SEPULTURA: Νέο album τον Ιανουάριο

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, οι Sepultura μας παραδίδουν νέο concept album.

Πρόκειται για το “Machine Messiah”, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την Nuclear Blast στις 13 Ιανουαρίου.

Η παραγωγή του νέου δίσκου έγινε από την ίδια την μπάντα σε συνεργασία με τον Jens Borgen (Soilwork, Opeth, Katatonia, Amon Amarth etc) στα Fascination Street Studios στο Orebro της Σουηδίας.

“Η βασική έμπνευση γύρω από το “Machine Messiah” είναι η αυτοματοποίηση της κοινωνίας στις μέρες μας. Η ιδέα ενός “God Machine” ο οποίος δημιούργησε την ανθρωπότητα τώρα φαίνεται να κλείνει τον κύκλο της και να επιστρέφει στο αρχικό της στάδιο. Προερχόμαστε από μηχανές και τώρα κατευθυνόμαστε πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε. Ο μεσσίας, όταν επιστρέψει, θα είναι ρομπότ, ή ανθρωποειδές, ο βιο-μηχανικός σωτήρας μας”, δηλώνει ο κιθαρίστας Andreas Kisser.

To artwork είναι δημιούργημα της ζωγράφου Camille Della Rosa και μπορείτε να το δείτε παρακάτω…

“Ο πίνακας “Deus Ex-Machina” της Rosa είναι ένα αριστούργημα! Πραγματικά έπαθα σοκ όταν συνειδητοποίησα πόσο απόλυτα ταιριάζει η δημιουργία της με το concept μας. Ο πίνακας και cover του δίσκου προηγήθηκε έξι χρόνια πριν τη νέα μας δουλειά και η Rosa δεν είχε ιδέα περί τούτου. Όσον αφορά την ταυτότητα του “Machine Messiah”, συνεχίζει να είναι ένα ακόμα Sepultura album, αλλά με νέα κατεύθυνση και ένταση, είναι μια νέα μουσική πρόκληση, ένα βήμα μπροστά”, προσθέτει ο Kisser.

Ακολουθεί η tracklist του “Machine Messiah”…

01. Machine Messiah
02. I Am The Enemy
03. Phantom Self
04. Alethea
05. Iceberg Dances
06. Sworn Oath
07. Resistant Parasites
08. Silent Violence
09. Vandals Nest
10. Cyber God

241