RAW IN SECT

Με αφορμή τη ζωντανή εμφάνιση των Raw In Sect στο Temple, την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, η Ειρήνη Παντούλα μίλησε  με τον κιθαρίστα τους, Γιώργο Ιωακειμίδη, για τη μέχρι τώρα πορεία τους, τον τελευταίο τους δίσκο “Kitro”, καθώς και για τις μελλοντικές κινήσεις της μπάντας που μας εκπλήσσει μέχρι τώρα ευχάριστα με τα θαρραλέα της βήματα.

Γιώργο, γειά σου! Χαίρομαι ιδιαιτέρως που σας φιλοξενούμε στο rockway.gr. Οι Raw In Sect πλησιάζουν τη δεκαετία ως μπάντα, είστε ευχαριστημένοι από την έως τώρα πορεία σας;
Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, γιατί κυρίως κάνουμε αυτό που μας αρέσει, το να παίζουμε μουσική.



Ακούγοντας κάποιος τις δουλειές σας χωρίς να σας ξέρει, φαντάζεται ότι πρόκειται για τρεις τελείως διαφορετικές μπάντες. Μίλησέ μας λίγο, για τις μουσικές αυτές μεταβάσεις.
Η μπάντα στις αρχές της, ξεκίνησε στον χώρο του πιο σκληρού ήχου. Στη συνέχεια άνοιξαν οι μουσικοί μας ορίζοντες και έτσι είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα πέρα από τον σκληρό ήχο. Το σημαντικό είναι, ότι όλες αυτές οι μεταβάσεις στον ήχο μας, έγιναν τελείως αυθόρμητα. Και αυτό είναι κάτι που μας εκφράζει και σαν ανθρώπους, το ότι σε κάθε περίοδο της ζωής μας κάνουμε αυτό που μας εκφράζει. Έτσι κάπως καταλήγουμε σε τρεις τελείως διαφορετικούς δίσκους, τρία τελείως διαφορετικά κεφάλαια για εμάς.



Στον τελευταίο δίσκο σας με τίτλο “Kitro”, ακούγονται ελληνικοί στίχοι και υπάρχουν πολλά ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία. Δεδομένης της πορείας σας και στο εξωτερικό, πώς και πήρατε την απόφαση να ξεφύγετε από την πεπατημένη της αγγλικής οδού και ποια η σχέση σας με την παραδοσιακή μουσική;
Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η σχέση με την Ελληνική μουσική, λίγο πολύ υπήρχε σε όλους μας. Έτσι ξεκινώντας να γράφουμε το υλικό του “Κίτρου”, τα κομμάτια ξεκίνησαν να γράφονται με μεγάλη ευκολία, κάτι σαν να δουλευόταν καιρό μέσα μας για να βγει. Ίσως να ήταν και ο λόγος που γράφτηκαν μέσα σε λίγους μήνες. Έτσι είχαμε την ευκαιρία και τον χρόνο να ασχοληθούμε περισσότερο με την παραγωγή του δίσκου, κάτι που το διασκεδάσαμε εξίσου. Οπότε σαν μεμονωμένα άτομα και στην συνέχεια σαν μπάντα, καταλήξαμε ότι αυτό είναι κάτι που μας εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλο μας δίσκο.



Είστε από τα συγκροτήματα που κυνηγάνε πολύ τις ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι εύκολο να κλείσετε αυτές τις δουλειές; Υπάρχει βοήθεια;
Κυρίως, για την ώρα, ό,τι γίνεται είναι στα πλαίσια του D.I.Y.. Όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πίσω από την μπάντα, που δουλεύουν το κομμάτι του promotion και της διανομής του καινούργιου μας δίσκου, σχεδόν σε όλον τον κόσμο.

Ποια είναι για εσάς η συνταγή για μία καλή δουλειά; Αρκεί η καλή μουσική ή πρέπει να υπάρξει και κάποιο βήμα παραπέρα, και αν ναι, ποιο θα μπορούσε να ήταν αυτό;
Σίγουρα η καλή μουσική είναι η ραχοκοκαλιά του σκελετού. Χωρίς αυτό, άλλωστε, πιστεύουμε ό,τι και να κάνεις, κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα ταβάνι. Από εκεί και πέρα, αρχίζει μία τρέλα που ξεφεύγει από τα όρια της δημιουργίας. Και αυτό είναι να αναλάβεις τον ρόλο του manager για την ίδια την μπάντα. Ένας καλός συνδυασμός αυτών των δύο, σίγουρα φέρνει καλά αποτελέσματα.



Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα, από το οποίο έχετε επηρεαστεί;
Σίγουρα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, έχουν περάσει από τα αυτιά μας διάφορα πράγματα. Για τον τελευταίο μας δίσκο, θα λέγαμε ότι έπαιξε ρόλο σίγουρα η πιο παραδοσιακή μουσική. Ακούσματα όπως ο Ξυλούρης, ο Ψαραντώνης και ένας δίσκος που ακουγόταν πολύ την περίοδο που γράφαμε τον δίσκο, το “Ρεμπέτικο”, από την ομώνυμη ταινία.



Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για τους Raw In Sect;
Σίγουρα το να συνεχίσουμε να παίζουμε την μουσική που νιώθουμε και μας εκφράζει. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να “περιοδεύσει” αυτός ο δίσκος σε όλον τον κόσμο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου. Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας, πριν το live σας στο Temple;
Ο κόσμος που θα παρευρεθεί στο επερχόμενο live στο Temple, το οποίο είναι και το τελευταίο live του tour μας, θα δει την μπάντα σε μία από τις καλύτερές της φάσεις. Αυτό, γιατί ερχόμαστε από ένα από τα καλύτερά μας tour στην μέχρι τώρα πορεία μας, οπότε θα είμαστε πολύ ορεξάτοι και γεμάτοι ενέργεια, την οποία θα περάσουμε στον κόσμο που θα παρευρεθεί στο Live του Temple.

340