Ανακοίνωση χώρου διεξαγωγής και προγράμματος Smoke The Fuzz Fest – Post Mortem Edition

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Smoke the Fuzz Gigs ανακοινώνει πως το διήμερο του Post-mortem edition του Smoke the Fuzz Fest θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι).

Πρόθεση της Smoke The Fuzz Gigs είναι να διατηρήσει τα υψηλά standards των ζωντανών εμφανίσεων τόσο των Russian Circles & Helen Money όσο και των Cult Of Luna w/ Julie Christmas, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εκπτώσεις στο οπτικοακουστικό θέαμα που παρουσιάζουν οι δύο μπάντες.

Η εν λόγω αίθουσα επιτρέπει την πιστή τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ αντάξιου των δύο ονομάτων. 

Τα ήδη προπωληθέντα εισιτήρια ισχύουν κανονικά.

Το πρόγραμμα του διημέρου διαμορφώνεται ως εξής:

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της συναυλίας…

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει το πρώτο Smoke the Fuzz Fest!!!

Το πρώτο και μεγαλύτερο indoor festival της doom/stoner/sludge/psych/space/blues/post σκηνής στην Ελλάδα είναι γεγονός!!!

Η τρίτη του έκδοση, το Post-mortem edition, σπάει τα όρια και ξεπερνά κάθε προηγούμενο, περιλαμβάνοντας ένα ισοπεδωτικό διήμερο-βόμβα : Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοέμβρη, οι Russian Circles και οι Cult Of Luna με τη Julie Christmas αντίστοιχα, θα εμφανιστούν στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι) σε μια μουσική συνάντηση-σταθμό για τα διεθνή συναυλιακά δεδομένα !!

Προπώληση μέσω viva.gr και του δικτύου συνεργατών του:
Online στο
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin205/smoke-the-fuzz-fall-of-doom-edition/
Τηλεφωνικά στο 11 876
Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

facebook event

Η Smoke the Fuzz πρωτοπορεί, συγκεντρώνοντας τεράστια διεθνή ονόματα του heavy χώρου σε μία σκηνή, δημιουργώντας έτσι το πρώτο και μεγαλύτερο indoor festival αποκλειστικά για τους λάτρεις των doom/stoner/sludge/psych/space/blues/post ήχων στη χώρα μας! Τρία διαφορετικά editions σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες καταρτίστηκαν με γνώμονα το ύφος των μπαντών, έτσι ώστε κάθε μέρα να αποτελεί έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα μουσικό μαραθώνιο που θα ικανοποιεί τις επιθυμίες των οπαδών κάθενός από τα αγαπημένα μας μουσικά είδη. Πρόκειται για ένα μόρφωμα ξεχωριστό στη σύλληψη και την ταυτότητά του, καθώς το lineup κάθε ημέρας είναι παγκοσμίως μοναδικό, δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο tour, ούτε αποτελεί προέκταση ή αντιγραφή κάποιου άλλου διεθνούς festival. Τα συγκροτήματα επιλέχθηκαν ένα προς ένα και μάλιστα πολλά ως one-offs, ακόμα και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού! To Smoke the Fuzz Fest έχει όλο το πακέτο: Μπάντες απωθημένα του ελληνικού κοινού εδώ και χρόνια (Bongzilla, Sons of Otis, Causa Sui, Electric Moon), μπάντες με τις οποίες ήδη έχουμε χτίσει μια αμίμητη σχέση αγάπης (Yob, Earthless, Dopethrone, All Them Witches, Suma, Siena Root, Black Cobra), επιλεκτικές special εμφανίσεις (Cult of Luna feat. Julie Christmas) και μπάντες που αποτελούν τις μεγαλύτερες «ελπίδες» του heavy underground (Yuri Gagarin, Love Sex Machine). Προκαλώντας, άμα τη ανακοινώσει, ένα σαρωτικό κύμα ενθουσιωδών αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) και τραβώντας ήδη έμπρακτα το ενδιαφέρον τεράστιου αριθμού οπαδών τόσο από ολόκληρη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, είναι προφανές πως μιλάμε για τιτάνια προσπάθεια της Smoke the Fuzz, ένα μουσικό εγχείρημα που βγάζει την Ελλάδα από το περιθώριο και την τοποθετεί στο επίκεντρο του φεστιβαλικού χάρτη της Ευρώπης. Μία συγκλονιστική μουσική «Λερναία Ύδρα» με τρία κεφάλια, ένα μοναδικό festival για ένα μοναδικό κοινό και αναμφισβήτητα, μια πολιτισμική εμπειρία από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Η τρίτη του έκδοση, το Post-mortem edition, που θα λάβει χώρα Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Νοέμβρη στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι), είναι αφιερωμένη στον post ήχο και περιλαμβάνει τα πιο βαριά ονόματά του : Russian Circles και Cult Of Luna με Julie Christmas μοιράζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως την ίδια σκηνή !!

RUSSIAN CIRCLES
Πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού και όχι άδικα. Οι Russian Circles ποτέ δεν φοβήθηκαν να μπλέξουν το όνειρο με τον εφιάλτη, το αιθέριο post rock με την βία του post metal, το ατμοσφαιρικό ταξίδι με το καταστροφικό κρεσέντο. Ορίζοντας εν πολλοίς τα όρια του post rock των 00s και των 10s και πολλές φορές δοκιμάζοντάς τα, οι Russian Circles έχουν καταφέρει να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων αυτού του ήχου παρουσιάζοντας αριστουργήματα καθ’ όλη την διάρκεια της δισκογραφίας τους. Έχοντας συνεργαστεί με ονόματα όπως η Chelsea Wolfe, o Kurt Balou και ο Brandon Curtis, έχοντας ανοίξει για ιερά τέρατα της μουσικής μας όπως οι Tool και με παρουσία σε όλα τα σημαντικά festival  του σκληρού ήχου, οι Russian Circles συνδυάζουν άριστα την φαντασία με την εμπειρία. Ο ήχος και η τεχνική με την οποία μεγαλουργούν ζωγραφίζει μοναδικά ηχοτόπια, τα οποία σε στιγμές θα λέγαμε πως αντί για post rock, περισσότερο αντιστοιχούν στην φανταστική «ταμπέλα» του… “post apocalyptic rock”. Το μεγαλειώδες “Station” πιθανότατα συνηγορεί στην αλήθεια της παραπάνω πρότασης.

Μεγαλώνοντας συνεχώς σαν συγκρότημα και σαν μουσικοί, οι Russian Circles απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές για το album-σταθμό του 2013, “Memorial” και πραγματικά, μόνο ανατριχίλα μας προκαλεί η σκέψη πως, στην εμφάνιση του πλάι στους Cult Of Luna, το πολυτάλαντο τρίο από το Chicago θα έχει στην φαρέτρα του και το 6ο διαμάντι της δισκογραφίας του, “Guidance”, το οποίο θα έχει κυκλοφορήσει στις 5 Αυγούστου. Η προοδευτική εξέλιξη των Russian Circles, οι μοναδικές τους δημιουργίες πολλαπλών ηχητικών στρωμάτων και η απίστευτη ως τώρα πορεία τους ως υπηρέτες του συναισθήματος μας γεμίζει με σιγουριά πως τα νέα κομμάτια θα σταθούν περήφανα δίπλα στα κλασσικά και αγαπημένα στο live της Αθήνας. Η ώρα έφτασε για να παρακολουθήσουμε αυτή την τεράστια μπάντα όπως ακριβώς της αξίζει,  σε ένα μεγαλεπήβολο live υψηλών προδιαγραφών που θα μεταμορφώσει ύμνους όπως τα “Harper Lewis”, “Death Rides A Horse”, “Geneva”, “Carpe” και τόσα άλλα κομμάτια, σε  κάτι ακόμα πιο μυθικό…
http://www.russiancirclesband.com/
https://russiancircles.bandcamp.com/

CULT OF LUNA w/ JULIE CHRISTMAS
Μια από τις σημαντικότερες και πιο πρωτοποριακές μπάντες του progressive/sludge/post metal ήχου έρχεται στην Ελλάδα για μία ζωντανή παρουσίαση δίσκου η οποία θα μείνει στην ιστορία. Πραγματικά, δεν χρειάζεται να εξάρουμε το μεγαλείο, την επιρροή και την δισκογραφική πορεία αυτών των τιτάνων του σύγχρονου metal ήχου. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να δει τον παροξυσμό που είχε προκαλέσει σε κριτικούς και οπαδούς το album του 2013, “Vertikal”. Και όσο για το “Mariner” το νέο, συγκλονιστικό τους αριστούργημα που φιλοξενεί την Julie Christmas των Battle Of Mice και Made Out Of Babies και το οποίο θα έχουμε το προνόμιο να απολαύσουμε στην ολότητά του, αυτό πλέον σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του έχει ήδη καταφέρει να θεωρείται μία κατηγορία από μόνο του. Πρόκειται για μία σύμπραξη, ένα καλλιτεχνικό πόνημα τόσο δυσθεώρητο και μοναδικό στη σύλληψη του που ποτέ δεν προοριζόταν να αποδοθεί ζωντανά. Και όμως, όπως και οι ίδιοι οι Cult of Luna διατείνονται, «τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν τέλεια»  και για 5 μόνο συναυλίες αυτό το ονειρικό post-metal δράμα θα πάρει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια λίγων εκλεκτών μουσικόφιλων.

Η Julie Christmas έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αποδώσει μία στοιχειωμένη, τόσο γλυκιά όσο και φρικιαστική, σχεδόν ψυχωτική θα λέγαμε ερμηνεία που δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε ζωντανά, πόσο μάλλον στην χώρα μας. Η σωρεία των αποθεωτικών κριτικών που ήδη έχει λάβει το Mariner, απλώς ξύνουν την επιφάνεια της καλλιτεχνικής, μουσικής μαγείας της οποίας θα γίνουμε μάρτυρες στις 6 Νοεμβρίου. Το άλλοτε ατμοσφαιρικό και άλλοτε ανηλεές σφυροκόπημα των Cult Of Luna, του οποίου η αλχημιστική ροή τρυπώνει στα τρίσβαθα της ψυχής του ακροατή – αν μπορούμε με αυτά τα λόγια να περιγράψουμε τις νότες που εδρεύουν στο “Mariner” -, συμπληρώνεται από την παρανοϊκά πανέμορφη ερμηνεία μίας εκ των πιο ταλαντούχων και σημαντικότερων φωνών του post χώρου, όπως η μέρα συμπληρώνεται από τη νύχτα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να  αποδοθεί  το μεγαλείο αυτής της ανέλπιστης, δίχως προηγούμενο συνύπαρξης, μέσα από μία σωστή υπερπαραγωγή των υψηλότερων τεχνικών και ατμοσφαιρικών απαιτήσεων. Πιστέψτε το, όντως  μία από τις παγκοσμίως μόνο 5 live παρουσιάσεις του Mariner θα λάβει χώρα στην Αθήνα. Όπως φαίνεται, τα όνειρα όντως γίνονται πραγματικότητα. http://cultofluna.squarespace.com/
www.cultofluna.com
http://cultofluna.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/cultoflunamusic/
https://juliechristmas.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Julie-Christmas-141649579195453/

Cult Of Luna feat. Julie Christmas μαζί με Russian Circles. Μια πρωτοφανής συμβίωση post μεγαλείου στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι), βγαλμένη από τα όνειρα των Ελλήνων οπαδών αυτής της σκηνής.

http://smokethefuzz.com/
http://smokethefuzz.gr/
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzGigs
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens/

265