Rockway gr

Γιώργος Μακρής

Γιώργος Μακρής

SHE PAST AWAY : “Disko Anksiyete”

Πραγματικά μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτή των She Past Away. Ένα τούρκικο συγκρότημα το οποίο  έχει σπάσει τα δεσμά και έχει κατορθώσει να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, προκαλώντας θαυμασμό για όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, αφού από την αφάνεια έχει πετύχει να είναι το αντικείμενο της συζήτησης σε όλους τους gothic - darkwave κύκλους, φανερώνοντας την εξαιρετική δουλεία που κάνουν.

FIELDS OF THE NEPHILIM - Β’ ΜΕΡΟΣ

Ωστόσο τίποτα δεν είναι για πάντα, έτσι και οι Fields of the Nephilim, το 1991 έπαιξαν τις τελευταίες συναυλίες τους στο Λονδίνο στο διήμερο "Festival Of Fire". Το τέλος αυτής της λαμπρής δημιουργικής περιόδου αποτυπώνετε στο live CD "Earth Inferno" και το βίντεο "Visionary Ηeads" και ακολουθεί η συλλογή "Revelations", όπου έχουμε το τέλος εποχής.

FIELDS OF THE NEPHILIM - A’ ΜΕΡΟΣ

“Forever Remain” ίσως η φράση που χαρακτηρίζει απόλυτα ένα συγκρότημα όπως είναι οι Fields of the Nephilim. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε καθοριστικότερη επιρροή και διαμόρφωση από ένα συγκρότημα του οποίου μάλιστα η αποδοχή είναι καθολική από όλο το φάσμα της Underground μουσικής (από τον gothic ατμοσφαιρικό χώρο μέχρι το και το metal). Σε προσωπικό επίπεδο θα τολμούσα να αναφέρω ότι οι Fields Of The Nephilim αποτέλεσαν παράγοντα διαμόρφωσης  χαρακτήρα και σκέψης, με στιγμές που παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή του υπογράφοντα, αφού ακόμη και σήμερα οι Fields παραμένουν κάτι παραπάνω από μια μουσική συντροφιά , αφού έχουν συνδεθεί  με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου.

THE DEAD SOUND: “Cuts”

Ντεμπούτο από τους THE DEAD SOUND με το album “Cuts”, το όποιο έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στους shoegaze κύκλους, ένα δυναμικό ξεδίπλωμα ήχων, ένα ταξίδι σε dark-synth pop ρυθμούς, αναμεμιγμένους με το αθάνατο post punk των ’80s, κυρίως υπό το πρίσμα των JOY DIVISION και με εμφανείς επιρροές από A PLACE TO BURY STRANGERS, THE JESUS AND THE MARY CHAIN, αλλά ακόμη και από τους SOFT MOON.

The Low Sun festival: Mosquito, Cold Remembrance, Grey Gallows (15/6/2019) Death Disco

 

Ιδιαίτερη βραδιά για τον Ελληνικό “σκοτεινό” ήχο, αφού γίναμε μάρτυρες ενός festival, που τείνει να γίνει θεσμός και γιορτή για την underground σκηνή, όπου οι Mosquito, για δεύτερη φορά φιλοξενούν στην σκηνή του Death Disco, δύο από τα ανερχόμενα και εξελίξιμα συγκροτήματα του χώρου.

V/A: ”Pölyä”(Experimental New Wave and Art Punk from Finland 1979-1984)

Μια διπλή  συλλογή από  σπανιότητες  που κυκλοφόρησαν  στα τέλη της δεκαετίας του -70 με αρχές της δεκαετίας του -80,από συγκροτήματα  και καλλιτέχνες  της Φιλανδικής σκηνής, τα όποια, κάποια από αυτά δεν είδαν ποτέ  το φως της δισκογραφίας  και παρέμειναν  βαθειά χωμένα στο underground υπόστρωμα(ίσως  καλά έκαναν).

FRUST: ”Recurring Dreams”

Πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά από τον FRUST,μιας και μιλάμε για one man project, μετά το περσινό  ep ”Elements”,ουσιαστικά δεν βλέπουμε κάποια  διαφοροποίηση στον  ήχο και συνεχίζουμε στο sludge-Doom,που μας έχει προτείνει με αρκετές όμως experimental και instrumental πινελιές, που επιμέρους  διανθίζουν το ρυθμό του album.

COLD REMEMBRANCE

Τα πράγματα είναι πλέον απλά. Η εγχώρια, “σκοτεινή” σκηνή, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα όσο υπάρχουν συγκροτήματα που αγαπούν και πρεσβεύουν άξια το gothic, όχι όμως εντός των στενών ορίων, αλλά μέσα από εμπνευσμένες δουλειές που αναδεικνύουν το μεράκι και την ποιότητα. Μάλιστα όλα αυτά κατορθώνουν να παρουσιάζονται και μέσα από festival όπως το LOW SUN FESTIVAL 2.
Παραστάτες σε αυτή την διαδρομή οι Cold Remembrance, οι όποιοι στην παρακάτω συνέντευξη που μας παραχώρησαν, αναφέρθηκαν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version