GODSLEEP

Έψαξαν πολύ και βρήκαν τη γυναίκα που θα συμπλήρωνε το παζλ! Οι Godsleep άλλαξαν φωνή και μας προσφέρουν το νέο τους album “Coming of Age” (review), ζωντανά στο An Club στις 15 Δεκεμβρίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) και το rockway.gr βρήκε και πάλι την ευκαιρία να “λύσει” τον Δημήτρη Μαρσέλο για να αμολήσει και πάλι τις ερωτήσεις του.

-Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το νέο σας album! “Coming of Age”. Νιώθετε πως ωριμάσατε ή έπεσα έξω στην ερμηνεία του τίτλου;


Καλησπέρα Δημήτρη, σε ευχαριστούμε πολύ! 
Δεν ξέρω αν ωριμάσαμε, αλλά σίγουρα έχουμε προσπαθήσει να βγει όσο το δυνατόν πιο Godsleep ο δίσκος, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις επιρροές μας που μας μεγάλωσαν.  Ωστόσο, η διαδοχή της Amie στα φωνητικά σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την πορεία της μπάντας.

-Νέα φωνή στους Godsleep λοιπόν, και φαίνεται πως έδωσε αυτήν την ώθηση που η μουσική χρειαζόταν για να βρει τη θέση της στον κόσμο. Πως καταλάβατε πως η Amie είναι αυτό που είχατε ανάγκη;

Καταρχάς τα τελευταία χρόνια είχαμε ήδη δηλώσει μεταξύ μας την ανάγκη μας να βαδίσουμε σε πιο μελωδικά μονοπάτια, κάτι το οποίο το επικοινωνήσαμε και στην Άμυ όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Στη συνέχεια, δουλεύοντας νέο και παλιό μας υλικό, καταλάβαμε οτά η Άμυ είναι πιο κοντά σε αυτό περισότερο από εμάς του ίδιους που το προσπαθούσαμε ήδη, με αποτέλεσμα η προσθήκη της να είναι αναπόφευκτη. 


-Τα κομμάτια του δίσκου προϋπήρχαν της Άμυ ή τα φτιάξατε όλα από την αρχή;


Τρία από τα κομμάτια του “Coming of Age” προυπήρχαν, τα υπόλοιπα τα συνθέσαμε στην πορεία και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.



-Διάβασα τους στίχους και έχω την εντύπωση πως είναι αρκετά βιωματικοί και προσωπικοί. Τι θέματα πραγματεύονται;


Σε γενικές γραμμές οι στίχοι είναι όντως βιωματικοί, με εξαίρεση τα “Ex nowhere man” και “Unlearn” που πραγματεύονται πιο σκοτεινούς και φανταστικούς κόσμους. 

-Η παραγωγή του album είναι φανταστική και ειδικά ο ήχος στα drums που έκανε εντύπωση. Πόσος καιρός χρειάστηκε για να ετοιμαστεί το “Coming of Age”;


Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
 Η σύνθεση του δίσκου διήρκησε περίπου έξι επίπονους, αλλά δημιουργικούς μήνες, και η 
παραγωγή του άλλους τρεις. Εδώ να τονίσουμε ότι δεν θα είχαμε τα καταφέρει χωρίς τον παραγωγό και ηχολήπτη μας Γιώργο Λεώδη.

-Αυτά τα τριγωνικά σχέδια κάτι μου θυμίζουν…μήπως το “Coming of Age” είναι το δικό σας “Dark Side of the Moon”; Με την έννοια ότι είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα σας, μην μας πάρουν με τις πέτρες.


Μετά από τρία χρόνια δισκογραφικής αποχής και έναν χρόνο ολικής αδράνειας, λόγω αναζήτησης frontman/woman, είναι το πιο σημαντικό σημείο στην μέχρι στιγμής της πορείας των Godsleep. Φυσικά τα τρίγωνα του εξωφύλλου δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με το χαρακτηριστικό τρίγωνο του τεράστιου αυτού δίσκου. 


-Τα κομμάτια είναι πάλι μεγάλα σε διάρκεια. Γίνεται επίτηδες αυτό ή ξεχνιέστε γράφοντας;

Αν ξεχνιόμασταν ο δίσκος θα ήταν τριπλάσιος σε διάρκεια. Προσπαθούμε πολύ για να μειώνουμε τους χρόνους των κομματιών, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά όταν κάτι μας αρέσει πολύ.


-15 Δεκεμβρίου θα μας το παρουσιάσετε ζωντανά στο An Club; Θα ακούσουμε κομμάτια από το προηγούμενο album; Πόσο διαφορετικά ακούγονται με την Άμυ;Ναι, στο live μας θα παίξουμε και παλιό υλικό, πως θα μπορούσαμε να μην το κάνουμε άλλωστε; 
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, σε προσκαλούμε να το διαπιστώσεις ο ίδιος.



-Υπάρχουν σχέδια για την προώθηση του “Coming of Age”;


Φυσικά, εκτός από τις εγχώριες συναυλίες που θα ολοκληρωθούν στις 15 Δεκεμβρίου στο An, θα περιοδέψουμε και στην Ευρώπη την ερχόμενη άνοιξη. Τέλος σας ετοιμάζουμε και μια έκπληξη για το χειμώνα. 

-Χαρίστε μας δυο γραμμές από τους καινούργιους σας στίχους και σας αφήνω να πάτε για πρόβα! Ευχαριστώ πολύ και τα λέμε στο An Club!


“Let’s start a fire so i can smoke/ 
I cannot see what you call war”

257

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.