BACKTRACK: Ζωντανά στο An Club μαζί με Black Mamba και Kin Corruption

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

TETAΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΒΑCKTRACK

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Special act: Black Mamba & Kin Corruption.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 18e (προπώληση),  20e (ταμείο).

Εισιτήρια προπωλούνται στα:
Rhythm records (Εμ. Μπενάκη 74 – Εξάρχεια)
Full moon (Νορμανού 7 – Μοναστηράκι)

Fb event: https://www.facebook.com/events/1041303432705258/

Είναι γεγονός πως η Νέα Υόρκη έχει κατά καιρούς πρωταγωνιστικό ρόλο στο μουσικό γίγνεσθαι. Hip hop, μουσικό θέατρο, jazz, soul, you name it. Είναι φυσικό, επομένως, το στίγμα της να έχει μείνει έντονο και στον βαρύτερο ήχο, δημιουργώντας κάποιες ιστορικές μπάντες οι οποίες με τη σειρά τους δραστηριοποιήθηκαν σε μια δική τους σκηνή κι επηρέασαν τις μελλοντικές γενιές.

Η χρονιά είναι 2008. Η Αμερικάνικη hardcore σκηνή χορεύει στους ρυθμούς των Modern Life Is War και Integrity, στο Long Island όμως δύο παρέες με βαθιά αγάπη σε κλασικές Νεοϋορκέζικες μπάντες όπως οι Outburst, Killing Time και Breakdown, ετοιμάζονται να ενωθούν. Το αποτέλεσμα αυτής της σύζευξης ονομάστηκε Backtrack κι έμελλε να γίνει μια από τις εμβληματικές παρουσίες του μοντέρνου NYHC ήχου.



Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το πρώτο τους demo και ξεκινούν να περιοδεύουν. Τον Οκτώβριο του 2009 βγάζουν το 7” EP “Deal With The Devil”, συνεχίζουν να περιοδεύουν μανιωδώς με βετεράνους του hardcore, και στα επόμενα χρόνια εμφανίζονται στα μεγαλύτερα Αμερικάνικα hardcore φεστιβάλ (This Is Hardcore, United Blood, και φυσικά το επεισοδιακό Sound And Fury του 2010) και πραγματοποιούν την πρώτη τους Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Terror, First Blood και Lionheart.

Το 2011 κυκλοφορούν το πρώτο τους full length studio album, “Darker Half”, μέσω της Reaper Records και στα χρόνια που ακολουθούν χτίζουν τη φήμη τους παίζοντας με μεγαθήρια της σκηνής τους (Cruel Hand, Trapped Under Ice, Stray From The Path, Expire, Xibalba, Comeback Kid κ.α.) μέχρι που το 2013 υπογράφουν με τη Bridge 9 Records και ξεκινούν να ηχογραφούν το δεύτερο full length με τον Nick Jett των Terror να αναλαμβάνει χρέη παραγωγού.
Μέσα στη χρονιά τελειώνουν το δίσκο, “Lost In Life”, ο οποίος κυκλοφορεί το Γενάρη του 2014.

Ανδρωμένοι πλέον στο δρόμο, εξακολουθούν να περιοδεύουν και συμμετέχουν την πρώιμη μορφή αυτού που στα επόμενα χρόνια θα γίνει η trademark Backtrack περιοδεία, το Life and Death tour.



Το 2015 «ανοίγουν» το δεύτερο σκέλος της Ευρωπαϊκής αποχαιρετιστήριας περιοδείας των Bane και την επόμενη χρονιά ξεκινούν το γράψιμο και την προπαραγωγή για την επικείμενη ηχογράφηση του τρίτου (και τελευταίου, όπως αποδείχτηκε) δίσκου τους.

Την άνοιξη του 2017 επιστρέφουν κι επίσημα στο studio και μερικούς μήνες αργότερα ανακοινώνουν την κυκλοφορία του “Bad To My World” το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Το Μάιο του 2019, η μπάντα αναρτά στα social media τη διακοπή της κοινής τους πορείας μετά από 11 χρόνια,  η οποία θα είναι οριστική, και θα συνοδευτεί από μια παγκόσμια αποχαιρετιστήρια περιοδεία.

Το Νοέμβριο, η μπάντα θα επιστρέψει στην Ευρώπη για τελευταία φορά, και θα ξεκινήσει με πρώτη στάση την Αθήνα.



Στις 30 Οκτωβρίου, στην σκηνή του AN club, οι Backtrack θα πραγματοποιήσουν την παρθενική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους μαζί με τους Black Mamba και Kin Corruption.

201