TRAVELER

Τον τελευταίο καιρό, πόσες φορές σε συνεπήρε ένας δίσκος πατώντας το play; Πόσες φορές, είπες ότι έτσι θέλεις να ακούς το metal από μία μπάντα; Οι Traveler, είναι από τις μπάντες που θα σε συνεπάρει η μουσική τους. Μιλήσαμε με τον Chad Vallier, τον drummer της μπάντας, και αναλύσαμε το Καναδικό φαινόμενο ‘’Traveler”…

Καλησπέρα, από την Ελλάδα. Είναι χαρά μας, να σας έχουμε στο Rockway.gr. Πώς είναι τα πράγματα, στο “στρατόπεδο” των Traveler;
Είναι τέλεια!! Προερχόμαστε, από κάνα δυο εβδομάδες off όπου απολαμβάνουμε τις τελευταίες στιγμές πριν τη κυκλοφορία του album. Μετά, θα ανεβάσουμε ταχύτητα. Θα μπούμε στο στούντιο για  το δεύτερο album, θα ετοιμαστούμε για τα show στη Γερμανία τον Απρίλιο και θα κανονίσουμε τα release show του Καναδά.

Μπορείς να μας πεις, λίγα πράγματα για τη μπάντα ώστε να σας γνωρίσουν οι αναγνώστες μας;
Η μπάντα, είναι μία συλλογική μίξη επιλεγμένων μελών από διάφορες περιοχές της χώρας μας, αλλά όλοι με παραδοσιακές μεταλλικές ρίζες. Ο Matt Ries (lead guitars), είχε το όραμα της δημιουργίας μίας μπάντας που δε θα περιοριζόταν στο ταλέντο μόνο της πόλης μας. Το δυσκολότερο κομμάτι, για τις περισσότερες μπάντες της περιοχής μας, είναι να βρούνε τραγουδιστή, αλλά ευτυχώς ο Matt βρήκε τον JP που όλοι τον γνωρίζαμε από διάφορα live που είχε κάνει με τους Gatekeeper.

Εγώ, ήμουν ο επόμενος στη λίστα. Είχα παίξει με τον Matt, σε μία από τις άλλες μπάντες του (Hrom) και η άλλη δική μου μπάντα, οι Riot City, είχαν κάνει κάποια show με τους Gatekrashor… Ξέρω… Ο Matt είναι πολυάσχολος (γέλια), οπότε φάνηκε ειλικρινά φυσικό και άνετο από το πρώτο τζαμάρισμα. Όσο η πρώτη full length δουλειά μας πλησίαζε στο να ολοκληρωθεί, έπρεπε προφανώς να βρούμε έναν μπασίστα και ένα δεύτερο κιθαρίστα. Ο Dave (μπάσο), ήρθε από το πουθενά, για μένα τουλάχιστον για να είμαι ειλικρινής. Χάσαμε επαφές, μετά τη περίοδο του στους Striker κυρίως επειδή ζούμε σε διαφορετικές πόλεις, αλλά είναι υπέροχο που τον είδα πάλι με το μπάσο στον ώμο.

Ο Matt, συμπλήρωσε το line-up προσλαμβάνοντας τον Toryin (lead guitars), που είναι και στους Hazzerd επίσης. Είναι, ο αγαπημένος μου μικρός. Είναι λίγα χρόνια νεότερος, οπότε είναι αυτός που ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας όταν παίζουμε. Σίγουρα, δε θα ζητούσες καλύτερο ‘’τσούρμο” για μία νέα μπάντα. Όλα, δένουν μεταξύ τους πάρα πολύ καλά.



Έχετε ονομάσει την μπάντα, Traveler. Τι σημαίνει αυτό το όνομα για εσάς;
Νομίζω, ότι το όνομα σημαίνει ακριβώς αυτό που λέει. Δεν υπάρχουν, κρυμμένα νοήματα ή κάτι άλλο. Σε όλους μας, αρέσουν τα  ταξίδια και να είμαστε εκεί έξω στο δρόμο και δε θέλουμε να πέσουμε στη παγίδα του να μην επεκτείνουμε τα live μας σε ακτίνα που να μπορούμε. Εάν υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα, είναι να μας υπενθυμίζει να δρούμε συνεχώς ώστε να ‘’σπρώχνουμε” τη μπάντα μπροστά.

Κυκλοφορήσατε ένα demo το 2018, και ετοιμάζεστε να κυκλοφορήσετε το ντεμπούτο album σας μέσα στο 2019. Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα, για το τι να περιμένουμε από αυτό το album;
Θέλαμε να κρατήσουμε τον ίδιο ήχο, αλλά με μερικές βελτιώσεις. Για παράδειγμα, στο demo δεν υπάρχουν αληθινά κομμάτια τυμπάνων και επειδή ο Matt ήταν ο μοναδικός κιθαρίστας ως εκείνο το σημείο, οι δισολίες ακούγονται περισσότερο σαν ‘’χτύπημα” σε σάκο του box, αντί να ακούγονται σαν ένας πραγματικός αγώνας box. Έτσι, η επανηχογράφηση τους δίνει μία άλλη δυναμική και πνοή στα τραγούδια και μας βάζει στο χάρτη, κάνοντας πιο εύκολη την απόφαση της δημιουργίας του full length. Θέλαμε, ακόμα, να κρατήσουμε τη παραγωγή λίγο ‘’άγρια”, το οποίο πιστεύουμε ότι κάνει τη μουσική  τίμια και πιο αληθινή.

Είστε ευχαριστημένοι, με το αποτέλεσμα του album;
Ω ναι φίλε, πολύ ευχαριστημένοι. Η αποδοχή που τυχαίνει μέχρι τη κυκλοφορία, είναι τρομερή. Οι προπωλήσεις, έχουν σχεδόν εξαντληθεί κάτι το οποίο κανείς από εμάς δεν το περίμενε. Το single “Street Machine”, βασικά, είχε πωλήσεις πολύ πριν ανακοινωθεί και ποσταριστεί στο site μας. Είμαστε συνεχώς σοκαρισμένοι, από την υποστήριξη που λαμβάνουμε.



Ποιες είναι οι μπάντες, που επηρέασαν τον ήχο σας;
Υπάρχουν οι προφανείς, Judas Priest και Iron Maiden. Κάθε παραδοσιακή metal μπάντα, με κάποιο τρόπο, έχει επιρροές από αυτές τις δύο μπάντες στα τραγούδια της. Νομίζω ότι ο ήχος μας, έχει σίγουρα και επιρροές από Riot και Cloven Hoof. Ακούμε τόσες πολλές διαφορετικές μπάντες, που έδειξαν το δρόμο και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να μάθουμε και να αξιοποιήσουμε πράγματα που υπάρχουν για μας από όλες αυτές τις μπάντες.

Από που προέρχονται, οι στίχοι;
Όλοι οι στίχοι, προέρχονται από τις σκέψεις του Matt μέχρι τώρα. Είναι συνήθως, οι ήσυχοι που έχουν τις καλύτερες σκέψεις, και νομίζω ότι έχει κάποιες θαυμάσιες ιδέες και ιστορίες να γράψει για το album.



Έχετε καταφέρει, να συνδυάσετε έναν ‘80s heavy metal ήχο, με NWOBHM και speed metal “συστατικά” και ακούγεται τόσο “φρέσκο”. Ποιο είναι, το μυστικό της έμπνευσης σας;
Δε νομίζω, ότι έχουμε κάποιο μυστικό (γέλια). Είναι οι παλιές εμπειρίες και η χημεία σαν μπάντα, αναμεμειγμένα με το σεβασμό για το παρελθόν και την ανάγκη να το κάνουμε να πετύχει, που φέρνει αυτά τα στοιχεία κοντά. Οι Gatekrashor και Riot City, είναι full μπάντες με μικρά διαλείμματα, οπότε το speed metal συστατικό είναι κάτι το φυσιολογικό για μας. Με τη πλειοψηφία από μας να είμαστε και σε άλλες μπάντες, υπάρχει ο χώρος για ιδέες που δεν ταιριάζουν απόλυτα σε αυτά τα projects, να λάμψουν σε αυτό εδώ κάτι το οποίο κρατάει τα πράγματα “φρέσκα” και μας κάνει να σκεφτόμαστε πέρα από τα κανονικά στυλ γραψίματος.



Πώς είναι τα πράγματα, για το heavy metal στις ΗΠΑ σήμερα; Θα πρέπει να είναι δύσκολο, για μπάντες σαν τους Traveler να φτάσουν σε απαραίτητο κοινό. Είναι οι Ευρωπαίοι μεταλλάδες, πιο φιλικοί προς τον ήχο σας από τους Αμερικανούς;
Οι ΗΠΑ, έχουν πολύ διασκέδαση. Υπάρχουν κάποια θαυμάσια festival, που γίνονται στα νότια των συνόρων. Είναι πάντα τρομερά, όποτε κάποιος από μας έχει την ευκαιρία να πάει και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα είμαστε μέρος του Legions Of Metal στο Σικάγο αυτή τη χρονιά. Όσο για την Ευρώπη, θα πρέπει να σου απαντήσω όταν φτάσουμε εκεί. Εάν οι πωλήσεις του album είναι ενδεικτικές, τότε φαίνεται ότι είναι έτοιμοι για εμάς οπότε θα πρέπει να συγκεντρωθούμε να είμαστε έτοιμοι και εμείς για αυτούς.

Ποιο είναι το feedback, από τις κριτικές παγκοσμίως μέχρι τώρα; Που παίρνετε υψηλή βαθμολογία και που χαμηλή;
Οι κριτικές, είναι τέλειες μέχρι τώρα. Κάποιες δίκαιες κριτικές έρχονται, αλλά συνολικά είμαστε χαρούμενοι με το πώς ο καθένας αντιδρά στις κριτικές. Υψηλή βαθμολογία, παίρνουμε στα φωνητικά και στις κιθάρες κάτι που ήταν και το σχέδιο για αυτό το album, όπως είχε γραφτεί πριν το group συσταθεί. Υπάρχει πάντα χώρος για βελτιώσεις, και αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες διορθώσεις στο δεύτερο album, ώστε να διαβεβαιώσουμε ότι θα είναι ένα βήμα μπροστά και όχι πλάγια.

Πιστεύω, ότι το “Konamized” είναι το τραγούδι που αντιπροσωπεύει πλήρως τον ήχο των Traveler. Ποια είναι η γνώμη σου, για αυτό;
Λατρεύω αυτό το τραγούδι, που τελειώνει τη πρώτη πλευρά. Αισθάνομαι ότι είναι, το τέλειο ιντερλούδιο για τον ακροατή να ετοιμαστεί να αλλάξει πλευρά και να ξεκινήσει πάλι. Είναι επίσης, και μία διασκευή από το παιχνίδι 8-bit Killer.



Ποιοι είναι οι “Fallen Heroes”;
Οι “Fallen Heroes”, είναι οι metal μουσικοί που έχουν περάσει. Αυτό που πραγματικά κάνει το τραγούδι, είναι να καλεί το κόσμο που νοιάζεται τώρα που αυτοί έχουν φύγει. Ξέρεις, βλέπεις κάποιον να φοράει ένα μπλουζάκι Motorhead και να ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής τους, αλλά δεν γνωρίζει τίποτα πέρα από το “Ace Of Spades”, πόσο μάλλον  το ποιος είναι ο Eddie Clarke.

Τι πρέπει να έχει μία νέα μπάντα, κατά τη γνώμη σου, ώστε να πετύχει στο oldschool heavy metal; Είναι το πάθος και το ταλέντο, αρκετά;
Το πάθος και το ταλέντο, είναι το κλειδί σίγουρα. Υπάρχουν τόσες πολλές καλές μπάντες εκεί έξω, που είναι εύκολο να σε καταπιεί η σωρός. Αλλά το μεγαλύτερο πράγμα, είναι να “οδηγείς”. Δεν είναι εύκολος ο “δρόμος”, μερικές φορές, και θα πρέπει συνεχώς να βρίσκεις κίνητρο για να γράψεις αυτό το τραγούδι και να το πουλήσεις σωστά.

Έχετε κάποια ιδιαίτερα πλάνα, για το μέλλον;
Αυτή τη στιγμή, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουν κανονιστεί για τον Απρίλιο και Μάιο. Μετά από αυτά, θα πρέπει να μπούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στο στούντιο και να βγάλουμε το δεύτερο album. Δουλεύουμε και κάποια άλλα πραγματάκια, αλλά μέχρι να οριστικοποιηθούν θα πρέπει να μείνουν μεταξύ μας, στη μπάντα.



Μπορείς τώρα, να στείλεις το μήνυμα σου στους Έλληνες οπαδούς.
Ξέρω ότι μιλώ εκ μέρους όλων στη μπάντα, όταν λέω σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Αυτό είναι, που μας σπρώχνει να βγάζουμε τη μουσική μας και ότι καλύτερο δυνατό σε τραγούδια. Και επίσης… Κάντε υπομονή… Θα έρθουμε πολύ σύντομα εκεί. Stay metal m/.

Σ’ευχαριστώ πολύ, για το χρόνο σου. Θα θέλαμε πολύ, να σας δούμε live στην Ελλάδα!!
Να είσαι καλά! Και εγώ ευχαριστώ και ελπίζω να τα πούμε σύντομα!!

312

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.