LIEGE LORD

Οι Liege Lord, είναι μία από τις υποτιμημένες μπάντες στο χώρο του heavy metal. Και αυτό, γιατί ενώ μας προσέφεραν τρία μόλις albums-ορόσημα του power/speed metal, αποφάσισαν αιφνιδίως να σταματήσουν, βάζοντας άδοξο τέλος στην καριέρα τους.  Ή μήπως όχι; Μιλήσαμε με τους πρόσφατα επανενωμένους Liege Lord και τον εξαιρετικό frontman τους, Joe Comeau, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μπάντας, ενόψει της headline εμφάνισής τους στο “Up The Hammers” festival. Οι Liege Lord, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, γύρισαν για τα καλά…

Καλησπέρα από την Ελλάδα, Joe. Είναι τιμή μας, που σε έχουμε εδώ κοντά μας στο Rockway.gr. Πώς πάνε τα πράγματα, για τους Liege Lord μέχρι τώρα;
Καλησπέρα! Δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα! Περνάμε τέλεια… “Ροκάρουμε” στα shows και δουλεύουμε τα τελευταία στάδια, για το γράψιμο του νέου album.

Ας πάμε λίγο πίσω, στις μέρες που είχατε μόλις σχηματιστεί. Ήταν 1982, όταν δημιουργήσατε μία μπάντα με το όνομα Deceiver, σαν tribute μπάντα στους τρομερούς Judas Priest! Ποιοί ήταν οι λόγοι, που σας οδήγησαν να δημιουργήσετε μια full μπάντα και να παίξετε τη δική σας μουσική;
Μιλώντας εκ μέρους του Matt και του Tony… Ήταν μία φυσική εξέλιξη, που τα παιδιά είχαν πάντα ως όραμα να φτιάξουν μία αυθεντική μπάντα. Αλλά πάντα ξεκινάς, παίζοντας αγαπημένες σου διασκευές, για να “σφυρηλατήσεις” τις ικανότητές σου και να αναπτύξεις το δικό σου ήχο.  



Είχατε κυκλοφορήσει τρία albums, όταν αποφασίσατε να σταματήσετε. Πώς καταλήξατε, σε αυτή την απόφαση;
Η οικονομική κατάσταση στην οποία είχαμε περιέλθει, μας έφτασε σε ένα “τέλμα”. Δεν υπήρχε καθόλου management για να μας καθοδηγήσει και δεν είχαμε internet, για να μας δείξει ότι είχαμε τόσο πιστό κοινό σε όλο τον κόσμο. Έπρεπε λοιπόν, να συγκεντρωθούμε στις κανονικές μας δουλειές για να ζήσουμε και τα συμβόλαια που μας προσέφεραν, θα μας “έπνιγαν” για το υπόλοιπο της καριέρας μας. Ντροπή πραγματικά, αλλά όλα έγιναν όπως έπρεπε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε και πάλι μαζί!

Μετά από 20 χρόνια απουσίας και ένα reunion show στο Wacken το 2000, αποφασίσατε να επανασυνδέσετε τη μπάντα. Ποιοί ήταν οι λόγοι, που σας οδήγησαν στην επανένωση των Liege Lord;
Πάντα ήθελα να το συνεχίσω και να “ξαναεπισκεφτώ” αυτήν τη μουσική. Είμαι περήφανος γι’ αυτό και είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Κατά καιρούς, ήλπιζα σε ενα πλήρες reunion, αλλά δεν έμελλε να συμβεί μέχρι ο Oliver από το KIT (“Keep It True” festival) να μας “πιέσει” προς τα εκεί, το 2013!



Κοιτώντας τα εξώφυλλα των albums σας, αν και είναι διαφορετικά μεταξύ τους,  έχουν κάτι κοινό: τη Φαντασία! Ήταν κάτι που είχατε στο μυαλό σας ή απλά ήρθε φυσικά και σας άρεσε;
Ήταν κάτι, που πάντα ψάχναμε. Πρόκειται να συνεχίσουμε τους χαρακτήρες του Πολεμιστή και του Robolord σε μελλοντικά albums!

Μιας και ξεκινήσατε σαν tribute μπάντα στους Judas Priest, μπορούμε όλοι να υποθέσουμε ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον ήχο σας. Μπορείτε να μας πείτε, ποιές άλλες μπάντες είχαν αντίκτυπο στον ήχο σας;
Προφανώς οι Iron Maiden, Deep Purple, Rainbow, Black Sabbath… Όλες οι μεγάλες μπάντες και φυσικά όλο το NWOBHM κίνημα. 



Είστε “ενεργοί”, για περίπου 7 χρόνια τώρα. Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε νέα μουσική, ένα νέο album;
Όπως είπαμε και παραπάνω, είμαστε στα τελευταία στάδια του γραψίματος του νέου δίσκου.

Θα είστε headliners, της δεύτερης ημέρας του φετινού “Up The Hammers” festival. Γνωρίζατε την ύπαρξη αυτού του festival, πριν γίνετε μέρος του το 2014;
Όχι, αλλά ο Μανώλης και τα παιδιά είναι απίστευτοι, αληθινοί heavy metal ήρωες και οπαδοί ως προς τη δική τους πλευρά. Κάνουν σπουδαία δουλειά εκεί! Έχει μεγαλώσει ΠΟΛΎ και νομίζω είναι παντού γνωστό τώρα.

Έχεις παρευρεθεί ποτέ ως οπαδός, στο “Up The Hammers” festival;
Κάθε φορά που παίζουμε… Ανυπομονώ να δω κάποιες από τις υπόλοιπες μπάντες, συμπεριλαμβανομένων και των παλιών αγαπημένων μου, Armored Saint.

Υποθέτω, ότι γνωριζεις το line-up. Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα γι’ αυτό;
Armored Saint… Έχω αγοράσει κάθε δίσκο που έχουν κυκλοφορήσει από την αρχή. Έχω ακούσει και κάποιες από τις υπόλοιπες, αλλά όχι λεπτομερώς.



Τί θα πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες οπαδοί, από αυτήν τη headline εμφάνιση; Από τί θα αποτελείται το setlist;
5 τραγούδια μόνο. (Γέλια) Όχι, θα είναι ένα πλήρες show, με υλικό και από τα τρία albums, συν μία νέα διασκευή-έκπληξη. Ο φίλος μου Van Williams από τους Nevermore, θα κάνει το δεύτερο show του μαζί μας. Παίξαμε πριν δύο βράδια μαζί, και “ρόκαρε” το μέρος!

Μετά τη headline εμφάνιση στο “Up The Hammers” festival, τί άλλο έχετε στο μυαλό σας; Ποια είναι τα σχέδιά σας, για το κοντινό μέλλον;
Θα παίξουμε στα Τρίκαλα, το επόμενο Σάββατο. Μετά, στο Σικάγο το Μάιο, με τους Cirith Ungol και κάποιες άλλες καλές μπάντες. Μετά, σχεδιάζουμε να μπούμε στο στούντιο το φθινόπωρο για να ξεκινήσουμε τα drum tracks του νέου album. Επίσης, έχουμε και την επανακυκλοφορία του box set και των τριών albums από τη Metal Blade.   



Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς;
Ναι! Γειά σου Ελλάδα και σε ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη. Ακόμα ένας παράδεισος του metal στον κόσμο. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην όμορφη χώρα σας.

Σ’ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου, Joe. Ανυπομονώ να σας δω, στην Αθήνα!
Σ’ ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

393

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.