DEATH SS: “Rock 'n' Roll Armageddon”

Οι Death SS, για όποιον δεν τους ξέρει, είναι “στην πιάτσα” από το  1977, δισκογραφούν σταθερά από τότε και η μουσική τους έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι κύριοι Arthur Brown και Alice Cooper. Το κύριο  χαρακτηριστικό των Ιταλών, είναι οι αρκετές αλλαγές στην μουσική τους ταυτότητα και οι δεκάδες μουσικοί που έχουν περάσει από τις τάξεις τους.

Πέρσι κυκλοφόρησαν το ένατό τους album “Rock ‘n’ Roll Armageddon” από τη Lucifer Rising, εταιρεία του αρχηγού και ιδρυτικού μέλους των Death SS, Steve Sylvester και φέτος το επανακυκλοφορούν από την High Roller Records, με την εν λόγω εταιρεία να πράττει καλώς, μιας και το, εν λόγω, album, είναι αρκετά ενδιαφέρον και συνδυάζει αρκετά καλά διαφορετικές επιρροές.

Οι συνθέσεις του δίσκου χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με τις επιρροές τους (άλλα είναι πιο rock ενώ άλλα έχουν goth και industrial καταβολές και ακόμα υπάρχουν δύο μπαλάντες). Επίσης, τα τρία από τα συνολικά δεκατρία τραγούδια είναι επανεκτελέσεις (“Zombie Massacre”, “Witches’ Dance” και “The Glory of the Hawk”). Ο ήχος είναι αρκετά καλός, ο κιθαρίστας Al De Noble έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τον πληκτρά της μπάντας και δεύτερο παλιότερό τους μέλος Freddy Delirio, ο οποίος “χρωματίζει” εξαιρετικά τις συνθέσεις του δίσκου.

Γενικά ο δίσκος ακούγεται στην ολότητά του, περιέχει ενδιαφέροντα τραγούδια και σφύζει από ζωντάνια. Το “Rock ‘n’ Roll Armageddon”, επαναφέρει στην επικαιρότητα τους Ιταλούς με τον καλύτερο τρόπο.

https://www.facebook.com/DeathSSofficial/

474

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.