DEAF RADIO: Παρουσιάζουν το "Modern Panic" ζωντανά στο Temple Club

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Made of Stone Productions παρουσιάζει

Deaf Radio “Modern Panic” release show

Special guest: Whereswilder

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Temple Athens (Ιακχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Πόρτες: 20:30

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/2447957005423476

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 8€
• Ταμείο: 10€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
• Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Viva Kiosk)
• Καταστήματα WIND
• Yoleni’s (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://bit.ly/2OMBOCc

Το νέο album των Deaf Radio, “Modern Panic” (προγραμματισμένο για κυκλοφορία στις 15 Νοεμβρίου 2019) δεν είναι απλά το δεύτερο album ενός ροκ συγκροτήματος, αλλά εκείνο που αντικατοπτρίζει την μετάβασή τους στην μουσική ενηλικίωση, την ευρύτητα της αντίληψης και την εναντίωση σε ό,τι διαβρώνει την κοινωνία μας και την αισθητική τους. Βαθιά ρομαντικό μα και ευθύβολο, το “Modern Panic” είναι η απεικόνιση όχι μόνο της περιόδου που η μπάντα διανύει, αλλά των βαθύτερων επιθυμιών και των πιο άπιαστων και μακροπρόθεσμων στόχων της.

Desert και heavy rock, σκοτεινή ατμόσφαιρα, στακάτα riffs, συμπαγείς γκρούβες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που “βρωμάνε” δυστοπία, εσωτερίκευση και ανησυχίες κάθε είδους, χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα μέχρι και σήμερα, τους φέρνουν το 2015 στο προσκήνιο, ως ένα νέο σχήμα, για το οποίο δεν γνωρίζαμε τίποτα μέχρι τότε.

Η κυκλοφορία του εκπληκτικού ντεμπούτο album “Alarm” το 2017 δίνει σάρκα και οστά στις υποψίες μας: Οι Deaf Radio είναι όντως μια ιδιαίτερη περίπτωση που θα μας απασχολήσει. Το album γνωρίζει τεράστια επιτυχία διαδικτυακά, ξεπερνώντας το ενάμισι εκατομμύριο plays και streams και δίνοντας έναν άλλον αέρα στην πορεία του κουαρτέτο. Η πρώτη κόπια βινυλίων εξαντλείται μέσα σε δύο μήνες και θεωρείται ήδη συλλεκτική, ενώ στο release show του δίσκου, αλλά και στις εμφανίσεις τους στα Ejekt Festival, Street Mode Festival, αλλά και στο πλευρό των Planet of Zeus και All Them Witches επικρατεί πανδαιμόνιο.



Το επόμενο βήμα έρχεται σχεδόν μοιραία: Οι Deaf Radio περιοδεύουν σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίζοντας σε πάνω από 40 πόλεις και 11 χώρες. Στο κλείσιμο της δεύτερης και μεγαλύτερης περιοδείας, (38 μέρες / 15.000 χλμ) τον Δεκέμβριο του 2018, επιστρέφουν για να συναντήσουν ένα εκστασιασμένο και γεμάτο Temple στην Αθήνα, σε μία συναυλία που αποτέλεσε το ιδανικό κλείσιμο του κύκλου του “Alarm”. Η ιστορία είχε ξεκινήσει να γράφεται.

Το πολυαναμενόμενο “Modern Panic” album προλογίζεται από το single “Astypalea”, που γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό, αφού συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα “Tracks of the Week” του θρυλικού Classic Rock Magazine και παίζει στα ραδιοκύμματα του KEXP Seattle στις ΗΠΑ.

Το βίντεο του τραγουδιού “Animals” που έρχεται ύστερα, φέρει την κλασική καλλιτεχνική διάθεση των Deaf Radio, και θίγει ζητήματα κοινωνικών διακρίσεων με έναν τρόπο ευθύ αλλά εκλεπτυσμένο. Η μπάντα έχει βρει τα βήματά της και δεν φοβάται να μιλήσει μέσα από την μουσική της.

Λίγες στιγμές πριν το “Modern Panic” δει το φως της δημοσιότητας, οι Deaf Radio θέτουν και πάλι σε κίνηση το όχημά τους, και εφορμούν σε νέες περιπέτειες επί σκηνής, με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, Αθήνα να τιμάται ως τόπος συναυλιακής πρεμιέρας, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Temple, όπου και το νέο τους πόνημα θα παρουσιαστεί ζωντανά στο όλον του! Δεν πρόκειται για “άλλη μία συναυλία”. Ετοιμαστείτε να γίνετε μέρος της ιστορίας.

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά θα ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο, με τους Whereswilder να αναλαμβάνουν δράση! Κι αν ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο για το Αθηναϊκό κουαρτέτο, αυτό είναι η μουσική του ποιότητα και αξία. Στοιχειωμένος από το αειθαλές πνεύμα των τεράστιων Beatles και μπολιασμένος με πολύχρωμες και γλυκόπιοτες ψυχεδέλειες, όπως τις δίδαξαν και εισήγαγαν οι Tame Impala (μεταξύ άλλων), ο ήχος των Whereswilder ισορροπεί αρμονικά κάπου ανάμεσα στο ροκ του χτες, του σήμερα και του αύριο. Οι περγαμηνές τους (συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ του ήχου, ευρωπαϊκές περιοδείες κ.α.) περνούν σε δεύτερο ρόλο, την στιγμή που ακόμη κι οι ίδιοι μοιάζουν να αξιολογούν την ύπαρξή τους, ως ένα αέναο μουσικό ταξίδι, που στην προκειμένη περίπτωση τους φέρνει στην σκηνή του Συναυλιακού Ναού της Αθήνας, στο πλευρό των φίλων τους Deaf Radio που εκείνο το βράδυ πραγματοποιούν την δική τους μεγάλη γιορτή!



ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
• Deaf Radio: https://www.facebook.com/deafradioband
• Whereswilder: https://www.facebook.com/whereswildergr
• Made of Stone Productions: https://www.facebook.com/madeofstoneprods

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Website: https://thetemple.gr
• FB: https://www.facebook.com/templeliveclub
• Τηλ.: +30 210 3468523
• E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

207