεις εκεί, οπότε θα γυρίσεις πάλι πίσω, επιλέγοντας τον ίδιο δρόμο κιόλας, με τις κραυγές απόγνωσης του Gus Ring, να σε συντροφεύουν και πάλι στη διαδρομή.

Δίχως πολλά πολλά, έχουμε ένα αξιοπρεπέστατο και περιπετειώδες album, με όμορφο εξώφυλλο, σωστή παραγωγή, ταξιδιάρικη διάθεση και διάχυτη μελαγχολία. Αν όλα τα παραπάνω στου κάνουν, έχεις σοβαρό λόγο να ακούσεις το  “Through Ages of Sleep” και να τσεκάρεις τους Siberian γενικά.

Highlights: “Witness”, “Heresy Breath”, “Anima Astray”, “Dirge”, “Age of Sleep”

519

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.