IDLE HANDS: Ζωντανά στην Αθήνα μαζί με τους Aetherian

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

IDLE HANDS live at The Crow Club – Αθήνα (Κυριακή 12 Μαϊου)

Οι IDLE HANDS από το Portland, Oregon, των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργήθηκαν το 2017 από τον τραγουδιστή/συνθέτη Gabriel Franco, μετά την απρόσμενη διάλυση των Spellcaster. Με τον Sebastian Silva και τον Colin Vranizan, ηχογράφησαν το πρώτο τραγούδι τους με τίτλο “Blade and the Will” και άρχισαν να ψάχνουν για δισκογραφική στέγη. Αργότερα, κυκλοφόρησαν το κομμάτι “By Way of Kingdom” και η underground κοινότητα άρχισε να συζητάει έντονα το όνομά τους. Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον από τις επαγγελματικές δισκογραφικές εταιρίες αργούσε και οι IDLE HANDS αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μόνοι τους το “Don’t Waste Your Time” EP στα μέσα του 2018. Μόλις μέσα σε λίγους μήνες, το όνομα τους άρχισε να ακούγεται έντονα και αμέσως μετά, υπέγραψαν στη Γερμανική Eisenwald Records και βρήκαν Ευρωπαϊκό booking agency.

O Τύπος αποθέωσε τη πρώτη δισκογραφική δουλειά τους, ως ένα εξαιρετικό δείγμα που συνδυάζει traditional heavy metal, goth, new wave και κλασικό rock. Οι ετερόκλητες επιρροές και τα ακούσματα που έχουν, από μπάντες όπως Judas Priest, Iron Maiden, Sisters of Mercy και Depeche Mode, φέρνουν στην επιφάνεια το πιο φρέσκο σχήμα μετά τη διάλυση των In Solitude.

Την Κυριακή, 12 Μαϊου, δυο ημέρες μετά την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου album “Mana”, οι IDLE HANDS θα βρίσκονται στο Crow Club, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής περιοδείας για την προώθηση της νέας δισκογραφικής δουλειάς τους.

Πόσες φορές έχετε την ευκαιρία να δείτε κάτι σπουδαίο τη στιγμή που δημιουργείται;



IDLE HANDS:
Gabriel Franco – Vocals, Guitar
Sebastian Silva – Lead Guitar
Brandon Hill – Bass, Backing Vocals
Colin Vranizan – Drums, Backing Vocals

DISCOGRAPHY:
Don’t Waste Your Time EP (2018)
Mana (2019)

Support Act: Aetherian 
https://www.facebook.com/Aetherianband

Οι Aetherian ξεκίνησαν το 2013 ως project 2 ατόμων. Το 2015 έκαναν release διαδικτυακά το πρώτο τους EP με τίτλο “Tales of our Times” το οποίο σύντομα εκδόθηκε και σε φυσική μορφή από την Πολωνική Goressimo records. Σε αυτό το σημείο οι Aetherian από project γίνονται πλέον full band με την συμμετοχή τους σε live shows της Αθήνας. Ένα χρόνο μετά βγαζουνε ένα καινούργιο single, το “The Rain”  με το οποίο και έγιναν γνωστοί στην διαδικτυακή κοινότητα. Το 2017 υπέγραψαν με την Lifeforce records για το release του πρώτου full length δίσκου τους “The Untamed Wilderness” το οποίο απεσπασε πολύ καλές κριτικές από περιοδικά και webzines. Από τότε συνεχίζουν τις συναυλίες εντός και εκτός Αθηνών προωθώντας την μουσική τους εκφράζοντας μελωδίες και συναίσθημα.

Τιμή Εισιτηρίου:
15€ (Προπώληση), 18€ (Ταμείο)
No Remorse Records, Eat metal Records, Sirens Records, Metal Era

310