The Murder Capital: Ζωντανά στο Death Disco μαζί με special guests

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Death Disco | Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 | 21:00
FB Event : https://www.facebook.com/events/845807569085384/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1557461300019269
#TheMurderCapital #PrimitiveMusic #post-punk #Dublin

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Προπώληση: 13€
Viva: https://www.viva.gr/tickets/music/death-disco/the-murder-capital/
Ταμείο: 16€

Φυσικά Σημεία Προπώλησης:
Syd records : Θεμιστοκλέους 86, Αθήνα
Sound Effect Records : Σπ. Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου
Rhythm Records : Εμμ. Μπενάκη 74, Αθήνα




Δεν ξέρουμε αν στο Δουβλίνο είναι η (νέα) Μέκκα της (πόστ) πάνκ σκηνής. Εξάλλου, η ιστορία τώρα αρχίζει να γράφεται για πολλές από τις Ιρλανδικές μπάντες. Εκείνο, όμως, που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι -πλέον- στην Αθήνα μας δίνεται η δυνατότητα να στάξουμε στο χαρτί τα πρώτα μελάνια.
 
Ζούμε σε μια εποχή όπου το πάνκ συνοδευόμενο με επιθετικούς προσδιορισμούς, όπως η πόστ-πάνκ, άρτ-πάνκ, μπρούταλ-πάνκ, τείνει να γίνει η απόλυτη έκφραση της νέας ανήσυχης γενιάς. Για τους νεοσύστατους Ιρλανδούς Murder Capital η παραπάνω διαπίστωση αποτυπώνεται κατά το δοκούν από τον βίαιο ήχο και τους καυστικούς στίχους τους, όπου η δυναμική της φωνής του James McGovern κάνει το ωμό να φαίνεται όμορφο. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο ίδιος στον Guardian “I like brutalism because it’s not trying to be beautiful”.

Οι Murder Capital, για την ώρα, δεν έχουν δημοσιεύσει αρκετό υλικό, ωστόσο, τον Ιανουάριο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “Feeling Fades”, με παραγωγό τον Flood (Pj Harvey, Depeche Mode, Foals), σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση στα vinyl single charts της Αγγλίας ξεπερνώντας τους θρυλικούς New Order και Chemical Brothers. Τον περασμένο χρόνο έκαναν το ντεμπούτο τους με ένα live recording το “More is Less”, το οποίο ανέβηκε στην πλατφόρμα του youtube, κάνοντας αρκετό θόρυβο στις γειτονιές του Δουβλίνου, και κάπως έτσι βγήκαν στο δρόμο για περιοδεία. Πρόσφατα δημοσίευσαν ένα νέο single -εξίσου από τον Flood- με τίτλο “Green & Blue”, όπου τα γοερά φωνητικά του McGovern φέρνουν στη μνήμη μας τον Ian Curtis από τις στάχτες ενός ασπρόμαυρου παρελθόντος. Σε πιο αργό τέμπο αυτή τη φορά, χωρίς όμως να χάνουν ίχνος από τη δυναμική τους και όπως οι ίδιοι θα πρόσθεταν “brutal” ατμόσφαιρά τους.

Το νέο έτος τους βρήκε να περιοδεύουν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, όπου μοιράστηκαν την σκηνή με τους Idles, τους Slaves, τους Shame αλλά και με τους φίλους τους(και δικούς μας φίλους..) Fontaines D.C.. Επίσης, πολλά προσωπικά live έγιναν αμέσως sold-out, ιδιαίτερα στην Αγγλία αλλά και στο Δουβλίνο, παίζοντας μπροστά σε 400 άτομα. Εκείνο που χαρακτηρίζει το πενταμελές πλήρωμα από το Δουβλίνο προσελκύοντας πολλούς να παραστούν στις συναυλίες τους, μολονότι δεν έχουν κυκλοφορήσει αρκετό υλικό, είναι η εκρηκτική τους παρουσία επί σκηνής όπου, σύμφωνα με τα μεγαλύτερα sites και περιοδικά, όπως το NME και ο Guardian, αναφέρονται στους Murder Capital με τα πιο κολακευτικά επίθετα που μπορεί να προσδώσει κανείς σε μια ποστ-πανκ μπάντα και ότι τα live τους είναι από εκείνα που αξίζει να δεις έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Το άλμπουμ τους αναμένεται περί τα τέλη Αυγούστου, ένα άλμπουμ που περιμένουμε με ανυπομονησία, καθώς, οι ίδιοι δεσμεύτηκαν να μας το παίξουν ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Αθήνα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Death Disco.

“The Murder Capital’s bolshy, violent sounding post-punk would make a fitting soundtrack to a city ten times more dangerous than the Irish capital.”  NME

“They simmer with menace while weaving around each other on the tiny stages their pawing intensity has long outgrown.” The Guardian

“Ireland’s best new rock band”  The Irish Times

“There is a story that emanates through The Murder Capital’s biting voice. It’s caustic punk with widescreen ambition; music that sounds and feels like where it came from.” Loud & Quiet

The Murder Capital
Website: https://themurdercapital.com/
Facebook: https://www.facebook.com/MurdrCapitalBand/
Instagram: https://www.instagram.com/themurdercapital/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4Riran2Oi1M

Primitive Music
Website: http://www.primitivemusic.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/PrimitiveMusicGr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
τηλέφωνα: Κώστας Οικονόμου 6974102325 – Βασίλης Σερβετάς 6988714595

267