P.L.F. (USA): Για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Special guests: Warfuck (FR)
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018
Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Πόρτες: 20:30 – Εισιτήρια: 7 ευρώ (μόνο στο ταμείο)

Στα πλαίσια προώθησης της νέας τους κυκλοφορίας “Jackhammering Deathblow of Nightmarish Trepidation” (ύστερα απο 4 χρόνια αναμονής), οι αμερικανοί P.L.F πραγματοποιούν την ευρωπαική τους περιοδεία με τίτλο Jackhammering European Deathblow 2018, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και την Ελλάδα, για δύο εμφανίσεις στις 11 και 12 Δεκεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι fastcore grinders Warfuck που θα παρουσιάσουν υλικό απο την πρόσφατη τρίτη κυκλοφορία τους ονόματι “This Was Supposed to Be Fun”.



Οι P.L.F. (Pretty Little Flower) δημιουργήθηκαν το 1999 στο Χιούστον του Τέξας, από τον Frank Faerman (Insect Warfare) και τον Dave Callier. Το μουσικό ιδίωμα στο οποίο τους κατατάσσουν, ονομάζεται από κάποιους “παράνομος γάμος μεταξύ grindcore και thrash metal” κάτι που ρεαλιστικά ισχύει, και διαπιστώνεις παρακολουθώντας την δισκογραφική πορεία του σχήματος μέχρι και σήμερα. Έως το 2011 όπου και άλλαξε η σύνθεσή τους, οι P.L.F. κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο ολοκληρωμένες κυκλοφορίες και αρκετά split (είτε σε μορφή βινυλίου είτε σε μορφή CD) παρέα με κάποιες από τις πιο γνωστές μπάντες του crust και grindcore χώρου όπως οι Mesrine, Mass Grave, Disturbance Project κ.α.. Αποκορύφωμα της συγκεκριμένης περιόδου είναι η αλλαγή του ονόματος από Pretty Little Flower σε Pulverizing Lethal Force, το 2007, γεγονός που σηματοδότησε την ιδιαιτερότητα στην ονοματολογία του συγκροτήματος, μιας και μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται και τα 3 ονόματα! To 2011 προσχωρεί στην μπάντα ο Bryan Fajardo (Phobia, Rotten Sound, Kill The Client, Captain Cleanoff, Noisear κ.α.) ο οποίος αναλαμβάνει χρέη ντράμερ. Η μπάντα μπαίνει στην πιο δημιουργική της φάση και καταφέρνει να κυκλοφορήσει τρία ακόμη full length albums -με πιο πρόσφατο το “Jackhammering Deathblow of Nightmarish Trepidation”- και δεκάδες split albums με μπάντες όπως οι Cyness, Nasgul κ.α.. Σήμα κατατεθέν της πορείας τους αποτελούν τα αναρίθμητα live shows και οι εξίσου πολυάριθμες περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο (7 φορές σε ΗΠΑ, 2 φορές σε Ευρώπη, 1 σε Μεξικό, 1 σε Ιαπωνία, 1 σε Ρωσία κλπ).

Οι Warfuck με έδρα την Λυών της Γαλλίας, είναι ένα διμελές σχήμα που δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011. Και τα δύο μέλη της μπάντας αποτελούν πρώην μέλη των Obnoxius (thrash / death metal – ενεργοί μέχρι και σήμερα). Στόχο τους από την αρχή αποτέλεσε να δημιουργήσουν ένα project που θα διαφοροποιούταν μουσικά από το βασικό τους σχήμα, έχοντας ως βάση τις fastcore / grindcore / punk επιρροές τους. Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full length album ονόματι “The Weak and the Wicked”, για την προώθηση του οποίου περιόδευσαν σε όλη την Ευρώπη. Την ακριβώς επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό “Neantification” full length album κα ακολούθησαν εμφανίσεις στα μεγαλύτερα και γνωστότερα φεστιβάλς του ακραίου ήχου (Bloodshed Festival, Obscene Extreme Festival, Blood Wave Metalfest κ.α.), όπως και περιοδείες μαζί με Chiens, Whoresnation, Doomsisters (“Superbestfriends tour 2013”) και Fubar (“Lead Europe to War | Summer Euro Tour 2013”)! Για τα επόμενα 3 χρόνια, τα αμέτρητα shows που πραγματοποίησν, τους κατέταξαν μέσα στις πιό δραστήριες συναυλιακά μπάντες στον ευρωπαικό underground grindcore χώρο. Το EP “Hypes Comes & Goes” (σε mastering του Dan Swano στα Unisound Lab Studios της Σουηδίας) κυκλοφόρησε το 2016, μέσω της Γαλλικής Bones Brigade Records και συνετέλεσε στην πραγματοποίηση 3 περιοδειών (Don’t Believe the Hype Japan Tour, Mexico Tour w/ Into Sickness, Baptized in Speed, Blast Your w/ Feastem) που απογείωσαν τη φήμη του σχήματος παγκοσμίως. Για περίπου δύο χρόνια η συνταγή που ακολουθήθηκε ήταν ακριβώς η ίδια με αυτή του παρελθόντος: περιοδείες και σύνθεση νέου υλικού. Το 2018 ο Nico και Mathew δημιούργησαν την δική τους δισκογραφική εταιρία (Lixiviat Records) μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν τον τρίτο ολοκληρωμένο δίσκο της μπάντας ονόματι “This Was Supposed to Be Fun”. Η κυκλοφορία διανεμήθηκε και στην Ιαπωνία απο την ιστορική Obliteration Records!



LINKS:
• P.L.F.: https://www.facebook.com/PLF-175466989192244
• Warfuck: https://www.facebook.com/warfvckgrind
• Noise attack: https://www.facebook.com/Noise-attack-475987925825945
• Feedback Sound Studios: https://www.facebook.com/FeedbackSound
• Temple Athens: www.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Website: http://thetemple.gr
• FB: www.facebook.com/templeliveclub
• Τηλ.: +30 210 3468523
• E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

535