DOOMOCRACY

Οι Doomocracy είναι μια μπάντα από το Ηράκλειο Κρήτης, παίζουν doom και στην μέχρι τώρα πορεία τους έχουν βγάλει δύο άλμπουμ . Επίσης έχουν παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Saint Vitus, Heir Apparent κτλ. Με αφορμή τη συναυλία στις 6 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ Echoes From The labyrinth ο Ραφαήλ Παγώνης προσέγγισε τον Μιχάλη Σταυρακάκη ώστε να μάθει τα σχέδια τους.

Γεια χαρά, καλώς όρισες στο Rockway ! Πώς περνάς αυτό το διάστημα στο νησί;
Περνάμε καταπληκτικά στο νησί , ο καιρός είναι ακόμα καλός, ευτυχώς μας πέρασε ξυστά ο Ζορμπάς (γέλια).

Πέρσι τον Μάρτιο κυκλοφορήσατε  τον δεύτερό σας δίσκο “Visions & Creatures Of Imagination”. Ποια η ανταπόκριση του κόσμου;
Το “Visions & Creatures of Imagination”, κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου και η ανταπόκριση του κόσμου και των κριτικών ήταν πολύ συγκινητική. Πολλοί fans μας έστειλαν θετικά μηνύματα και η ανταπόκριση στα live ήταν φανταστική!



Ποιός επιμελήθηκε το εξώφυλλο του άλμπουμ;
Το εξώφυλλο του άλμπουμ το επιμελήθηκε ο Jean-Philippe Sonnet της Threadbare Artworks, όπως και την συνολική επιμέλεια του artwork.

Ποιός είχε την ιδέα στο κομμάτι “Lucid Plains of Ra”, να μπουν μέσα ανατολίτικα στοιχεία;
Όλος ο δίσκος έχει ανατολίτικη φιλοσοφία και κλίμακες γιατί θεωρούμε ότι ταιριάζει στο είδος πού παίζουμε. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού ολοκληρώσαμε τη μουσική, ζητήσαμε από το Miguel Robaina να μας γράψει ένα intro και outro το οποίο τελικά έδωσε πιο μυστηριώδες ύφος στο σύνολο του κομματιού. Οι στίχοι του αποτέλεσαν και βασική έμπνευση για το εξώφυλλο του δίσκου.



Ποια είναι τα επόμενά σας βήματα στο εγγύς μέλλον;
Στις 6 Οκτώβρη θα εμφανισθούμε  στο φεστιβάλ Echoes from the labyrinth, (στο οποίο είμαστε και συνδιοργανωτές) μαζί με τους θρυλικούς Sorcerer, τους Crimson Dawn, τους Reflection και τους Midnight Force. Έπειτα στις 20 του Οκτώβρη, θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Morgana Lefay και τους Sacred Steel. Εκτός συναυλιών, έχουμε ήδη ξεκινήσει την σύνθεση των κομματιών του νέου δίσκου, ο οποίος θα έχει και κάποιες εκπλήξεις.

Ποιές είναι οι αναμνήσεις σας από το φεστιβάλ Ηammer of doom; Ποιές οι κριτικές που δεχτήκατε;
Εκπληκτική εμπειρία πραγματικά!

Ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε στο εξωτερικό και ήταν εντελώς αναπάντεχο όλο αυτό, γιατί δεν είχαμε κυκλοφορήσει καν το πρώτο μας άλμπουμ. Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις δίπλα σε μπάντες όπως οι Saint Vitus, Avatarium, Trouble. Επίσης, συναντήσαμε backstage τον John Perez (Solitude Aeturnus) και είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση ενώ μας είπε πως έμεινε ενθουσιασμένος απο την εμφάνιση μας.



Κάθε χρόνο το καλοκαίρι, διοργανώνονται στο νησί ένα με δύο δυνατά φεστιβάλ. Πώς είναι η εμπειρία που ακούει στο όνομα Coroner;
Στην Κρήτη διεξάγονται 2 μεγάλα φεστιβάλ, το Chania rock festival και το Over the wall. Δεν εμφανιστήκαμε φέτος στο Over the wall, αλλά ήμασταν εκεί και οι Coroner ήταν απίστευτοι πραγματικά!

Στο τελευταίο σας άλμπουμ, συμμετέχει σε 4 τραγούδια ο Miguel Robaina, παλιό μέλος των Memento Mori. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Είμαστε μεγάλοι fans των Memento Mori και φυσικά γνωρίζουμε τη συνεισφορά του Miguel Robaina στη μπάντα αυτή. Θεωρήσαμε πως κάποια  κομμάτια του “Visions…” ήθελαν πλήκτρα και σκεφτήκαμε αμέσως τον Miguel Robaina. Ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του και καταλήξαμε σε μια συνεργασία που ανέβασε αρκετά το επίπεδο των συνθέσεων.



Από τις πρόσφατες κυκλοφορίες, θα ήθελα να μου δώσεις μία πεντάδα από μπάντες που σε εντυπωσίασαν.
Sorcerer –  The crowing of the fire king.
Sacral Rage –  Beyond celestial echoes
Heir Apparent – The view from below.
Pain of salvation – In the passing light of day
Satan – Cruel magic.

Ποιά είναι τα στοιχεία και τα κριτήρια κατά τη γνώμη σου, ώστε ένας μουσικός να πετύχει σε μία μπάντα;
Να είναι συνεργάσιμος, καταρτισμένος, να του αρέσει αυτό που κάνει και πάνω απ όλα να είναι συνεπής.



Πιστεύεις ότι, μελλοντικά, το Doom metal μπορεί να  “ανθίσει” στη χώρα μας;
Στο Epic Doom που παίζουμε, δεν θα λέγαμε πως υπάρχουν πολλές μπάντες. Σε άλλα παρακλάδια του Doom όμως, υπάρχουν αρκετές και αξιόλογες μπάντες, όπως οι Immensity, Decemberance, Automaton κ.α. Γενικά όμως το Doom Metal, είναι ένα είδος που ποτέ δεν είχε πάρα πολλά συγκροτήματα, ίσως επειδή δεν είναι κάτι αρκετά mainstream.Το αντίθετο μάλλον…

Η επόμενή σας εμφάνιση, είναι στο Ηράκλειο στις 6 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ Echoes From The Labyrinth. Τί να περιμένει το κοινό από εσάς;
Έχουμε να εμφανιστούμε στο Ηράκλειο απο το release του “Visions…” ενάμιση χρόνο πριν οπότε είμαστε αρκετά ενθουσιασμένοι. Νομίζω θα είναι η τελευταία μας εμφάνιση μέχρι την κυκλοφορία του νέου μας δίσκου. Το τι να περιμένει ο κόσμος το γνωρίζει νομίζω, πορωτικό Epic Doom Metal!



Ευχαριστώ για τη συζήτηση που είχαμε, τα τελευταία λόγια δικά σου.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και ελπίζουμε να σας δούμε στο φεστιβάλ.

DOOM ON

939