JOHN HOYLES: “Night Flight"

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για ανθρώπους που αγαπούν τη rock και metal μουσική, να μπορούν να βρουν ακόμα και σπάνιες κυκλοφορίες στη σημερινή εποχή. Το άκουσμα λοιπόν της είδησης ότι το “Night Flight” του Βρετανού κιθαρίστα John Hoyles θα κυκλοφορήσει εκ νέου και σε μορφή CD, δε θα μπορούσε παρά να ευχαριστήσει τους απανταχού λάτρεις της rock.

Ο Βρετανός βιρτουόζος κιθαρίστας, αν και μόλις 39 ετών, έχει καταφέρει να προκαλέσει με τη δουλειά του το οπαδικό κοινό της rock μουσικής. Με συμμετοχή στους Witchcraft, ιδρυτικό μέλος των Spiders και φυσικά με τη σόλο καριέρα του, είναι από τους τραγουδοποιούς που “ερεθίζουν” το αυτί του ακροατή με καλογραμμένα τραγούδια και επίσης όμορφες rock μελωδίες.

Ο John Hoyles, σα σόλο καλλιτέχνης, ασχολείται με το κλασικό rock έχοντας σε κάποια σημεία και λιγοστές punk επιρροές. Σίγουρα όμως ως “ανήσυχο” πνεύμα, πειραματίζεται και με πιο heavy εκδοχές της rock φτάνοντας στα όρια του hard rock και metal.

Το “Night Flight”, είναι το album του Hoyles που είχε εκπληκτική απήχηση στους οπαδούς της σκληρής μουσικής. Και αυτό είναι φανερό, από το γεγονός ότι μόλις σε μια βδομάδα από τη κυκλοφορία του έγινε ανάρπαστο πουλώντας όλα τα, λιγοστά βέβαια, αντίτυπα του (500, για την ακρίβεια). Οπότε, μία επανακυκλοφορία του συγκεκριμένου δίσκου ηχεί πέραν του ευχάριστα στα αυτιά των “ψαγμένων” ροκάδων του σήμερα. Το γεγονός ότι πλέον μπορείς να το βρεις και σε μορφή CD, το κάνει αυτόματα νούμερο ένα επιλογή στους λάτρεις της κλασικής rock μουσικής.

Το “Night Flight”, είναι ένα album που απευθύνεται στο ευρύ rock κοινό αφού περιέχει πολλά στοιχεία από τη σκηνή. Δεν είναι απλά ένας rock δίσκος, αλλά ένα album-“μωσαϊκό” συνδυάζοντας rock, punk και πιο heavy υλικά δημιουργώντας ένα εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα. Οι ‘70s επιρροές του Hoyles, είναι εμφανής στον ήχο του βιρτουόζου κιθαρίστα και αν μη τι άλλο γίνονται κομμάτι από το σήμερα στα “μαγικά” του χέρια. Τα “Talking About You”, το ομώνυμο “Night Flight” και “Police Car”, είναι μερικά από τα αντιπροσωπετικά δείγματα γραφής του John Hoyles σε κλασικές rock φόρμες των ‘70s και όμως τόσο “ζωντανά” και “φρέσκα” ως ιδέες. Το “The Dark Descent”, έχει το ρόλο του heavy στο δίσκο ενώ οι μπαλάντες “In The Garden” και “Tomorrow”, βγάζουν όλο το συναίσθημα που υπάρχει στη rock σκηνή. Το “Night Flight”, περιέχει ακόμα ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι, σα bonus, το “Highwire” που μας “μεταφέρει” όλο αυτό το feeling των ‘70s.

Το album, είναι ένα καθαρό “διαμάντι” της rock. Έχει όλο το old school feeling, όλη την “επανάσταση” και όλη την ενέργεια που διαθέτει αυτή η μουσική και έγινε τόσο αγαπητή στο κόσμο. Μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί, ως ένα κλασικό rock album χωρίς κανείς να φέρει αντιρρήσεις με το πρώτο άκουσμα του και μόνο. Οι ικανότητες του Hoyles, γίνονται αδιαμφισβήτητες σε αυτό το “έργο” του και δίκαια κατατάσσεται στους βιρτουόζους της rock μουσικής. Μία δυνατή κυκλοφορία, και συνάμα ένα συλλεκτικό κομμάτι σε κάθε δισκοθήκη. Απλά, μη το χάσετε.

432

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.