Οι Mani Deum γιορτάζουν "10 Μολυσμένα Χρόνια" στο An Club τον Δεκέμβριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MANI DEUM “10 Infected Years” anniversary show
Last Live Infection
Στο An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016
Πόρτες: 21:00
Event page: www.facebook.com/events/1728458950811595

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Περιορισμένη προπώληση: 6€
• Ταμείο: 8€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
• The Lab T-shirts (Θεμιστοκλέους 8, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ.: 210 3825805)

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, μα κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή.

Δέκα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που οι Mani Deum γρατζούνισαν τις πρώτες τους συγχορδίες όλοι μαζί και σίγουρα οι ίδιοι θα έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες μέσα από αυτά, κάποιες ευχάριστες, κάποιες δυσάρεστες και –όπως πάντα γίνεται- κάποιες με ανάμεικτα συναισθήματα.

Πολλοί γνώρισαν το Αθηναϊκό dark americana (ή infected folk n’ roll όπως οι ίδιοι προτιμούν να αυτοπροσδιορίζονται) συγκρότημα, μέσα από την τελευταία δισκογραφική του δουλειά, το μαγευτικά όμορφο “When Beauty Ends” του 2014, που πολλάκις χαρακτηρίστηκε από τον εγχώριο τύπο ως μία από τις σημαντικότερες και ποιοτικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς, αποτελώντας επίσης -εν μέρει- απόσταγμα μίας άκρως επιτυχημένης crowdfunding καμπάνιας στο Pledge Music, που έτυχε απρόσμενα μεγάλης ανταπόκρισης από φίλους της μπάντας και μουσικόφιλους σε όλον τον κόσμο. Ο σκοτεινός, υπνωτιστικός και σε στιγμές προκλητικός ήχος των Mani Deum πέρασε όμως από πολλά στάδια για να φτάσει από το πρώιμο ντεμπούτο EP “Five Infected Blessings” (Dead Scarlet Records, 2009) και το πρώτο full length album “Music for your Local Church… or your Local Brothel” (εκεί που η μπάντα για πρώτη φορά πειραματίστηκε με τη χρήση πιο εκλεπτυσμένων οργάνων όπως theremin, grand piano και  glockenspiel) στο ώριμο “When Beauty Ends” που μοιάζει άλλωστε να σηματοδοτεί μια νέα εποχή και για το ίδιο το σχήμα. Το post-punk.com έγραψε για το album “Μια υπνωτική συνδιαλλαγή που σε αφήνει στερημένο και μελαγχολικό.”.

Η ψήφιση του σχήματος και τελικά η ανάδειξή του ως “Το καλύτερο νέο act της χρονιάς” στο 20ό Wave Gothic Treffen Festival στο Leipzig της Γερμανίας, συμετοχές σε σημαντικά ευρωπαϊκά festivals και συναυλίες στο πλευρό των The Sisters of Mercy, And Also the Trees, Psychic TV, Sad Lovers and Giants, Lene Lovich, Death in June, Backworld, My Brightest Diamond, Spiritual Front, Rome, Sieben, While Angels Watch, Paul Roland, Jarboe, Josef Van Wissem, Ordo Rosarius Equilibrio, The Great Park, Aleerseelen, Vendemmian και Angel Olsen συνιστούν, όχι παράσημα, αλλά παρακαταθήκη για το συγκρότημα και μικρά λιθαράκια στο χτίσιμο της συναυλιακής του εμπειρίας που αποτελεί και την πρώτη ύλη για την μεταφορά του στουντιακού υλικού επί σκηνής, με τρόπο ποιοτικό και ταυτόχρονα συναισθηματικά φορτισμένο σε μία τέλεια ισορροπία που δημιουργεί μια μαγική χημεία και ανταλλαγή ενέργειας με το κοινό. Οι Mani Deum είναι η μπάντα που δεν θες να χάσεις, όταν εμφανίζεται ζωντανά στην πόλη σου.

Η συμπλήρωση μιας δεκαετίας ζωής, η διαβολική συγκυρία που –ίσως προσωρινά, ο χρόνος θα δείξει- τους απομακρύνει από τη συναυλιακή δραστηριότητα, αλλά και η ψυχική ανάγκη για παρουσίαση κάποιου νέου –ακόμη ακυκλοφόρητου- υλικού, που θα συμπεριληφθεί στην προσεχή δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο “With Teeth in our Hearts”, φέρνει τους Mani Deum την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στη σκηνή του ιστορικού υπογείου του An Club, μαζί με φίλους από το παρόν και το παρελθόν –μακρυνό και μη- με σκοπό το χτίσιμο μιας εμπειρίας μάλλον πρωτόγνωρης και σίγουρα μοναδικής, μέσω της απόλυτης ευθυγράμμισης των παραγόντων που ούτως ή άλλως αποτελούν κινητήριο δύναμη για την μπάντα αυτά τα δέκα χρόνια ύπαρξής της.

***

LINKS:
• Mani Deum: www.facebook.com/mani.deum
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
• An Club: www.anclub.gr | www.facebook.com/AnClubofficial

***

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• 3P Lab: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)
• An Club: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – +30 210 33 05 056 (Εύα Κολόμβου)

196