Jag Panzer, Valor (24/5/2019) Temple

Οι Jag Panzer είναι από τις μπάντες που με κέρδισαν από την πρώτη κιόλας νότα. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους δε, σου “παίρνουν το σκαλπ”. Έτσι λοιπόν, η 24η Μαΐου ήταν ημερομηνία-σταθμός για εμένα προσωπικά, όπως και για πολλούς metalheads της πατρίδας μας. Οι Αμερικανοί θρύλοι του heavy/power metal, θα επισκέπτονταν την Αθήνα για μία ακόμα φορά στο πλαίσιο της “The Deviant Tour”, με support τους δικούς μας Valor.

Οι φίλοι της μπάντας, είχαν γεμίσει από νωρίς το Γκάζι και το χώρο έξω από το venue όπου θα εμφανίζονταν οι “US metal masters”. Οι πόρτες άνοιξαν με μία μικρή καθυστέρηση, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η αρχή του live. Ο κόσμος, είχε μαζευτεί από νωρίς και με κάποιες μικρές “πινελιές”, το stage ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τους πρωταγωνιστές της βραδιάς.



Κατά τις 21:10, οι Έλληνες metallers Valor ανέβηκαν στη σκηνή. Αρκετά γνωστοί πλέον στο Ελληνικό κοινό, με τρία albums στις αποσκευές τους και με αρκετές ζωντανές εμφανίσεις κυρίως ως support σε “μεγάλα” ονόματα του χώρου, επιλέχθηκαν να “ζεστάνουν” το πλήθος πριν την επέλαση των Αμερικανών θρύλων. Ξεκίνημα με το “Into The Night” και με αρκετό κέφι, κάτι που προμήνυε μία βραδιά-κόλαση. Η συνέχεια ανήκε στα “In Another Time” και “Flying Away”, από το πρόσφατο πολύ καλό album τους “Arrogance: The Fall”.

Η μπάντα φαινόταν σε εξαιρετική κατάσταση και το “παιχνίδι” με τους παρευρισκόμενους έδινε και έπαιρνε. Το ορχηστρικό “Uprising”, ήρθε να ξεκουράσει τη φωνή του group, το Βαγγέλη, για να μπορέσει να δώσει τα “ρέστα” του στο “Arrogant Fall”, ένα από τα καλύτερα τραγούδια του τελευταίου δίσκου.



Οι Αθηναίοι power metallers συνέχισαν σε υψηλές “πτήσεις” και το “Whispering Of Steel” ήρθε να μας “πάρει τα κεφάλια”. Η συνέχεια, ήταν καταιγιστική! “The Answer’s Yonder”, “The Crown Of Evermore” και “Follow Me”, “ξεσήκωσαν” για τα καλά τους θεατές που άρχισαν να επιδίδονται σε headbanging και sing along. Ο αρκετά ευδιάθετος frontman της μπάντας (και πως να μην είναι άλλωστε, όταν έχει την τιμή να ανοίγει για τους τρομερούς Jag Panzer), αφού προλόγισε το τέλος της εμφάνισής τους, ευχαρίστησε τους θεατές και τη διοργάνωση. Τα “No Angel’s Face” και το πολυαναμενόμενο “In The Name Of Valor”, έκλεισαν το set των Αθηναίων, που όμως μας επιφύλασσε μία ακόμα έκπληξη! Και τί έκπληξη!

Ντουέτο με τον Harry “The Tyrant” Conklin, για τη διασκευή της μπάντας στο έπος των Titan Force (άλλη μπαντάρα!!) “Master Of Disguise”. Περιττό να πω, τί ακολούθησε! Απλά, R-E-S-P-E-C-T! Τρομερή απόδοση και από τους δύο frontmen, σε μία από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη!) στιγμές της βραδιάς. Νομίζω, ότι οι Valor δικαιολόγησαν πλήρως και χωρίς αμφισβητήσεις για ποιό λόγο επιλέχθηκαν να ανοίξουν αυτό το live. Τρομερός ήχος (με κάποια μικροπροβλήματα), εξαιρετικό setlist και ενέργεια από άλλο “πλανήτη”, κατάφεραν να πετύχουν το δύσκολο έργο να “ξεσηκώσουν” το πλήθος.



Valor setlist:
Into The Night
In Another Time
Flying Away
Uprising-Arrogant Fall
Whispering Of Steel
The Answer’s Yonder
The Crown Of Evermore
Follow Me
No Angel’s Face
In The Name Of Valor
Master Of Disguise (Titan Force cover feat. Harry Conklin)



Η στιγμή που όλοι περιμέναμε πώς και πώς, είχε φτάσει. Οι τρομεροί Jag Panzer, ήταν έτοιμοι να “καταλάβουν” ακόμα μία πόλη σε αυτήν την περιοδεία τους. Η ώρα ήταν ήδη 22:30, όταν οι Αμερικανοί metallers πάτησαν το πόδι τους στη σκηνή του Temple. Ένα εισαγωγικό λογίδριο και οι πρώτες νότες του “Far Beyobd All Fear”, έφεραν ένα κύμα ενθουσιασμού στους οπαδούς της μπάντας που είχαν “κατακλύσει” το venue. Όσο για τη συνέχεια, ακόμα πιο “εκρηκτική”! “Chain Of Command” και “Achilles”, “έσπειραν τον πανικό” στο “εκστασιασμένο” κοινό. Οι μπύρες πήγαιναν και έρχονταν και η μπάντα έδινε τον καλύτερο εαυτό της πάνω στη σκηνή. Τα “Overlord” και “Licenced To Kill”, έγιναν η αιτία για ανελέητο headbanging και stage diving και με τους φίλους της μπάντας να προσπαθούν να φτάσουν σε φωνητικές ικανότητες τον εξαιρετικό Harry “The Tyrant” Conklin.



Όσο περνούσε η ώρα, το group “ανέβαζε” στροφές και οι θεατές έφταναν στη μουσική “νιρβάνα” που επιθυμούσαν. “Harder Than Steel”, “Black” και “Iron Eagle”, έφτασαν σα “ριπές” οπλοπολυβόλου και “διέλυσαν” όποιες γκρίνιες και αμφιβολίες υπήρχαν για την απόδοση της μπάντας επί σκηνής. Τί να πεις δε, για τα “King At A Price” (ένα από τα αγαπημένα του υποφαινόμενου) και “Fire Of Our Spirit”; Τρομερές ερμηνείες, που “ανέβασαν” την αδρεναλίνη του κόσμου στα ύψη.

Προλογίζοντας την “επιχείρηση” για την καταστροφή των κανονιών του Ναβαρόνε, ο Conklin μας “έβαλε” στην “επική” πλευρά του set τους. “The Mission” και το Ιρλανδικό “Foggy Dew” (με τον έτερο κιθαρίστα, την Ιταλική “αποκάλυψη” για λίγο στα φωνητικά), έδωσαν μία “επαναστατική” πνοή στο show των Jag Panzer.



Η μπάντα συνέχισε δυναμικά και το “The Scarlet Letter” λειτούργησε ως εισαγωγή για το διασημότερο κομμάτι των Αμερικανών, το “Shadow Thief”. Ο χαμός που ακολούθησε, δεν περιγράφεται με λόγια. Ο “The Tyrant” έδινε ρεσιτάλ ερμηνείας και ο Mark Briody και οι υπόλοιποι, ήταν στην καλύτερή τους βραδιά. Το “Born Of The Flame” από τον τελευταίο δίσκο τους για τη συνέχεια και μετά το χάος! “Warfare” και “Generally Hostile”, “ισοπέδωσαν” το κοινό με την “επιθετικότητά” τους. Παντού headbanging, stage diving και sing along, ήταν κάποιες από τις αντιδράσεις του πλήθους που μπόρεσα να “συλλάβω”. Οι Jag Panzer, αφού μας ευχαρίστησαν και μας αποθέωσαν ως οπαδούς, μας αποχαιρέτησαν όχι όμως για πολύ!



Οι Αμερικανοί θρύλοι, επέστρεψαν για ένα τελευταίο κομμάτι μετά από παρότρυνση του κόσμου και του διοργανωτή. Το “Reign Of The Tyrants”, ήταν η επιλογή τους που γέμισε με ενθουσιασμό τους παρευρισκόμενους. Τεράστια μπάντα, τεράστιο live! Άλλωστε, οι Jag Panzer είναι από τα groups που ξέρεις τί να περιμένεις στις ζωντανές εμφανίσεις τους. “In your face” metal, με τρομερή ενέργεια και πάθος, και μερικούς από τους ύμνους των ’80s. Μία βραδιά, που θα τη θυμάμαι και θα με “γεμίζει” για πολύ καιρό. Μία βραδιά, που θα λειτουργεί ως “μπαταρία επαναφόρτισης” όταν το χρειάζεται ο οργανισμός μου.



Jag Panzer setlist:
Far Beyond All Fear
Chain Of Command
Achilles
Overlord
Licenced To Kill
Harder Than Steel
Black
Iron Eagle
King At A Price
Fire Of Our Spirit
The Mission
Foggy Dew
The Scarlet Letter
Shadow Thief
Born Of The Flame
Warfare
Generally Hostile
Encore
Reign Of The Tyrants



Μία απο τις καλύτερες Παρασκευές, για τον υποφαινόμενο, είχε φτάσει στο τέλος της. Ένα από τα shows που τα θυμάσαι για όσο ζεις, είχε αισίως τελειώσει. Κάτι τέτοιες μέρες, είναι που παρακαλάς να μην τελειώνουν ποτέ. Αυτές τις μέρες, αυτά τα shows, επιζητά ο οπαδός. Για αυτά τα shows, για τέτοιες μπάντες, το metal θα “ζει” και θα “βασιλεύει”. Γι’ αυτό το λόγο και εμείς, θα το γουστάρουμε όσο ζούμε.

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σταματάκη / Despina Stamataki Photography
               
[Ευχαριστούμε θερμά το Rockin’Athens για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών της συναυλίας προς δημοσίευση]

520

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.