BILL RANDEN: Νέο album

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από μια εφτάχρονη δημιουργική διαδρομή στο Dallas TX της Αμερικής  (δύο φορές συμμετοχή στο Wildflower festival ανοίγοντας για τους Kansas, Blue Oyster Cult, The Guess Who, Toadies, ηχογράφηση ενός album στο MediaTech Institute for Creative Arts του Dallas, όπου έχουν ηχογραφήσει οι Stevie Ray Vaughan, ZZ Top και Phil Collins μεταξύ άλλων και ενός EP) και στη συνέχεια στην Αθηναϊκή μουσική σκηνή, έχοντας τα main credits σε ανεξάρτητες δικές του παραγωγές, ο Bill Randen επιστρέφει με το πρώτο του solo album “The later tapes vol.1 Antiquities”.



Με ακουστικό ήχο, σκοτεινή τραγουδοποιία και διάθεση, το album δίνει ένα ώριμο άκουσμα που εμπλέκει την folk παράδοση με το προσωπικό στοιχείο του καλλιτέχνη, άλλοτε θυμίζοντας κλασσικά folk-rock κομμάτια των 60s και 70s και άλλοτε σπρώχνοντας τα όρια ενός ακουστικού τραγουδιού στον πειραματισμό.

Τα τρία singles που κυκλοφόρησαν, Of Many, Sweet Departure (ντουέτο με την DUSK) και Misfit Yonder, παίζονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά μουσικά κανάλια και ραδιόφωνα (MAD tv, NGRadio, Ροκ Συναναστροφές Ερα2, Kosmos FM, Δημοτικό κανάλι Πειραιά, Στο Κόκκινο 105,5 FM). Παράλληλα, ο Bill Randen πραγματοποιεί live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας, είτε solo είτε με τη συνοδεία άλλων οργάνων, ερμηνεύοντας τραγούδια από το album του και επιλεγμένες διασκευές.



Το ακουστικό σετ του Bill Randen φανερώνει επιρροές από σημαντικούς τραγουδοποιούς, όπως οι Bob Dylan, Neil Young, John Lennon, Tom Petty κ.α. την σκοτεινή αισθητική των Johnny Cash, Townes Van Zandt, καθώς και από group που καθιέρωσαν το folk-rock είδος, σαν τους The Band, The Byrds, R.E.M. κ.α. Στο original υλικό του, όλες αυτές οι επιρροές συνδυάζονται και φιλτράρονται μέσα από το προσωπικό songwriting και την μοναδικότητα του ήχου του.



Χρήσιμα links / useful links:

The singles
https://www.youtube.com/watch?v=xxagWXeZE9Q
https://www.youtube.com/watch?v=C7TGr8eae94
https://www.youtube.com/watch?v=AvIfks33N00

Facebook: https://www.facebook.com/randenbill
Instagram: https://www.instagram.com/randenbill
Album on YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLQYT3nUoGnBs9Ay5IDSMhejMbtmzYosMu
Bandcamp: https://billranden.bandcamp.com/album/the-later-tapes-vol-1-antiquities

363