SASQUATCH

Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα όταν γνωρίζεις κάποιον άνθρωπο και έχεις περάσει μαζί του καλά! Έτσι, το να ρωτήσω δυο πράγματα τον drummer των Sasquatch, Craig Riggs, είναι σαν βόλτα στο πάρκο και πραγματικά νιώθω σαν να τον έχω απέναντι μου. Μιλήσαμε για τους Sasquatch, τους Roadsaw και τους Kind, περιμένοντας τον να έρθει και πάλι στο Death Disco με τους δυο φίλους του για να παίξουν παρέα με τους Bus και τους Mad John The Wise την 27η Οκτωβρίου (“>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

-Καλησπέρα, Craig! Καλώς ήρθες στο rockway.gr! Έχετε ξεκινήσει ήδη την ευρωπαϊκή σας περιοδεία έτσι; Που βρίσκεστε τώρα; Έχει κρύο εκεί;
Καλησπέρα, αδερφέ μου! Οδηγάμε από το Wiesbaden (Γερμανία) προς την Ζυρίχη. Είναι πραγματικά όμορφος ο καιρός.

-Πως τα πάτε ως τώρα στην Ευρώπη; Που ήταν η καλύτερη σας βραδιά;
Τα shows ήταν όλα τέλεια και περνάμε πολύ ωραία. Παίξαμε και σε κάποια festivals. Είναι πάντα διασκεδαστικά. Το Up In Smoke ήταν εκπληκτικό, όπως επίσης και το DF Belgium. 

-Ποιο συγκρότημα που είδες αυτόν τομ καιρό σου έκανε μεγάλη εντύπωση;
Είναι πάντα ώραία να βλέπεις τους Orange Goblin. Και όπως κάνω συνήθως, ήπια μερικά ποτά και έτρεξα στη σκηνή να τραγουδήσω μερικούς στίχους με τον Ben. Είχαμε την ευκαιρία να δουμε τους VIC στο Up In Smoke. Γαμάνε. Ενδιαφέρουσα μουσική με γαμάτη ενορχήστρωση.

-Πριν λίγα χρόνια σου ζήτησαν να αντικαταστήσεις για την περιοδεία τον Rick Ferrante στα τύμπανα, αλλά τελικά έμεινες εκεί. Τι σου είπαν για να σε πείσουν να γυρίσεις τον κόσμο μαζί τους;
“Get in the van” μου είπε απλά ο Keith Gibbs,

-Και μετά από πολλές συναυλίες μπήκες στο studio με τους Sasquatch για να ηχογραφήσετε το “Maneuvers”. Πως ήταν οι ατμόσφαιρα στις ηχογραφήσεις;
Ήταν σχετικά φυσικά όλα. Είχα κάνει την ηχογράφηση του “II” πριν κάποια χρόνια και από τότε όλο και κάπως ανακατευόμουν στα albums τους. Είμαστε φίλοι πολύ καιρό, οπότε δεν ήταν και σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο.

-Οι ηχογραφήσεις λοιπόν έλαβαν χώρο στο δικό σου studio. Πως διευκολύνει αυτό τα πράγματα για την μπάντα;
Το κάνει πολύ φθηνό για να γράψεις = Bonus!

-Το εξώφυλλο δείχνει έναν πιλότο και μαζί με τον τίτλο μοιάζει σαν οι Sasquatch να προσπαθούν να αποφύγουν εμπόδια. Σε τι “βουνά” προσπαθείτε να μην προσκρούσετε;
Οδηγώ όσο το γράφω τις απαντήσεις. Όταν ένα φορτηγό κορνάρει δυνατά σημαίνει πως σε γουστάρει, έτσι δεν είναι;

-Υπάρχει υλικό για νέο album όταν τελειώσετε με τα ταξίδια;
Αυτή τη στιγμή έχουμε το ξεκίνημα 15-20 τραγουδιών. Θα αρχίσουμε να τα δουλεύουμε το χειμώνα και του χρόνου θα υπάρξει νέο album.

-Γνωρίζω πως έχει αρκετά άλλα projects, οπότε θα ρωτήσω λίγο και για αυτά. Έχει περάσει πολύς καιρός από το τελευταίο album των Roadsaw. Υπάρχει κάτι στα σκαριά;
Το νέο album έχει μιξαριστεί και έχει περαστέι και από mastering. Θα κυκλοφορήσει μέσω της Ripple Music την ερχόμενη άνοιξη.

-Οι Kind και White Dynomite;
Με τους Kind μόλις ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις. Έχουμε ήδη έτοιμα τέσσερα κομμάτια και τον Δεκέμβριο θα συνεχίσουμε. Προσπαθούμε να στριμώξουμε στο πρόγραμμα μας τους Kind όταν ο Matt (Couto, τύμπανα στους Elder) και εγώ δεν είμαστε στον δρόμο. Οι White Dynomite εμφανίζονται μια φορά το χρόνο για την πλάκα μας. 

-Μιας που μοιράζεσαι τον χρόνο σου μεταξύ τυμπάνων και τραγουδιού, πες μου, νιώθεις διαφορετικά κάνοντας το καθένα από αυτά ζωντανά;
Είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση. Όταν είσαι στα τύμπανα δεν είσαι υπεύθυνος για να γεμίζεις τα κενά ανάμεσα στα κομμάτια. Όταν τραγουδάς πρέπει να συνδέεσαι με το κοινό, να τους μιλάς και να τους παρασύρεις στο ταξίδι. Είναι θέμα ενέργειας.

-ΟΚ, τώρα είναι η ώρα να γίνουμε τηλεπαιχνίδι. Ποια 3 albums είναι πάντα στην playlist όταν ταξιδεύεις;
On this particular tour:
Leon Bridges- “Good Thing”
Morphine- “The Night”
Noel Gallagher- “Chasing Yesterday”

-Ονόμασε ένα τραγούδι στο οποίο θα σκότωνες για να είσαι ο τραγουδιστής του και ένα όπου θα ήσουν ο drummer.
Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να απαντήσεις. Αυτά που σκέφτομαι έχουν τελειοποιηθεί από τους μουσικούς που τα έγραψαν. Αλλά θα ήθελα να τραγουδήσω οτιδήποτε από τον πρώτο δίσκο των The Allman Brothers. Και ό,τι ακούμπησε ο Keith Moon (The Who).

-Έχουμε πιει παρέα πολλές μπύρες και daquiris και αναρωτιέμαι τι θα ήθελες να ακούς αν σε προσκαλούσα σε δείπνο.
Αν δεν έχει καμιά σχέση με τον Morrisey, είναι καλά για μένα.  

-Ξέρω καλά πόσο αγαπάς την Ελλάδα, οπότε δεν θα ρωτήσω πως νιώθεις που θα ξαναέρθεις εδώ, αφού υποθέτω πως ξέρω ήδη την απάντηση. Την τελευταία φορά που παίξατε στην Αθήνα ήταν τα γενέθλια μου και σε μια εβδομάδα παίζετε πάλι στο Death Disco, μια ημέρα μετά την ονομαστική μου εορτή. Μοιάζει με συνωμοσία. Θα κάνετε κάτι έξτρα καταπληκτικό για μένα;
Γενικά, προσπαθούμε να κλείσουμε συναυλίες γύρω από τις σημαντικές ημέρες της ζωής σου. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον Dimdog (σ.σ. κονόμησα και γαμάτο ψευδώνυμο)! Σε έχουμε καλυμμένο, αφεντικό! 

-Για να κλείσουμε την κουβέντα και να μην τρακάρεις, θα ήθελα να κλέψεις μερικούς στίχους από τον Keith για να προσκαλέσουμε του Aθηναίους rockers στην συναυλία σας στις 27 Οκτωβρίου!
“Burn out the day. Burn out the night. I got no reason to put up a fight. I’m livin for givin the devil his due. I’m burning, I’m burning for you.”

700

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.