SELEFICE, PSYCOREPATHS, FRAGMENTS OF DESPAIR, ARS GOETIA

Αυτό που, ματαίως, ονομάζουμε “κατάλληλος χρόνος” δεν υπάρχει. Τούτο επειδή ως άνθρωποι δεν μπορούμε να συνυπολογίσουμε με ακρίβεια τη θέση του παρελθόντος και τη δράση του παρόντος στο αποτέλεσμα του μέλλοντος. Μπορούμε όμως να αναγνωρίσουμε και να αρπάξουμε την ευκαιρία, οπότε αυτή εμφανιστεί. Τέσσερα συγκροτήματα, μια ζωντανή εμφάνιση και ο ένας κάνει την τιμή στον άλλο. Το An ετοιμάζεται να μπει στη μηχανή του φραπέ για άλλη μια φορά στις 17 Φεβρουαρίου. Αλλά δεν έχει ανάγκη, τα έχει περάσει ξανά. Ο σκοπός του είναι να μας “κλωτήσει” έξω από τα καβούκια μας και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ετοιμαστείτε για μια φάπα διαρκείας. Ο λόγος στους Selefice, Psycorepaths, Fragments Of Despair και Ars Goetia.

Καλησπέρα στην ομήγυρη! Συστηθείτε μας σύντομα και περιεκτικά.
Selefice: Γειά χαρά! Είμαστε οι Selefice. Υπήρξαμε ενεργοί από το 1990 έως το 1994. Προλάβαμε και κυκλοφορήσαμε τότε ένα άλμπουμ, το “Where Is The Heaven” που από αρκετούς θεωρείται ένα από τα κλασικά της ευρύτερης ελληνικής extreme σκηνής. Έχουμε επιστρέψει εδώ και ένα χρόνο δριμύτατα και δημιουργικά μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Δεν προσπαθούμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, δε γίνεται. Απλώς το έχουμε πάρει από κει που σταματήσαμε, “λιώνοντας τον πάγο”.

Psycorepaths: Καλησπέρα είμαστε οι Psycorepaths και είμαστε στην γύρα περίπου 14 χρόνια.

Fragments Of Despair: Καλησπέρα! Είμαστε οι Fragments Of Despair από την Πάρο. Δημιουργηθήκαμε το 2013. Έκτοτε έχουμε κυκλοφορήσει ένα EP και ένα full length album. Πρόσφατα υπογράψαμε με τη Soman Records με την οποία και κυκλοφορεί το “Broken Lost Mistakes”, ο τελευταίος μας δίσκος ο οποίος κινείται σε thrash/death μονοπάτια.

Ars Goetia: Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Είμαστε οι Ars Goetia, ενα 5-μελές blackened death συγκροτημα απο την Aθήνα με φετίχ τα άθλια λογοπαίγνια. Ιδρυθήκαμε το 2017 και μέχρι στιγμής έχουμε βγάλει ένα single με το όνομα “Admirable Construction” και έχουμε στα σκαριά ένα EP που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.



Πώς αισθάνεστε που συμμετέχετε στο άνοιγμα της χρονιάς με αυτό το live στο An Club στις 17/2;
Selefice: Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι και γιατί είναι το πρώτο live της χρονιάς για εμάς, αλλά κυρίως γιατί επιστρέφουμε σε αυτό το θρυλικό κυριολεκτικά venue, μετά από ακριβώς 25 ολόκληρα χρόνια! Οπότε το timing είναι τέλειο για να κάνουμε και εμείς και όλες οι μπάντες το An κόλαση!

Psycorepaths: Είναι δυνατό ποδαρικό για την νέα χρόνια παίζοντας στην σκηνή του An και γουστάρουμε φουλ με το reunion των Selefice.

Fragments Of Despair: Είναι μια καλή αρχή για το 2019.

Ars Goetia/Χρήστος: Είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι που θα μοιραστούμε την σκηνή με τόσο αξιόλογες μπάντες, καθώς και υπάρχει και λίγο άγχος για το αν θα πάνε όλα καλά και όπως θέλουμε. Κυρίως ανυπομονούμε όμως.

Ars Goetia/Δημήτρης: Προφανώς και είμαστε ενθουσιασμένοι και χαιρόμαστε που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία από τόσο νωρίς. Φυσικά υπάρχει και το άγχος, αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο.



Νέα χρονιά, νέα αρχή. Όλοι σας ετοιμάζετε νέες κυκλοφορίες για το επόμενο χρονικό διάστημα. Έχετε να μας πείτε κάτι για να μας προϊδεάσετε;
Selefice: Το mini LP μας “I Met A God”, το οποίο θα είναι και η πρώτη μας κυκλοφορία μετά από πάρα πολλά χρόνια είναι σχεδόν έτοιμο και εφόσον όλα πάνε βάσει του σχεδίου μας, αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη. Eίμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και πολύ ικανοποιημένοι και με τη δουλειά που κάναμε ως μπάντα στο στούντιο, αλλά και με αυτήν του παραγωγού μας Σάββα Μπετίνη των Acid Death. Ανυπομονούμε να σας παίξουμε τα κομμάτια του στο An αλλά και να το μοιραστούμε ολοκληρωμένο με τους φίλους της μπάντας!

Psycorepaths: Σύντομα θα βγει δικια μας δουλειά, από την οποία θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια μικρή γεύση στο live στις 17/2.

Fragments Of Despair: Όπως είπαμε και πιο πριν, έχουμε νέο album που πρόσφατα κυκλοφόρησε ψηφιακά απο τη γαλλική Soman Records και τέλος Μαΐου θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή. Ετοιμάζουμε επίσης και νέο video που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Ars Goetia/Χρήστος: Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε το πρώτο μας EP, πάνω στο οποίο έχουμε αποτυπώσει μια δύσκολη φάση της ζωής μας, τόσο ως μπάντα όσο και σε προσωπικό επίπεδο και ελπίζουμε όταν το ακούσετε να νιώσετε όλα τα συναισθήματα τα οποία το περιτριγυρίζουν.

Ars Goetia/Δημήτρης: Είναι κομμάτια τα οποία δεν τα γράψαμε απλά για να τα γράψουμε, αλλά στα οποία, όπως είπε και ο Χρήστος, έχουμε αποτυπώσει πολύ δύσκολες προσωπικές φάσεις και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι πιο βαθύ. Ελπίζουμε πως ο κόσμος που θα το ακούσει να νιώσει το ίδιο.



Πώς βλέπετε τα πράγματα στην αρχή του 2019; Υπάρχει κάποιο κομμάτι (δικό σας ή άλλο αγαπημένο) που να περιγράφει τα συναισθήματά σας για όσα έρχονται;
Selefice: Ζοφερά και στα όρια της παγκόσμιας τρέλας. Ένα από τα καινούργια μας κομμάτια λέγεται “Mora”. Επιστημονικά ονομάζεται «Υπνική Παράλυση». Είναι ένα τρομακτικό συναίσθημα που συμβαίνει σε μερικούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Νιώθεις κάτι να σε πλακώνει και να σε απειλεί και αισθάνεσαι ανίκανος να αντιδράσεις. Όταν κάποια στιγμή συνέρχεσαι από αυτό, ο φόβος παραμένει μέσα σου για αρκετό διάστημα. Μάλλον κάπως έτσι πάει και η ζωή σήμερα, οπότε νομίζουμε πως το συγκεκριμένο track τα λέει όλα…

Psycorepaths: Το 2019 προβλέπεται ορόσημο έτος για την πορεία της μπάντας όσον αφορά το δισκογραφικό κομμάτι και τα πλάνα για το μέλλον γενικότερα . Αν υπήρχε ένα κομμάτι που θα περιέγραφε όσα πρόκειται να έρθουν, αυτό θα ήταν από Terror, το “Overcome”.

Fragments Of Despair: Kreator “Violent Revolution”. ΑΥΤΟ. ΤΕΛΟΣ.

Ars Goetia/Χρήστος:  Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι που θα μπορούσε να περιγράψει τα συναισθήματα για όσα έρχονται, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα το “The Show Must Go On” από τους Queen. Ο λόγος είναι οι στίχοι “I’ll face it with a grin. I’m never giving in”.

Ars Goetia/Δημήτρης: Ούτε για μένα υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά ο νέος χρόνος δείχνει πολλά υποσχόμενος και είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τις ευκαιρίες που είναι να μας έρθουν.



Πώς βλέπετε τα υπόλοιπα συγκροτήματα με τα οποία εμφανίζεστε; Γνωρίζατε τη δουλειά τους πριν σας «σμίξει» αυτή η εμφάνιση;
Selefice: Με τους Fragments Of Despair έχουμε ξαναπαίξει μαζί. Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα μπάντα και κάνει καλά αυτό που κάνει. Τους Psycorepaths, τους είχαμε ακουστά. Πήραμε την «αυτιά» μας και πιστεύουμε ότι στον ήχο τους είναι εξαιρετικοί. Τους Ars Goetia δε τους ξέρουμε. Από ότι έχουμε καταλάβει είναι νέα παιδιά και ελπιδοφόρα και μας αρέσει όταν τα νέα παιδιά «βαράνε». Οπότε ανυπομονούμε να τους ακούσουμε. Γενικά εμπιστευόμαστε τα line up που στήνει η Angels PR, οπότε θα είναι εγγυημένα σούπερ η βραδιά!

Psycorepaths: Ναι, και γουστάρουμε φουλ!

Fragments Of Despair: Με τους Selefice έχουμε ξαναπαίξει, τον Ιούνιο που μας πέρασε. Με τα υπόλοιπα παιδιά θα είναι η πρώτη φορά.

Ars Goetia/Χρήστος: Είναι όλοι τους αξιόλογες μπάντες με πολύ ωραία μουσική. Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά από Fragments of Despair, καθώς είχα την ευκαιρία να είμαι ο session vocalist για το Russian tour της δεύτερης μπάντας του Στέλιου (Fragments of Despair, Lycans) και Jason ( Fragments of Despair, Lycans).

Ars Goetia/Δημήτρης: Γνωρίζουμε τους Fragments of Despair μέσω του Χρήστου και τους Psycorepaths που είχαμε παίξει μαζί τους στο Rainfest 2018. Μάθαμε πρόσφατα για τους Selefice και πρέπει να πούμε πως όλες οι μπάντες είναι πολύ καλές με πολύ ωραία μουσική και ανυπομονούμε να μοιραστούμε την σκηνή μαζί τους.



Για να κλείσουμε, η ερώτηση που όλοι περιμένανε: ποια είναι η συνταγή της καβουροπάτι (krabby patty για τους αγγλομαθείς); Επίσης, λαχματζούν ή φαλάφελ;
Selefice: Οι σουρεάλ ερωτήσεις, απαιτούν σουρεάλ απαντήσεις. Αν και μάθαμε ότι το πρώτο σκέλος της ερώτησης έχει σχέση με τον θρυλικό Μπομπ Σφουγγαράκη, η απάντηση στη συνταγή παίζει να έχει ως εξής: πετάς ζωντανό καβούρι στην κατσαρόλα και το βράζεις για 30 λεπτά ενώ χτυπιέσαι (και εσύ και το καβούρι) με τις επιτυχίες της… Patti Smith. Στο δεύτερο σκέλος, η απάντηση είναι τίποτα από τα δύο. Μόνο κοντοσούβλι προβατίνα. Ευχαριστούμε!

Psycorepaths: Κρατάς μυστικό; …αν ναι, κι εμείς! Καβουροπάτι!

Fragments Of Despair: Η συνταγή είναι μυστική, ούτε ο DR WHO δεν την ξέρει. Λαχματζούν δαγκωτό!

Ars Goetia: Γνωρίζουμε την συνταγή της krabby patty, αλλά…. 1ος κανόνας της krabby patty: δε μιλάς ποτέ για την συνταγή της krabby patty. Επίσης, ΦΑΛΑΦΕΛ ΜΟΝΟ!

448

Avatar photo
About Χαράλαμπος Σακάτης 40 Articles
Απεχθάνεται τις ταμπέλες, αλλά αν χρειαστεί θα σου προτείνει το πιο καυτό post shoegaze-avant garde-folk punk με ψήγματα new wave-kraut rock που έχεις ακούσει ποτέ. Αν αντέξεις να διαβάσεις ως εδώ, να ξέρεις επίσης ότι λατρεύει τις συνειρμικές περιπλανήσεις στα θεματικά πεδία των αγαπημένων του άλμπουμ.