Rockway gr

PROPHETS OF RAGE Featured

Σε αρκετούς ίσως το όνομα Prophets of Rage να μην λέει πολλά.

Αν όμως, αφού μελετηθεί η σύνθεση αυτού του μουσικού σχήματος, συνεχίσει να μη σας λέει πολλά, θα μπορώ πιθανότατα, να προσδιορίσω την ηλικία σας και να εντοπίσω τυχόν μουσικές παρωπίδες, που ακόμα και οι ίδιοι δεν έχετε καταλάβει πως σας κόβουν το οπτικό-ακουστικό πεδίο.

Για να φτάσω όμως, στο σήμερα των Prophets of Rage πρέπει να πλοηγηθώ πρώτα στο χθες και για την ακρίβεια μια από τις μεγαλύτερες συναυλιακές εμπειρίες μου. Το 1999 λοιπόν, για πρώτη φορά τη χώρα μας, επισκέφτηκαν οι, τότε superstarts του MTV, Rage Against The Machine για να μας κάνουν να ξεχάσουμε πολλά από εκείνα που γνωρίζαμε. Η Πετρούπολη γύρω από το Θέατρο Πέτρας, φλεγόταν κυριολεκτικά και η ατμόσφαιρα μύριζε αστυνομικά χημικά, αλλά μέσα στο Θέατρο, η τρελοπαρέα εκείνη σκάλιζε με προσοχή στιγμές στον εγκέφαλό μας. Ήταν η πρώτη μου επαφή με το κιθαριστικό φαινόμενο Tom Morello, ο οποίος έχει μια δικιά του τεχνική που κάνει εύκολο να καταλάβεις με κλειστά μάτια οτί εκείνος σολάρει.

Αν βγάλεις λοιπόν, τον Zack De La Rocha από το σύνολο των RATM, έχεις μπροστά σου την ραχοκοκαλιά των Prophets of Rage, που νωρίτερα στη μουσική ιστορία είχε πλαισιώσει τον αείμνηστο Chris Cornell στους Audioslave.

Στην κιθάρα λοιπόν, έχουμε τον μάγο των πεταλιών, τον άνθρωπο που παίζει τη μισή κιθάρα με τα πόδια, τον Tom Morello.

Και αν σκέφτεσαι σιγά τον μυρωδιά, εκτός από τα προαναφερόμενα, κυκλοφόρησε 4 albums ως The Nightwatchman, κρατώντας μια ακουστική κιθάρα, ένα δίσκο με τους Street Sweeper Social Club, και για όνομα του Τουτάτις, ρε μάγκες, έπαιξε με τον Springsteen…ενώ ηχογράφησε κιθάρες και για τον Johnny Cash.

Στο μπάσο, τα δάχτυλα που δεν θα ζούσαν αν δεν μπορούσαν να γκρουβάρουν, τα οποία ανήκουν στον Tim Commeford, που μαζί με τον τυμπανιστή Brad Wilk συμπλήρωναν τον Morello στους RATM και Audioslave. Και αν το όνομα του Wilk σαν ακούγεται οικείο είναι επειδή έπαιξε τύμπανα στο κύκνειο άσμα των Black Sabbath “13”.

Επειδή όμως, οι Prophets of Rage έχουν πολλά κοινά με τους RATM, αλλά θέλησαν να έρθουν ακόμη πιο κοντά στο hip-hop και για αυτή τη δουλειά ποιος ιδανικότερος από τον DJ που είναι μέλος των Public Enemy από το 1999, DJ LORD! Όπως ακούγεται και στο παρακάτω video είναι ο Lebron James των turntables.

Μαζί του και στους Public Enemy, μαζί του και εδώ ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της rap, o μέγιστος CHUCK D. Είναι ένας από τους εμπνευστές της κοινωνικοπολιτικής hip hop και ενεργός ως ακτιβιστής. Ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να εκφράσει τις ιδέες του και τις απόψεις του, είτε μέσω της μουσικής, είτε στην καθημερινότητα του.

Το μουσικό αυτό σύνολο κλείνει με τη δεύτερη φωνή του group, τον Β-Real, που οι Αθηναίοι πρόσφατα απόλαυσαν στο Release Athens Festival, με τους Cypress Hill. Όσοι έχουμε περάσει τα 35, μεγαλώσαμε με αυτούς τους ήχους που τότε κατάκλυζαν το MTV και διαμόρφωσαν μουσικά τα νιάτα, αλλά και το μέλλον μας.

Τα βαφτίσια του συγκροτήματος έγιναν το 2016 και το όνομα ανήκει σε τραγούδι από το δεύτερο album των Public Enemy “It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back”. To παρθενικό τους ΕΡ “The Party’s Over” έσκασε σαν βόμβα στη μουσική βιομηχανία το 2016 και το πνεύμα των RATM άρχισε να στοιχειώνει και πάλι πολλά σπίτια.

Το πρώτο ολοκληρωμένο τους πόνημα δεν άργησε να έρθει και το 2017 κυκλοφορεί το ομώνυμο “Prophets Of Rage”, σε παραγωγή Brendan O’Brien και οι Προφήτες Της Οργής παίρνουν τους δρόμους για να φτύσουν στα μούτρα όσων βρίσκονται απέναντι. Το σκληρό rock και το rap σύμμαχοι και πάλι.

  

Αν θες να έρθεις όσο πιο κοντά γίνεται στους RATM, αλλά και να θαυμάσεις από κοντά δυο από τις σημαντικότερες μορφές του αμερικάνικου rap, τότε το Tae Kwon Do είναι το άθλημα που σου ταιριάζει. 27 Αυγούστου οι Prophets of Rage, στο κλειστό, θα τα δώσουν όλα μέχρι να νομίζεις πως το στάδιο δεν έχει οροφή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Y.Γ. Εννοείται πως θα ακουστούν μεγάλες επιτυχίες των RATM, Audioslave, Public Enemy και Cypress Hill. Οπότε μήπως να αγοράσετε τα εισιτήρια σας από τώρα;;;;

 

https://prophetsofrage.com/

https://www.facebook.com/prophetsofrageofficial/

Rate this item
(2 votes)
More in this category: « DREAM THEATER SHE WANTS REVENGE »
back to top

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version