FAIR WARNING: “Pimp Your Past”

Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω τι νόημα έχουν όλες αυτές οι κυκλοφορίες, που τείνουν να γίνουν επικίνδυνη μόδα τελευταία, στις οποίες συγκροτήματα επανηχογραφούν και κυκλοφορούν είτε album ολόκληρα, είτε κομμάτια από το παρελθόν τους.

Manowar, Flotsam and Jetsam, Brainstorm μου έρχονται στο μυαλό με μια πρώτη σκέψη και τώρα οι Fair Warning, που δημιουργούν ένα best of από τα τρία πρώτα (κορυφαία) album τους. Επέμενε (λέει) η γιαπωνέζικη εταιρεία τους για ένα τέτοιο εγχείρημα αι αφού το σκέφτηκαν και οι ίδιοι και είπαν “ό,τι αρπάξει ο πισινός μας”, μπήκαν στο studio, ξαναέγραψαν τα τραγούδια και ιδού το “Pimp Your Past”. Και για να μην τους κράξει ο κόσμος είπαν ότι άλλαξαν και κάποιες λεπτομέρειες. Πάλι καλά δηλαδή, γιατί αλλιώς θα ένιωθα ότι κάπου τα έχω ξανακούσει…

Στα καθαρά μουσικά τώρα, το συγκρότημα φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση και τραγούδια που είχα λατρέψει σαν έφηβος, όπως τα “Angels Of Heaven” και “Out On The Run”, αποδίδονται με το πάθος των πρωτότυπων. Σε εξαιρετική φόρμα κι ο Tommy Heart με το λαρύγγι του να κρατάει ακόμα.

Λοιπόν, το μοναδικό συναίσθημα που μου δημιούργησε αυτή η κυκλοφορία, είναι η διάθεση να τους δω κάποια στιγμή (σύντομα) live. Από εκεί και πέρα δε νομίζω πως απευθύνεται σε κανέναν. Οι οπαδοί τους έχουν ήδη τις τρεις πρώτες δισκάρες των Γερμανών. Από την άλλη, όποιος αρέσκεται στο μελωδικό hard rock και δεν έχει κάτι από Fair Warning ας ψάξει να πάρει τα τέσσερα πρώτα album τους. Το “Pimp Your Past” ακόμα κι αν δεν το ακούσετε καθόλου, δε θα σας στοιχήσει ιδιαίτερα.

ΥΓ. Πώς το κάνατε έτσι το “Save Me” ρε παλικάρια; Αφήστε την ιστορία στη θέση της! Δική σας είναι, δε σας την παίρνει κανείς.

426