CLOUDS

Λίγες εβδομάδες έμειναν για να πραγματοποιηθεί η δεύτερη έκδοση ενός νεοσύστατου φεστιβάλ, που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Ο λόγος για το Room Of Doom Festival το οποίο είναι πλήρως αφοσιωμένο στον “σκοτεινό”, αργό και πειραματικό doom metal ήχο. Ένα από τα σχήματα τα οποία θα εμφανιστούν ζωντανά το Σάββατο στις 5 Οκτωβρίου στο “Ναό”, είναι οι funeral/melodic doomsters Clouds, μία αξιόλογη μπάντα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της doom metal σκηνής. Πρόκειται για την παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας και εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης περίπτωσης, αλλά και της τελευταίας κυκλοφορίας τους, “Dor”, η Δικαία Οικονομάκη βρήκε την τέλεια δικαιολογία για να μιλήσει γι’ αυτό με τον κιθαρίστα τους, Indee Rehal-Sagoo, για λογαριασμό του Rockway.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rockway!
Indee, από τους Clouds, εδώ. Ευχαριστώ πολύ για το ένθερμο καλωσόρισμα.

Στο έτος 2019, λοιπόν, “κλείνετε” επισήμως 6 χρόνια σαν μπάντα. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό; Νιώθεις ότι ο χρόνος “κυλάει σαν νερό”;
Ο χρόνος αναμφισβήτητα “κυλάει σαν νερό”, γρηγορότερα απ’ ότι εμείς μπορούμε να αντιληφθούμε. Σίγουρα το συγκρότημα υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια τώρα αλλά η επίδραση που έχει στον κόσμο είναι πιο σημαντική για εμάς. Όσο περισσότερο χρόνο έχουμε για να αλληλεπιδρούμε με άλλα άτομα, τόσο το καλύτερο!

Πέρυσι κυκλοφορήσατε το τρίτο σας album, με το όνομα “Dor”. Ποιά ήταν η αντίδραση του κοινού;
Η “οικογένεια” των Clouds ήταν πραγματικά υπέροχη με την υποδοχή του νέου δίσκου. Δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει το πόση αγάπη και αφοσίωση δεχόμαστε κάθε φορά που οι Clouds κυκλοφορούν νέο υλικό.



Πιστεύω ακράδαντα στην καλλιτεχνική του επιτυχία. Μπορείς να μου πεις περισσότερα σχετικά με τα θέματά του;
Το βασικό θέμα του “Dor” ασχολείται με την απελπισμένη λαχτάρα που νιώθουμε, για εκείνους τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας. Είναι μία καλλιτεχνική έκφραση από άτομα τα οποία έμειναν πίσω να συνεχίσουν, καθώς η ίδια η ζωή προχωράει μπροστά χωρίς διακρίσεις.

Θα μπορούσε το “Dor”, ή μάλλον ολόκληρη η δισκογραφία σας να αποτελεί φόρο τιμής στον συναισθηματικό πόνο του ανθρώπου;
Θα έλεγα πως ολόκληρη η δισκογραφία μας μέχρι στιγμής είναι γεμάτη από τον συναισθηματικό πόνο και τις εμπειρίες που έχουμε βιώσει, ώστε να μετατραπούν στις σκοτεινές εικόνες οι οποίες υπάρχουν στα τραγούδια που ακούτε στο album.



Πόσος καιρός χρειάστηκε για την σύνθεσή του;
Οι ηχογραφήσεις συνήθως πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μακριά από άλλους ανθρώπους και περισπασμούς. Είναι αναγκαίο να υπάρχει πλήρης προσοχή και αφοσίωση. Χρειάστηκε χρόνος για να δοθεί ζωή στα τραγούδια, τον οποίο στην πραγματικότητα δεν τον μετράμε, γιατί χρειάζεται όλα να είναι όσο περισσότερο οργανικά γίνεται.

Ήταν δύσκολη διαδικασία η σύνθεση του “Dor” δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά doom metal συγκροτήματα στην μουσική βιομηχανία;
Οι Clouds είναι σαν μία οντότητα που τους δόθηκε ζωή μέσα από την πραγματική θλίψη και τις βιωματικές εμπειρίες. Το project δεν δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί με τις άλλες μπάντες (για τις οποίες τρέφουμε μεγάλο σεβασμό), αλλά για να εκφράσει τα συναισθήματα για τις καταστάσεις της ύπαρξης του ανθρώπου.



Πιστεύεις ότι έχετε καταφέρει να έχετε την επιθυμητή εξέλιξη στον ήχο σας μετά από 7 χρόνια σχεδόν σαν μπάντα;
Φυσικά. Σαν group πάντα προσέχουμε να έχουμε περισσότερη ποικιλία στην καινούρια κυκλοφορία μας σε σχέση με την παλαιότερη, αλλά πάντα επιθυμούμε να υπάρχει η ίδια καρδιά και το ίδιο ήθος που ενέπνευσαν την πρώτη. Καθώς η μπάντα αλλάζει και εξελίσσεται εξαιτίας διάφορων αιτιών, έτσι αλλάζει και η μουσική σε συγκεκριμένα επίπεδα. Ποιος ξέρει που θα βρίσκονται οι Clouds σε 7 χρόνια από τώρα;

Αυτή θα είναι η πρώτη σας επίσκεψη λοιπόν στην Αθήνα και η πρώτη σας εμφάνιση στο “Room of Doom” Festival, για μία και μοναδική συναυλία. Τί να περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε;
Θα πρέπει να έρθεις στο live, να δεις τί εκπλήξεις επιφυλάσσουμε για το κοινό μας! Το πιο πιθανό είναι να φέρουμε την καταστροφή (doom)!



Ευχαριστώ πολύ που βρήκες χρόνο για να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Ελπίζω να περάσετε υπέροχα στην Αθήνα και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις! Τα λέμε εκεί!
Ευχαριστούμε πολύ για την Ελληνική φιλοξενία και για το πρώτο μας Ελληνικό show. Ελπίζω να δούμε την Clouds “οικογένειά” μας εκεί!

750

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!