Rockway gr

Σπύρος Χονδρογιάννης

Σπύρος Χονδρογιάννης

Soen, Wheel, The Price (5/9/2019) Gagarin 205

Όταν οι Σουηδοί Soen κυκλοφορούσαν ένα μαγικό album πριν από τρία χρόνια και όχι μόνο ο κόσμος, αλλά και ο ελληνικός τύπος και τα δισκάδικα δεν είχα δώσει σημασία, μια πιθανή εμφάνισή τους στη χώρα μας ήταν απλώς μια φαντασίωση.

Να όμως που, το φετινό τους “Lotus” (διαβάστε ΕΔΩ το review μας κι ΕΔΩ την πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησαν), φέρνει την αναγνώριση που αξίζουν εδώ και χρόνια και μετατρέπει τη φαντασίωση σε πραγματικότητα.

IDLE HANDS

Η μουσική τους μας τράβηξε την προσοχή από το πρώτο τους EP. Το πρώτο τους ολοκληρωμένο album “Mana” (ΕΔΩ το review μας), μας κέρδισε από την πρώτη ακρόαση. Ήρθαν για συναυλία στη χώρα μας μόλις δύο μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του (ΕΔΩ το live report μας). Ο κόσμος και ο παγκόσμιος μουσικός τύπος, τους έχει ήδη αποθεώσει. Μετά από μία χρονιά γεμάτη περιοδείες, ετοιμάζονται να συνοδεύσουν τον τεράστιο King Diamond στις νέες του ανατριχιαστικές περιπέτειες στη Β. Αμερική. Κυρίες και κύριοι, οι Idle Hands ήρθαν για να συζητηθούν πολύ και να μείνουν. Ο πολυάσχολος εγκέφαλός τους με την χαρακτηριστική φωνή, Gabriel Franco, βρίσκει λίγο χρόνο για να μας πει τι σημαίνει αυτή η μπάντα για τον ίδιο, σχέδια και ιδέες για το μέλλον.

SOEN

Μέσα σε επτά μόλις χρόνια και τέσσερα συνολικά albums, κατάφεραν να συνδεθούν με τα πιο βαθιά μας συναισθήματα όσο ελάχιστοι καλλιτέχνες. Αν και ξεκίνησαν με την σφαγίδα του super-group, η ουσία βρίσκεται στον μη κατηγοριοποιημένο, ψυχικά έντονο, προοδευτικό ήχο τους. Το νέο τους album “Lotus” (μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ το review μας), τους άνοιξε τις πόρτες σε πολύ μεγαλύτερο ακροατήριο και επιτέλους, η αναγνώριση και η δικαίωση έφτασε. Λίγες μέρες πριν από την πολυαναμενόμενη , παρθενική ζωντανή εμφάνιση τους σε ελληνικό έδαφος, ο Σπύρος Χονδρογιάννης βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει με τους απίστευτους Soen για τη δουλειά τους, τις επιρροές τους, την ελευθερία της έκφρασης, την Ιαπωνία και φυσικά, την εμφάνισή τους στη χώρα μας.

DIR EN GREY

“Big in Japan”, συνήθιζε να λέει ο δυτικός κόσμος για τους καλλιτέχνες που έκαναν μεγάλη επιτυχία στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, από τα τέλη της δεκατίας του ‘70 και μετά.

DARKTHRONE : “Old Star”

Ο ζωντανός Νορβηγικός θρύλος που ακούει στο όνομα Darkthrone, επιστρέφει για μία ακόμα φορά στη δισκογραφία, μόλις μία μέρα πριν την έναρξη του καλοκαιριού, διατηρώντας τις αισθήσεις παγωμένες και μάλιστα με διάρκεια και ένταση.

ALASE : “Vastaus”

Φινλανδία. Η χώρα που εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια για τον συνδυασμό μουσικής ατμόσφαιρας με “θολή” την ετικέτα rock ή metal, φωνητικά στην αιθέρια γλώσσα της και απόλυτο focus στην μελωδία και την μελαγχολία.

PRIMITIVE WINDS: “Strange Forests”

Βρίσκεσαι σε εκδρομή σε όμορφα μέρη εκτός Αθηνών. Ο καιρός δεν παραπέμπει σε καλοκαίρι, ούτε καν σε άνοιξη. Αντίθετα, όταν κοιτάς τη φύση και τον ουρανό μέσα από το τζάμι του λεωφορείου, είσαι σίγουρος πως το ψύχος εκεί έξω είναι δεδομένο (και ας είναι Μάιος) και αυτή η φθινοπωρινή “μαυρίλα” που σε περιβάλλει, ξέρεις πως απλά ψιθυρίζει μέσα από το αεράκι της πως “αργοπεθαίνει”, πως είναι σχεδόν μία ψευδαίσθηση.

Sear Bliss, Lloth (19/5/2019) Crow Live Stage

Το 2019 έχει βαλθεί να “κλείσει” πολλά συναυλιακά απωθημένα. Μετά τους Enslaved, που επισκέφθηκαν τη χώρα μας για πρώτη φορά μετά απο 28 χρόνια, ήταν η σειρά των Sear Bliss να ακολουθήσουν, 26 χρόνια μετά την έναρξη της καριέρας τους.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version