SPELLBOUND: “Among Death’s Shadow”

Από τη Θεσσαλονίκη μας έρχονται οι SpellBounD και το ”Among Death’s Shadow” είναι το πρώτο τους δισκογραφικό εγχείρημα, μετά την κυκλοφορία 2 demo τα προηγούμενα χρόνια.

Το group έχει δημιουργηθεί το 2012 κι έχει προλάβει ήδη να μοιραστεί την σκηνή με μπάντες όπως οι Suicidal Angels, Wolfheart, Ravencult και Septicflesh, κάτι που σίγουρα δείχνει ότι τα παιδιά το ψάχνουν και δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους.

Στο παραπάνω συμπέρασμα μας οδηγεί και η ποιότητα του ντεμπούτου τους. Αν και οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν σαν μελωδικό death metal, νομίζω πως στην πραγματικότητα το “Among Death’s Shadow” διακατέχεται από μια ποικιλομορφία κι ακροβατεί ανάμεσα στο μελωδικό death και το μελωδικό black metal. Οι κιθάρες τους είναι σαφέστατα σχολής Dissection και γενικότερα έχουν τη “σουηδίλα” στον ήχο τους με επιρροές από μπάντες όπως οι Gates Of Ishtar ή οι Naglfar. Από την άλλη, η εκτεταμένη χρήση keyboards φέρνει στο μυαλό Children Of Bodom, αν και στην τελική μίξη τα πλήκτρα των SpellBounD είναι σαφώς πιο πίσω από των τελευταίων, δημιουργώντας ατμόσφαιρες με κάποια break ή στοιχειώνοντας τις μελωδικές γραμμές της κιθάρας και δεν έχουν απαραίτητα τον πρώτο ρόλο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και στιγμές επικού folk που γλυκοκοιτάζει τους Ensiferum.

Γενικά, για το συγκρότημα είναι θετικό το ότι καταφέρνει να παντρέψει τόσες επιρροές και στο τέλος του δρόμου να φτάσει σε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Τα 36 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος μπορεί να μοιάζουν (και ίσως να είναι) λίγα, αλλά από την άλλη το “Among Death’s Shadow” είναι ένα χορταστικό album που δε θα αφήσει κανέναν οπαδό του είδους δυσαρεστημένο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για μια πραγματικά επαγγελματική δουλειά. Περιμένουμε να ακούσουμε ακόμα περισσότερα από αυτούς στο μέλλον.

551