MOTHERSHIP: “High Strangeness”

Οι heavy rockers Mothership φτάνουν αισίως στο τρίτο τους full length, το οποίο είναι και το πρώτο που φέρει “κανονικό” τίτλο και δε συστήνεται απλά ως “Mothership III”.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το σχήμα καθιστά σαφές πως θέλει να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και παρότι το “High Strangeness” δε διαφοροποιείται ουσιαστικά από τους προκατόχους του, το συγκρότημα φροντίζει να παρουσιάσει ένα (ελαφρώς) πιο άμεσο ηχητικό πρόσωπο, κυρίως μέσω των στρωτών συνθέσεών του.

Έχοντας περάσει πάντως τρία χρόνια μετά την τελευταία τους ολοκληρωμένη δουλειά, η αλήθεια είναι πως περίμενα ένα σαφέστερο βήμα προόδου, όπως επίσης κάτι περισσότερο από 33 λεπτά μουσικής. Εκ του αποτελέσματος βέβαια, μικρή σημασία έχει όλο αυτό.

Πέραν λοιπόν της όποιας προσωπικής προσμονής, το νέο πόνημα των Mothership συνεχίζει ένα όμορφο και τίμιο σερί, το οποίο αγκαλιάζει με αγάπη τη 70’s κουλτούρα, χαϊδεύοντας απαλά την ψυχεδελική στρατόσφαιρα της εποχής, κλείνοντας παράλληλα το μάτι σε όσους κουράζονται από την υπερπροσπάθεια του σύγχρονου revival κινήματος, δείχνοντας πως τα πράγματα μπορούν να είναι αρκετά απλά.

Ξεχώρισα το τριπαριστό ομώνυμο intro, το εξαιρετικό “Ride the Sun”, το πολύ καλό “Crown of Lies”, το πανέμορφο instrumental “Eternal Trip” και το Purple-meets-Sabbath “Speed Dealer” που κλείνει το δίσκο.

Σε γενικές γραμμές, το “supersonic intergalactic heavy rock n’ roll” (έτσι το βαφτίζουν οι ίδιοι) στο οποίο επιδίδεται το τρίο από το Ντάλας θα ευχαριστήσει τους απανταχού fan της νοσταλγικής rock σκηνής, όπως και τους λάτρεις του fuzzαριστού ήχου. Από εκεί και πέρα, όσοι έχουν ήδη επιβιβαστεί στο διαστημόπλοιο των Mothership, θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το ταξίδι τους, μιας και το πλήρωμα, προς το παρόν, δεν έχει διάθεση να παρεκκλίνει ιδιαίτερα από την πορεία του.

Το “High Strangeness” αναμένεται το Μάρτιο από την Heavy Psych Sounds.

870

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.