SANHEDRIN

Ακόμα ένα συγκρότημα, που έχει δείξει ότι έχει αρκετές δυνατότητες, οι Αμερικάνοι Sanhedrin, έρχονται στο φετινό “Up the Hammers” Festival στο Gagarin 205. Tο Rockway.gr, κατάφερε να εντοπίσει τη μπάντα εν μέσω της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και να συνομιλήσει μαζί τους, λίγες μέρες πριν εμφανιστούν στην χώρα μας.

Γεια σας από Ελλάδα! Πώς τα περνάτε; Σε ποια πόλη της Ευρώπης σας βρίσκω;
Γεια σας και από εμάς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Πόζναν της Πολωνίας και είμαστε πολύ καλά!

Θα θέλατε να παρουσιάσετε το συγκρότημα στους αναγνώστες μας; Τι σημαίνει το όνομα της μπάντας και πώς το βρήκατε;
Jeremy: Είναι εβραϊκή λέξη και σημαίνει “Συμβούλιο”. Αισθανόμαστε ότι αντικατοπτρίζει την πολύ συνεργατική διαδικασία, με την οποία δημιουργούμε μουσική μαζί.

Ποιες μπάντες σας ενέπνευσαν και πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας σε κάποιον που δεν έχει ακούσει κάτι από εσάς;
Erica: Όλα ξεκίνησαν με μία αγάπη για τους KISS, όταν ήμουν οχτώ χρονών. Μετά αποφοίτησα από το “σχολείο της punk” όταν ήμουν 12 και από το “σχολείο των Motorhead”, σαν έφηβη. Έιμαστε ένα αμάλγαμα από όλα αυτά τα πράγματα.

Jeremy: Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες για να ονομάσουμε ως επιρροές. Υποθέτω ότι το top-3 μου, περιλαμβάνει τους Metallica, KISS και Rush. Όσον αφορά στην περιγραφή του ήχου μας, θα έλεγα ότι είναι ένας συνδυασμός hard rock και heavy metal ριζωμένος σε κλασσικούς ήχους, με μία φρέσκια οπτική.

Nathan: Κάποιες προφανείς επιρροές μου, είναι οι Sabbath και οι Deep Purple, αλλά επίσης από παλιά αγαπάω τη funk και τη soul. Τελευταία, ακούω καλλιτέχνες όπως James Brown,  Funkadelic και Grand Funk Railroad. Το συγκρότημά μας, είναι το άθροισμα όλων αυτών των συλλογικών επιρροών.



Φέτος, θα κυκλοφορήσετε το δεύτερο album σας, “The Poisoner”. Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για τις ηχογραφήσεις του νέου δίσκου;  Έχετε καμιά ενδιαφέρουσα ιστορία να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;
Erica: Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη της δημιουργίας του “The Poisoner”, ήταν να έχω την αγαπητή μου φίλη και συνεργάτη, την Kris Force από τους Amber Asylum, να παίζει στο album. Ήρθε στη Νέα Υόρκη και παίξαμε ένα τραγούδι μαζί μερικές φορές στην πρόβα, μετά ανέλαβε τα δικά της μέρη και έκανε καταπληκτική δουλειά!

Jeremy: Ηχογραφήθηκε με παρόμοιο τρόπο με τον πρώτο μας δίσκο, με τον ίδιο μηχανικό και στο ίδιο στούντιο, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Nathan: Αποφασίσαμε να πάμε στο στούντιο οργανωμένοι και προετοιμασμένοι. Η ηχογράφηση είναι μία πολύ δαπανηρή διαδικασία και έτσι ήμασταν όλοι πολύ απασχολημένοι, ο χρόνος είναι ένας πραγματικά καθοριστικός παράγοντας. Ο Colin Marston, ο παραγωγός/μηχανικός μας, είναι πρακτικά μέλος της οικογένειας σε αυτό το σημείο, οπότε είμαστε σε θέση να είμαστε πολύ παραγωγικοί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σε ποια σημεία νομίζετε ότι το νέο album διαφοροποιείται σε σχέση με το “A Funeral for the World”;
Erica: Εξελίξαμε τον ήχο μας.

Jeremy: To “The Poisoner”, είναι η αντανάκλαση ενός συγκροτήματος που εξελίσσει τον ήχο του και προσπαθεί νέα πράγματα, ενώ δεν εγκαταλείπει αυτό που έκανε στον πρώτο δίσκο τόσο καλά. Και οι τρεις μας, ανεβάσαμε ρυθμούς μουσικά  για αυτό το νέο album.

Nathan: Η κύρια διαφορά στην ηχογράφηση του “The Poisoner”, ήταν ότι δεν είχαμε την ίδια πολυτέλεια του χρόνου που είχαμε με το “A Funeral for the World”. Με το “A Funeral for the World”, όλα έγιναν με το δικό μας ρυθμό και δεν υπήρχε εξωτερική πίεση ή ενδιαφέρον. Έχοντας κυκλοφορήσει το “A Funeral” ήδη, έπρεπε να σκάψουμε λίγο βαθύτερα δημιουργικά και να βασιστούμε σε ένα υπάρχον θεμέλιο.

Το αγαπημένο μου τραγούδι από το album είναι το “The Poisoner”. Πώς αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε βιολί γι’ αυτό;
Erica: Τυχαίνει να είμαι η καλύτερη φίλη της “αρχόντισσας  της μελαγχολίας”, Kris Force.

Nathan: Το “The Poisoner”, είναι ένα τόσο έντονο και ανοιχτό τραγούδι, που το να προσθέσεις ένα άλλο όμορφο στοιχείο, ήταν μία ξεκάθαρη επιλογή.



Οι στίχοι σε αυτό το δίσκο, φαίνεται να μην έχουν το τυπικό “sword and sorcery” θέμα, που είναι σύνηθες στο παραδοσιακό heavy metal. Ποιό είναι το θέμα των στίχων και ποιος είναι υπεύθυνος γι ‘ αυτούς;
Erica: Εγώ είμαι ο βασικός στιχουργός και τα περισσότερα τραγούδια είναι ένας συνδυασμός αυτοβιογραφικής εμπειρίας, rock ‘n’ roll γλώσσας και σχολιασμός της ανθρώπινης φύσης, όπως εγώ την βλέπω.

Στις 16 Μαρτίου, θα μας επισκεφτείτε για το “Up the Hammers” festival στο Gagarin 205. Γνωρίζετε τα άλλα συγκροτήματα που παίζουν μαζί σας την τελευταία μέρα του φεστιβάλ; Με ποιά από αυτές τις μπάντες, εκτός από τους Gatekeeper, μοιραστήκατε τη σκηνή στο παρελθόν;
Erica: Έπαιξα ένα show με τους Brocas Helm το 1999, με την παλιά μου μπάντα τους Lost Goat και τους Slough Feg. Ανυπομονώ να τους ξαναδώ! Θα ήθελα να δω τους Lizzies, αλλά φτάνουμε πολύ αργά.

Nathan: Ανυπομονώ για τους Liege Lord και τους Brocas Helm. Μακάρι να πηγαίναμε αρκετά νωρίς για να δούμε και τους Armored Saint.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, έχετε την αποστολή να καλωσορίσετε τους οπαδούς. Πόσο δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα να παίξει πρώτο, σε ένα μεγάλο φεστιβάλ;
Erica: Είμαι πολύ εξοικειωμένη με το άνοιγμα των shows. Μου αρέσει να δίνω τον τόνο, για μία φοβερή μέρα μουσικής.

Jeremy: Ανυπομονώ να δώσω την καλύτερη παράσταση που μπορούμε για τους Έλληνες οπαδούς και να κάνουμε “πάταγο” το Σάββατο!

Nathan: Το να παίζεις πρώτος, σημαίνει ότι θα έχουμε και sound check!!



Λένε ότι το ελληνικό κοινό είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Είστε ενθουσιασμένοι που θα παίξετε μπροστά τους;
Erica: Πολύ ενθουσιασμένη!  Ήμουν στην Αθήνα το 1990 και έκανα παρέα με πολύ κόσμο τότε. Ήταν υπέροχα και ανυπομονώ να το ξανακάνω.

Jeremy: Απολύτως. Οι Έλληνες metalheads είναι γνωστοί για την αφοσίωσή τους στο heavy metal. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος, που θα το βιώσουμε από πρώτο χέρι.

Nathan: Το να μην έχω πάει στην Ελλάδα, με έκανε να ανυπομονώ για να την επισκεφτώ από τότε που ανακοινώθηκε η συμμετοχή μας στο “Up the Hammers”.

Όταν επιστρέψετε από την Ευρώπη, ποιο είναι το πλάνο για τους Sanhedrin; Θα ξεκουραστείτε για λίγο ή θα συνεχίσετε την περιοδεία στην Αμερική;
Erica: Θα κάνουμε περιοδεία στις ΗΠΑ με τους Slough Feg. Εγώ κι ο Mike, είμαστε παλιοί φίλοι.

Jeremy: Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη αργότερα αυτό το έτος, και επίσης ν’ αρχίσουμε να γράφουμε νέα τραγούδια για τον τρίτο δίσκο μας.



Σας ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση. Για επίλογο θα ήθελα να προσκαλέσετε τους αναγνώστες μας στο “Up the Hammers”.
Jeremy: Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε το ελληνικό ντεμπούτο μας στο “Up the Hammers”. Θα σας δω από τη σκηνή!!!!

https://www.facebook.com/sanhedrinband/

Official website

343

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.