DOPE: “Blood Money Part1”

Αυτούς ειλικρινά ποιος τους θυμήθηκε πάλι, δεν έχω ιδέα.

Το προσωπικό, πλέον, σχήμα του Edsel Dope, που μας χαιρετά από το Villa Park του Illinois, κυκλοφορεί μετά από επτά χρόνια δισκογραφικής απουσίας νέο άλμπουμ. Ίσως πολλοί να θυμάστε τη διασκευή της μπάντας στο dance χιτακι, “You Spin Me Round (Like A Record)” των Dead or Alive του πρόσφατα θανόντα Peter Burns., που με βάζει σε υποψίες για το συγχρονισμό της παρούσας κυκλοφορίας, ή και για το “Everything Sucks” του 1999.

Εν πάση περιπτώσει, απ’ ό,τι φαίνεται οι DOPE συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, το οποίο απευθύνεται, κυρίως, σε οπαδούς των Marilyn Manson, Rob Zombie, Powerman 5000, Ministry, Prong, Pitchshifter και Static-X, με τους οποίους μοιράζονταν και τον κιθαρίστα Tripp Eisen. Λούπες, μπιμπλίκια, μετρονομικά riff και ρυθμοί, gabba χορευτική διάθεση και επαναλαμβανόμενοι στίχοι είναι κάποια από τα στοιχεία της σκληρής βιομηχανικής αισθητικής που προωθεί η μπάντα.

Ίσως η ειδοποιός διαφορά με πριν να είναι ότι πλέον ο ήχος τους στηρίζεται περισσότερο στις κιθάρες, οπότε κάποια λίγο πιο εξεζητημένα lead κάνουν την εμφάνιση τους εδώ κι εκεί, ενώ τα ατμοσφαιρικά μέρη είναι πολύ περιορισμένα. Όλα αυτά εντούτοις, θεωρούνται παρωχημένα, σκεπτόμενος και μόνο το γεγονός ότι τα παραπάνω ονόματα ή το έχουν διαλύσει το μαγαζί ή έχουν να βγάλουν κάτι αξιοσημείωτο πολύ καιρό. Και τη διασκευή στο ήδη αρκούντως μέτριο “Violet” των Hole ως bonus track σίγουρα δεν κάνει κάποια διαφορά σε έναν άνευ λόγου μακροσκελή industrial rock δίσκο.

515