Full House Brew Crew, Potergeist, Hidden In The Basement, Serenity Broken (04/05/19) Κύτταρο

Το Σάββατο στις 4 του Μάη, τέσσερα σημαντικά συγκροτήματα του εγχώριου rock/ metal ήχου κατάφεραν να μας ταξιδέψουν με την μουσική τους. Οι Full House Brew Crew του Βαγγέλη Καρζή, οι Potergeist, οι Λαρισαίοι Hidden In A Basement και οι Serenity Broken ήταν η αφορμή για να απολαύσουμε ένα mini festival, αφιερωμένο στο heavy rock/ metal.

Όλα τα συγκροτήματα του festival ζέσταναν το κλίμα στο Κύτταρο με το νοτιοαμερικάνικο rock τους και προσέφεραν ένα live,  το οποίο αδιαμφισβήτητα δημιούργησε ευχάριστες αναμνήσεις στους παρευρισκομένους.



Οι Αθηναίοι Serenity Broken βγήκαν πρώτοι ακριβώς την ώρα του αναγραφόμενου timeline για να παρουσιάσουν κομμάτια από τα δύο album τους. Από την αρχή του τραγουδιού “Fred’s Story”, τα τύμπανα του Θωμά ακούγονταν σε αφθονία, οι κιθάρες του Μάριου και του Ανδρέα ξεχώρισαν ευθύς, ενώ το μπάσο του Χρήστου συμπλήρωνε αρμονικά τους υπόλοιπους. Το συγκρότημα κινήθηκε αμέσως στους εναλλακτικούς metal και hard rock ήχους του.

Ο δυναμικός τραγουδιστής τους, Άρης, διασκέδασε το πλήθος στα singles “Boom!” και “Faint Slit”. Χωρίς αμφιβολία ο επιβλητικός frontman τους έκοβε και έραβε, ερμηνευτικά, ενώ το βάθος στα φωνητικά του κατάφερε να μαγέψει τον κόσμο. Οι catchy, ρυθμικές και heavy μελωδίες τους έκαναν το συγκρότημα να αποτελεί το καταλληλότερο opening act αυτού του event. Το τέλος του live των Serenity Broken επήλθε με τα κομμάτια  “Under My Skin” και “Alone?” ως highlights της εμφάνισής τους.



Fred’s Story
Savior
Boom!
Faint Slit
Cutaway
Under My Skin
Alone?



Επόμενοι στη σειρά εμφανίστηκαν οι heavy rockers Hidden In The Basement, ορμώμενοι από τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα Λάρισα.  Το τεράστιο μαύρο πανό με το όνομα του group πλαισίωνε το πίσω μέρος της σκηνής του Κυττάρου και ήταν αδύνατον να μην περάσει απαρατήρητο. Μετά από την πάροδο 15 περίπου αναγκαίων λεπτών, για την αναδιάταξη του σκηνικού και του soundcheck, η μπάντα ξεκίνησε να ροκάρει. Η μπάσα και βραχνή φωνή του τραγουδιστή/ μπασίστα τους Φίλιππου, τράβηξε την προσοχή των θεατών.

Η διάθεση της μπάντας ήταν στα ύψη, πράγμα εξαιρετικά μεταδοτικό. Η εμφάνισή τους ήταν άκρως επαγγελματική, ενώ ο διαυγής ήχος έδωσε  τη δυνατότητα στο κοινό να παρατηρήσει λεπτομέρειες της μουσικής τους και να σιγοτραγουδάνε τα “ One Way Road”, “Perfect Man” και “Reckless”. Ωστόσο, το τελευταίο “Dry Well”, γνωστό και ως hit των HITB, κέρδισε λίγο παραπάνω την προσοχή των θεατών. Η ολοφάνερα, δεμένη ερμηνευτικά μπάντα των Hidden In The Basement, προσέφερε στο κοινό ένα αδιαμφισβήτητα πολύ καλό live.



Till I Close My Eyes
Crown Of Shame
Perfect Man
Trails
One Way Road
Reckless
Dry Well



Λίγο μετά τις 21:30 ανέβηκαν στη σκηνή οι Potergeist. Ο χαρισματικός, με τη χαρακτηριστική φωνή του frontman τους Alex, ξέρει καλά πως να “κλέβει” τις εντυπώσεις. Η σκηνική παρουσία της μπάντας σε συνδυασμό με τη groovy μουσική των υπολοίπων είχε ως αποτέλεσμα να τους προκαλέσει άπλετο ενδιαφέρον στους θεατές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει χορός και headbangings μπροστά στη σκηνή. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους το club ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτο, ενώ ο Alex φρόντισε να μας ενημερώσει για τα σχέδια της μπάντας. Μετά από αποχωρήσεις και μετεγγραφές μελών, το συγκρότημα αναγκάστηκε να μπει για λίγο καιρό στον “πάγο”.

Το κοινό είχε τη χαρά να ακούσει τραγούδια από την επερχόμενη κυκλοφορία του σχήματος ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας του. Ο ρυθμός των νέων κομματιών είναι πιασάρικος και ομολογουμένως αυτά μπορούν να αποτελέσουν τα επόμενα hits των Potergeist . Η μπάντα φυσικά έπαιξε στο κοινό γνωστά κομμάτια του, όπως τα “Kings Army”, “Rivers And Oceans”, “Hope” και “Swampire”. Η εμφάνιση των southern metallers Potergeist αποτέλεσε την κατάλληλη προθέρμανση για τους headliners της βραδιάς Full House Brew Crew.



Kings Army
Southern Crown
(Καινούργιο τραγούδι)
Rivers And Oceans
Texan Sorrow
Hope
(Καινούργιο τραγούδι)
Loves Martyr
(Καινούργιο τραγούδι)
Rider
Swampire



Όπως όριζε και το πρόγραμμα λίγο μετά τις 23:00, η επιβλητική παρουσία του Βαγγέλη και της παρέας του ξεπρόβαλλε στη σκηνή. Η συναυλία των Full House Brew Crew ξεκίνησε με τις πρώτες νότες του “Bury Me” υπό τη συνοδεία εφέ καπνών και με το εκπληκτικό σκηνικό που ήταν χάρμα οφθαλμών. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχε το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας “Me Against You” το οποίο είχε μεγάλη απήχηση στο ελληνικό κοινό ήδη από τα τέλη του 2018. Από τις επευφημίες του κόσμου φάνηκε ότι γούσταρε!



Στα θετικά της μπάντας ήταν ο πολύ καλός ήχος, με τα ογκώδη και κοφτά ρυθμικά σημεία των κιθάρων, ενώ το μπάσο έκανε αίσθηση καθ’ όλη τη διάρκεια του live. Τα strobe lights και οι φωτιές στο σανίδι προσέδωσαν το κάτι παραπάνω στην αψεγάδιαστη εμφάνιση του συγκροτήματος. Στις επιτυχίες του δεύτερου δίσκου τους, “Cannot Be Judged”, “Hollow God” και“Another Life” άναψαν τα αίματα, ενώ δεν έλειψε και το wall of death από τον κόσμο. Ακόμα, το κοινό είχε τη χαρά να ακούσει τραγούδια από το ντεμπούτο τους “Bet It All”, πιο συγκεκριμένα τα “Black Empty Box” “Black Shade” και “No Retreat”. Στη δυναμική και μελωδική μπαλάντα “When I Crossed That Door!” η μπάντα είχε την αμέριστη προσοχή του κοινού, ενώ ένα όμορφο σημείο της βραδιάς ήταν όταν ο δυναμικός frontman αφιέρωσε το “Not Again” κατά του bullying. Αν και στις δυο προηγούμενες εμφανίσεις τους οι Full House B. C (με Nightstalker, Planet Of Zeus και Monster Magnet) κέρδισαν και ξεσήκωσαν τα πλήθη, στο δικό τους headlining live τα έδωσαν όλα, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα οπτικά και ηχητικά τουλάχιστον άρτιο.



Μετά από αυτή την εκκωφαντική συναυλιακή εμπειρία, αναμένουμε την σύντομη επιστροφή τους στο σανίδι και το επόμενο βήμα τους για να τα ισοπεδώσουν όλα ξανά. Μέχρι τότε… no one’s safe!

Bury Me
Me against You
Black Empty Box
Hollow God
Hard To Tell
Another Life
Black Shade
When I Crossed That Door!
Bring The Chaos
Not Again
Undisputed
No One’s Safe
Cannot Be Judged
No Retreat

Φωτογραφίες : Γιώργος Αργυρόπουλος / George Argyropoulos photography

621

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!