HYBORIAN: “Hyborian VOL 1”

Άλλη μια περίπτωση σχήματος, που αναδύθηκε μέσα στο ’17, αλλά πέρασε στο αβαβά, με τη Season of Mist να το τσιμπάει και να το επαναπροωθεί.

Η πρώτη δουλειά των Hyborian κυκλοφόρησε το Μάρτιο της χρονιάς που διανύουμε, αλλά θα δει ξανά το φως της ημέρας το Φεβρουάριο του ’18, με το group να έχει ενταχθεί πλέον στο ρόστερ της προαναφερθείσας δισκογραφικής.

Δεν ξέρω αν ο όρος “stoner metal” είναι ο καταλληλότερος, αλλά οι εξ Αμερικής Hyborian αποτελούν πνευματικά παιδιά των Mastodon, με σχετική αδυναμία στους Baroness και τους High On Fire, με τα κομμάτια τους να παραπέμπουν ευθέως στη λογική αυτών των συγκροτημάτων. Τουτέστιν, τα πράγματα είναι πολύ απλά, ενώ γίνεται και σαφές το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Βέβαια, όσο τρανταχτές και να είναι οι επιρροές τους, το αποτέλεσμα δεν αδικεί καθόλου την ταυτότητα που προσπαθεί να χτίσει η μπάντα, με κάθε τραγούδι να αποτελεί μια εν δυνάμει καλή στιγμή, κάτι που δε συναντάς συχνά πλέον. Διόλου τυχαίο λοιπόν το ότι το σχήμα βρίσκεται πλέον σε μια μεγάλη εταιρεία, με το ντεμπούτο του να επανακυκλοφορεί και να συστήνεται εκ νέου σε ένα ευρύτερο κοινό.

Μέσα από έξι συνθέσεις, συνολικής διάρκειας 32 λεπτών, οι Hyborian δείχνουν πως έχουν τα φόντα να απασχολήσουν τα στερεοφωνικά μας. Την αξίζουν την ευκαιρία τους και με το παραπάνω!

485

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.