VIVE LE PUNK ROCK FESTIVAL: Επιστρέφει το Φεβρουάριο στο An Club

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Vive Le Punk Rock – Festival In Athens επιστρέφει στο καθιερωμένο του ραντεβού του Φεβρουαρίου!

Δύο μέρες! 11 συγκροτήματα! Punk/rock ενέργεια!

7 χρόνια Vive Le Punk Rock – Festival In Athens!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

https://www.facebook.com/events/439025503635319/

H 77- 82 team επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά με το Vive le Punk Rock festival σε ένα διήμερο φωτιά! To punk rock φεστιβάλ των Βαλκανίων και όχι μόνο, που έγινε θεσμός προσελκύει ολοένα και περισσότερο κόσμο από την όλη την Ευρώπη, με punk rock μπαντάρες και πάλι! Αποτελεί πλέον ’’σημείο συνάντησης’’ κάθε Φεβρουάριο για πολλούς Punk Rockers όπου πλέον το χαρακτηρίζουν κάτι σαν ιεροτελεστία μιας και επισκέπτονται την Άθηνα για αυτόν τον λόγο ξάνα και ξάνα.

Μετά τις αξέχαστες παρουσίες των τελευταἰων ετών των Exploited, GBH, Subhumans, Infa Riot, Partisans, Oppressed, Angelic Upstarts, Peter & the Test Tube babies, Conflict, Chaos UK, Mau Maus, το 2020 έχουν σειρά οι θρύλοι του Punk Rock, ‘‘The Kids‘‘ (est.1976) από Βέλγιο & οι ‘‘the Members‘‘ από το Ην.Βασίλειο (est. 1976) που θα είναι οι headliners για την πρώτη και για την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ αντίστοιχα.  Μαζί τους οι Παριζιάνοι ‘‘Rixe‘‘ με Classic Oi! καταβολές, οι Τσέχοι motorhead punks ‘‘Just War‘‘ και οι Δανοί ’’Trouble ?’’ την 1η μέρα του φεστιβάλ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα oι Ολλανδοί street punks ‘‘Antidote‘‘ και οι Γερμανοί Oi! Punk αντιφασίστες ‘’Stage Bottles’’ να συμπληρώνουν το line up της 2ης μέρας όσον αφόρα τις μπἀντες που θα επισκέφθουν τη χώρα μας !

7 μπάντες από όλη την Ευρώπη και 4 ελλήνικες έχει φέτος το μένου λοιπόν !

Day 1

H πρώτη μέρα του φεστιβάλ έρχεται να μας τινάξει τα μυαλά , καθώς οι The Kids, Rixe και Just War θα μοιραστούν την σκηνή του ιστορικού An Club και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!

Οι μοναδικοί The Kids προσγειώνονται στο stage του An Club για να ένα μοναδικό show ὀπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν! ‘Οποιος τους είδε προ 5ετίας να τα σπάνε στο ’’We are Loud’’ φέστιβαλ, θα ἐχει την τύχη να τους ξανἀδει στις 7 Φλεβάρη. Οποίος δεν ήταν εκεί τότε για να τους απολάυσει, τώρα είναι η ευκαιρία! Το 1978 κυκλοφόρησαν το πρὠτο τους ομώνυμο δίσκο αλλἀ και τον δίσκο ‘’The Naughty Kids’’.

Αξίζει να σημειώθει ότι προηγούμενως (1977) είχαν ανοίξει συναυλίες του Iggy Pop και της Patti Smith. “Fascist Cops”, “This is Rock ‘n’ Roll”, “We are the Prisoners”, “Bloody Belgium”, και όποιος αντέξει σε ένα ξέφρενο Punk Rock ’77 // Rock ’n’ Roll εὼς τελικής πτώσεως!

Μαζί τους την πρώτη μέρα του φεστιβάλ οι εκρηκτικοί RIXE από τη Γαλλία!

O Maxim (Φώνητικα, Κιθάρα, Στίχοι) και η παρέα του, επιστρέφουν στην Αθήνα για μια και μονάδικη εμφάνιση. Η γαλλική Oi! punk σκήνη ίσως βρίσκεται στο απόγειο της αυτή τη χρονική στιγμή και οι Rixe είναι μπροστάρηδες της. Εύκολα μπορεί να γραφτεί ότι ἐχουν παίξει παντού στο κόσμο τα τελευταία χρόνια με παρουσίες σ’αξιόλογα φεστιβάλ & πραγματοποιώντας  περιοδίες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική! Και όλα αυτα μὀλις μέσα σε 5 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας, ἐχοντας κυκλοφορήσει 3 EP (La Vida Es Un Mus Records) .

Υπομονή μέχρι Παρασκευή 7.2 για να άκουσουμε κλασσικό γαλλικό Oi! και να χορέψουμε όπως πρέπει !

Οι φοβεροί ‘’Just War’’ έρχονται από της Πράγα της Τσεχίας για να μας ταρακουνήσουν με την hardcore punk μουσική τους με εμφάνεις επιρρόες από ‘’Motorhead’’ & ’’Discharge’’. Κάθε φαν αυτών των δυο συγγροτημάτων θα εκτιμήσει κατά πολύ την 4μελή αυτή μπάντα το βράδυ της 7ης Φλεβάρη.

‘Εχοντας πάρει το χρἰσμα περιοδέυοντας μάζι με τους ‘’Varukers’’, ἐχοντας μοιραστεί την σκήνη με μεγάλες πανκ μπάντες και έχοντας φέρει εις πέρας ένα τουρ μάζι με Call the cops, Blatoidea & Breakout αναμένουμε λοιπόν να κάνουν μια δυναμική και τσαμπουκαλεμένη, όπως συνηθίζουν ἀλλωστε, Live εμφάνιση!

Οι ANFO από την Αθήνα επιστρέφουν στο Vive Le Punk Rock μέτα την εμφάνιση τους το 2018 μαζι με GBH & Subhumans δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Με μέλη από τους ιστορικούς ‘’Αδιέξοδο’’ και με νέα προσθήκη στη κιθάρα θα έρθει να μας επαληθεύσουν πως οι Anfo πρεσβεύουν το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n Roll με αφετηρία το Punk Rock !

Το line up της πρώτης μέρας ολοκληρώνεται με τους Δανούς Trouble ?, μια νεοσυστάτη 4μελής μπάντα από Κοπεγχάγη με καθάρα Oi!

Punk ερεθίσματα που έρχονται για πρώτη φόρα την Ελλάδα. Δηλώνουν ἐτοιμοι να ανοίξουν το φεστίβαλ όπως αρμόζει με τον κόσμο να συνηθίζει να έρχεται από νωρίς νωρίς. Δηλὠνουμε παρόντες !

DAY 2

Headliners για την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, που θα λάβει μέρος στο υπόγειο του An Club, οι φοβεροί ‘’Members’’ από το Λονδίνο της Αγγλίας.

Ο Jean Marie Carroll είναι υπεύθυνος για όλα τα κατορθώματα της μπάντας, όπου μετράει 26 συνολικά κυκλοφορίες που μπόρει κάποιος να διακρίνει punk ’77/pop punk ρυθμούς με κάποια πρόσθετα στοιχεία Reggae προς τα τελευταία singles τους. Το πιο γνωστό single τους, το ’’ the Sound of the suburbs’’ (Virgin Records) που έφτασε το νούμερο 12 στα UK charts το μακρινό 1979. Με λίγα λόγια, έχουν πραγματοποιήσει αναρίθμητα shows σε όλο το κόσμο και πλέον τα τελευταία χρόνια, κάθε Σάββατοκύριακο παίζουν σε κάποια διαφορετική πόλη με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα για να ταρακούνησουν οποιονδήποτε βρέθει το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου στο Vive Le Punk Rock 2020 !

Oι τρομεροί ‘’Antidote’’ , επιστρέφουν δυναμικότατα ἐπειτα άπο μερικά χρόνια πάυσης και έρχονται να μας χαρίσουν το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα, μια από τις λιγόστες εμφανίσεις τους. Έχοντας πάντα κοινωνικό-πολιτικό στίχο & έχοντας κυκλοφορήσει 5 <span style=”font-size:14.0pt;line-height:115%;font-family:”Helvetica Neue”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;mso-bidi-font-family:&

306