Rockway gr

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

UNDERWING: “Spirals” (EP)

Χαίρουν της απεριόριστης εκτίμησής μου τα σχήματα που με σύμμαχο το χρόνο προσπαθούν να “χτίσουν” το ύφος τους, να “σμιλεύσουν” τον ήχο τους και να κυκλοφορήσουν κάτι όταν πραγματικά υπάρχει λόγος να ακουστούν, κι όχι να εκβιάσουν καταστάσεις και να προλάβουν τα γεγονότα.

VEUVE: “Fathom”

Παραδοσιακά, η Iταλική hard rock σκηνή φημίζεται για τις τεχνικές και συνθετικές αρετές των σχημάτων που βγάζει, τα οποία έχουν πάντοτε έναν έντονο prog χαρακτήρα στον ήχο τους, όσο κι αν προσπαθούν να τον “παραλείψουν” ή να τον μετριάσουν στις περιγραφές που δίνουν στα δελτία τύπου.

GORILLA: “Treecreeper”

20 χρόνια τώρα, οι εκ Ηνωμένου Βασιλείου ορμώμενοι hard rockers Gorilla, επιδιώκουν να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα (όπως πρόσφατα δήλωσαν), όντας πιστοί ή/και “κολλημένοι” στο ίδιο vintage hard rock ύφος, πολύ πριν η συγκεκριμένη σκηνή επανέλθει πρόσφατα στο προσκήνιο, ως μόδα. 

BURNING GLOOM: “Amygdala”

Δεν πάνε πολλά χρόνια που η sludge/doom τετράδα των My House On Trees, έκανε αίσθηση στη γειτονική Ιταλία, προσδίδοντας έναν ανανεωτικό αέρα στην εν λόγω σκηνή και μάλιστα οι δισκογραφικές τους δουλειές απέσπασαν θετικές κριτικές, εντός κι έκτος συνόρων.

WOLF PRAYER: “Echoes of the Second Sun”

Οι Wolf Prayer είναι ένα γερμανικό hard rock τρίο κι έχουν ήδη στις τάξεις τους ένα EP, το οποίο έκανε κάποια σχετική αίσθηση στα εγχώρια δρώμενα προ 3 ετών, υπό το όνομα της μπάντας. Με αρκετές live εμφανίσεις τα χρόνια που ακολούθησαν, διατηρώντας σταθερή τη σύνθεση του σχήματος, αποφάσισαν να μπουν στο στούντιο και να ηχογραφήσουν μια full length δουλειά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου.

HOZIER

Ποιος είν’ αυτός ο αψηλός ποιος είν’ αυτός ο τύπος; Σίγουρα ο δίμετρος Ιρλανδός τραγουδοποιός, δεν είναι μια τυχαία καλλιτεχνική προσωπικότητα, ώστε να είναι headliner στο Release Athens 2019 (δελτίο τύπου) κι όχι μόνο (οι συναυλίες του είναι sold out ανά την υφήλιο).

MOLLO RILLA: “Mollo Rilla”

Μία παρέα τεσσάρων φίλων, από μία μικρή πόλη λίγο έξω από το Οχάιο του Κλίβελαντ, με κοινές μουσικές καταβολές και κοινωνικά ερεθίσματα/ανησυχίες, αποφάσισαν το 2017 να σχηματίσουν μία rock μπάντα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν. 

RELEASE ATHENS FESTIVAL DAY 2: Iggy Pop, James, Shame, The Noise Figures, The Dark Rags (8/6/2019) Πλατεία Νερού

Τα τελευταία χρόνια, ο θεσμός του Release Athens όχι μόνο έχει κερδίσει πόντους, συγκριτικά με τα αντίστοιχα δρώμενα στη χώρα μας, αλλά χάρη στη άριστη οργάνωσή του και τα εξαιρετικά ονόματα που φέρνει στην σκηνή του, διαφαίνεται πως έχει πάρει πλέον τα σκήπτρα.

IGGY POP

Οι  “σκοτεινές φήμες” που συνοδεύουν το θρύλο του Iggy Pop δεν είναι απλά ένα κομμάτι του μύθου, είναι απλά ένα μέρος της αλήθειας. Οι χαρακτηρισμοί “θρύλος” και “μύθος” ξεπερνούν σε εμβέλεια αυτόν του “rock star”, μιας και ο Iggy κατόρθωσε σε μία πολυτάραχη καριέρα μισού αιώνα και μία θυελλώδη ζωή, να επηρεάσει και να επηρεάζει το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα όσο ελάχιστοι.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version