ENEMY OF REALITY

Το 4ο Voices Of The Mist fest ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό σε λιγότερο από δυο 24ωρα. To Rockway προσεγγίζει τους φετινούς headliners, Enemy Of Reality, για να σας μεταφέρουμε ότι νεότερο συμβαίνει στις τάξεις τους, αλλά και το προσυναυλιακό κλίμα.

Καλησπέρα. Καλωσήρθατε, στο Rockway.gr. Πώς είναι τα πράγματα, στο “στρατόπεδο” των Enemy Of Reality;
Το στρατόπεδο βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή και τα μέλη του ετοιμοπόλεμα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τα 2 επερχόμενα show σε Αθήνα και Πάτρα, καθώς και για άλλα show που θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι!

Παρόλο που είστε μία νέα μπάντα, με λίγα studio album (συγκεκριμένα δύο), “απασχολείτε” συνεχώς τα media με τις ζωντανές σας εμφανίσεις. Πιστεύετε, ότι τα live είναι ένα από τα “δυνατά” σημεία σας;
Δε θέλουμε να είμαστε κριτές του εαυτού μας αλλά σίγουρα στοχεύουμε προς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ζωντανή εμφάνιση της μπάντας είναι πάρα πολύ σημαντική, εφόσον συνδυάζει δύο αισθήσεις (ήχο και όραση), έναντι μόνο μίας (ήχος). Η πρόκληση όμως εκτός της σκηνικής απόδοσης των μελών, ειδικά για το δικό μας είδος όπου τα κομμάτια είναι φορτωμένα με ορχηστρικά όργανα, χορωδίες, κ.α. είναι να βγει ένα καθαρό ηχητικό αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί σημαντική πρόκληση, εάν υπάρχει περιορισμός στον εξοπλισμό που διαθέτει ένας συναυλιακός χώρος και δυστυχώς μπορεί να επηρεάζει αρνητικά σε ένα βαθμό και την απόδοση της μπάντας.



Όσο περνάει ο καιρός, live με το live, παρακολουθώ μία τεράστια, ευχάριστη αλλαγή. Είστε πιο άνετοι πλέον, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και φυσικά πιο δεμένοι μεταξύ σας. Θεωρείται, ότι οι πολλές ζωντανές εμφανίσεις βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση;
Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ευχάριστο κλίμα μεταξύ μας, κάνουμε κάτι που μας αρέσει και φυσικά υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο κάθε φορά. Η αυτοπεποίθηση στον κάθε μουσικό κερδίζεται όταν ο ίδιος έχει εμπιστοσύνη στο μουσικό του εξοπλισμό, στις παικτικές του ικανότητες και στο πως πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Κάθε ζωντανή εμφάνιση προσφέρει σημαντική εμπειρία και γνώση στους παραπάνω τομείς.

Έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια, από τη τελευταία δισκογραφική δουλειά σας με τίτλο “Arakhne”. Να περιμένουμε ένα νέο δίσκο, από τους Enemy Of Reality στο άμεσο μέλλον;
Το σίγουρο είναι ότι δε σκοπεύουμε να τα παρατήσουμε ακόμα! Ναι, δουλεύουμε ήδη συνθετικά πάνω σε νέο δίσκο και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα. Ακόμα είναι νωρίς για να πω κάτι παραπάνω, αλλά σύντομα θα υπάρξουν updates.



Το “Arakhne”, ήταν η καλύτερη σας δουλειά μέχρι τώρα. Πολύ προσεγμένο, με πολύ “πειστική” θεματολογία στις συνθέσεις και με τρομερή ενορχήστρωση. Τι θεωρείτε ότι θα πρέπει να έχει το επόμενο album σας ώστε να είναι η φυσική εξέλιξη του “Arakhne”;
Δεν ξέρω αν μου αρέσει ο όρος “φυσική εξέλιξη”. Μου φέρνει στο μυαλό ένα αποτέλεσμα αναμενόμενο και προβλέψιμο, στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σε έναν καλλιτέχνη. Δε θα θέλαμε να αλλάξουμε ριζικά τον ήχο μας, αλλά να φέρουμε νέα στοιχεία συνθετικά και ηχητικά, ώστε το νέο υλικό να ξεχωρίζει από το παλαιότερο. Πιστεύω ότι κανένας δε θέλει να ακούει τον ίδιο ανακυκλωμένο ήχο συνέχεια.

Θα έχετε προσέξει το χαρακτηρισμό “symphonic metal” που σας έχουν προσάψει. Συμφωνείτε με αυτό, ή η μουσική σας είναι κάτι “διαφορετικό”;
Οι ταμπέλες υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εξυπηρετούν μόνο στο να χαρακτηρίζουν το γενικό ύφος της μουσικής. Το σκοπό αυτό τον πετυχαίνει ο όρος symphonic metal και είναι προτιμότερος για εμένα προσωπικά από το να απαντάω ότι παίζω symphonic progressive με στοιχεία black και λίγο gothic. Κάθε μπάντα έχει τον ήχο της και η μουσική μιλάει μόνη της. Ας υπάρχει ένας γενικός χαρακτηρισμός και για τις λεπτομέρειες ας κρίνει ο ακροατής.

Enemy Of Reality – V.O.T.M. Vol.04 – Teaser



Στις 11 Μαΐου, θα είστε headliners στο Voices Of The Mist festival στο Temple στο Γκάζι. Πώς προέκυψε, αυτή η πρόσκληση;
Είχαμε ξαναπαίξει στο ίδιο φεστιβάλ πριν απο 3 χρόνια περίπου στο Κύτταρο και η όλη εμπειρία ήταν απλά φοβερή.

Τι να περιμένει ο κόσμος από αυτή τη headline εμφάνιση;
Πλούσιο setlist (ένα από τα καλά του headliner!), guest εμφανίσεις από αγαπημένους φίλους και πολύ κοπάνημα, μέχρι τελικής πτώσεως.



Που θα βασιστεί το setlist σας;
Θα έλεγα ότι θα μοιραστεί σχεδόν ισόποσα στους 2 τελευταίους δίσκους, ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος, ενώ θα υπάρχει και μια διασκευή που έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν και μας αρέσει ιδιαίτερα.

Ο τελευταίος λόγος, σας ανήκει.
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία! Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε στις 11 Μαίου και να γεμίσουμε το Temple περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

AFRAID NO MORE -Enemy Of Reality

209

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.