DEMONS & WIZARDS: “Touched By The Crimson King” Remasters 2019

Από την πρώτη στιγμή που δήλωσαν την επαναδραστηριοποίησή τους, το super project των Hansi Kursch και Jon Schaffer, Demons & Wizards, έχει βάλει “μπροστά” για τα καλά τις “μηχανές” του. Remastered εκδόσεις των δύο albums του, πολλά headline shows ανά την Ευρώπη και φυσικά ένα νέο album όπως έχουν ανακοινώσει μέσα στο 2020, είναι κάποια από τα πρώτα τους βήματα. Η remastered έκδοση του δεύτερού τους δίσκου “Touched By The Crimson King-Remastered”, είναι κάτι το οποίο έφερε κύμα ενθουσιασμού στους οπαδούς του σχήματος και γενικότερα στη metal κοινότητα.

Οι Αμερικανοί power metallers, είδαν το δεύτερο μουσικό “τέκνο” τους να παίρνει “σάρκα και οστά” το 2005. Ένα album, που εδραίωσε τη θέση του group στο χώρο του power metal και έδωσε τη δυνατότητα στο μεγαλύτερο μέρος του μεταλλικού κοινού να πιστέψει στους Demons & Wizards και να τους λογίζει πλέον σαν ένα σταθερό group. Οι υποχρεώσεις, βέβαια, των ηγετών του ήταν αυτές που το έφεραν λίγο πίσω, με αποτέλεσμα μετά το album αυτό να μην έχουμε νέα για το project.
Το “Touched By The Crimson King”, είναι σίγουρα πιο heavy από τον προκάτοχό του αλλά δε χάνει σε ποιότητα και τεχνική. Ακούγοντάς το για πρώτη φορά, πέρα από το εναρκτήριο συνδετικό κρίκο “Crimson King” που είναι στα χνάρια του πρώτου τους δίσκου, δε βρίσκεις εκείνο το “ερέθισμα” που θα “ηλεκτρίσει” τα μουσικά “κύτταρα” του εγκεφάλου σου και θα σου χαρίσει αυτή τη “μαγική” αίσθηση του ντεμπούτου της μπάντας. Δίνοντάς του όμως τη δυνατότητα να σε πείσει για το αντίθετο, και μπαίνοντας στη σκέψη ότι οι ηγέτες του θα έπρεπε να κάνουν το βήμα παραπάνω, να εξελίξουν όσο μπορούσαν τον Demons & Wizards ήχο, είναι προφανές ότι θα το πετύχει και με το παραπάνω.

Οι Αμερικανοί metallers, εδώ “αφήνουν” λίγο στην άκρη το συμφωνικό/μελωδικό ύφος και δίνουν περισσότερη έμφαση στο thrashy στοιχείο που “κουβαλάει” ο Jon Schaffer από τους Iced Earth. Θα μπορούσες να το περιμένεις βέβαια, μιας και το πρώτο τους album είχε αρκετά συμφωνικά/μελωδικά μέρη, οπότε το δεύτερο πόνημα της μπάντας θα έφερε περισσότερο τη “σφραγίδα” του mastermind των Iced Earth. Τα “Beneath These Waves”, “Seize The Day”, “The Gunslinger” και “Love’s Tragedy Asunder”, είναι κάποια από τα κομμάτια του δίσκου που σου αφήνουν μία ευχάριστη “γεύση” στο τέλος της ακρόασης.

Οι Demons & Wizards, για να κάνουν πιο “ελκυστικό” το “πακέτο” του δεύτερού τους δίσκου, έχουν προσθέσει ένα extra CD με bonus υλικό από demo εκτελέσεις, συν κάποια bonus tracks. Τα “Lunar Lament” και “Spatial Architect”, είναι τα bonus τραγούδια όπως και μία slow version του “Wicked Witch”, ενώ τα οκτώ από τα δέκα κομμάτια του δίσκου μαζί με το “Until She Comes” σε demo εκτέλεση, είναι το περιεχόμενο του bonus CD.

Συνολικά, πρόκειται για μία εξαιρετική remastered κυκλοφορία, με αρκετό υλικό που δε μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού. Μία κυκλοφορία, που θα πρέπει να “γεμίσει” τη δισκοθήκη σας. Νομίζω, ότι όσο πλησιάζει ο καιρός για το επόμενο album τους, θα γίνονται αρκετά αξιόλογα πραγματάκια στο “στρατόπεδο” των Αμερικανών. Άλλωστε, βάσει θητείας σε δύο αγαπημένα groups, ξέρουν τι να δώσουν/προσφέρουν στο “φιλοθεάμον” κοινό.

https://www.facebook.com/WizardsDemons/

491

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.