THE FREEKS: “Shattered”

Αν σου πούνε πως σε μια μπάντα παίζουν δυο παλιά μέλη των Nebula και των Fu Manchu, τι θα περιμένεις;

Στόνερ, χέβι ροκ, όπως το λέμε στην κυριλέ του έκδοση, ή τέλος πάντων κάτι ρετρό.

Στο τρίτο κομμάτι πέφτεις μέσα γιατί οι Αμερικανοί παίζουν όμορφο ενεργητικό garage rock, με μεγάλες δόσεις rock ‘n’ roll, όπου ακούγονται ντέφια και πιανάκι, σε έναν δίσκο που θα σου φέρει στο μυαλό από Mojo Nixon, Alice Cooper ως και τους Nashville Pussy. Τα φωνητικά είναι γδαρμένα και γρεζάτα, η μουσική τους κοιτάει μόνο στο παρελθόν και είναι ό,τι πρέπει για φίλους συγκροτημάτων σαν τους Hellacopters, αλλά στη θέση του punk βάλε λίγο space rock. Στην τελική, όλους τους γέννησαν οι Stooges!

To “Shattered” είναι η τρίτη δισκογραφική προσπάθεια της παρέας του Ruben Romano και δεν θα σε κουράσει, ενώ είναι καλή παρέα για μια χαλαρή βόλτα με το αμάξι ή ένα ουϊσκάκι (μετά το ποπ δεν έχει στοπ!). Ξεκινάει ιδανικά με το “Tiny Pieces” (“no one will take me alive”), στο “Where did you go” θα νιώσεις αύρα Alice Cooper, στο “Strange Mind” κάτι από Hawkwind εποχής Lemmy, το “I’m a mess” αγριεύει κάπως τα πράγματα και το album  σε γενικές γραμμές, παίζει ανάμεσα στο διάστημα και τα υπόγεια μπιλιάρδα, χωρίς να σε μπερδεύει, αφού ο συνδυασμός ακούγεται σαν κάτι φυσικό.

H παραγωγή είναι όσο βρώμικη κι όσο καθαρή χρειάζεται, δίνοντας το ύφος που απαιτείται από το όραμα των The Freeks (υποθέτω). Ένα καθόλα τίμιο δισκάκι, που αν και δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή προτίμησης σας στο ράφι, θα είναι μια όμορφη προσθήκη.

Αγαπημένο κομμάτι το “Blue Shoes”!
Long live Rock ‘n’ Roll!

464

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.