ΟΜΕΝ

Οι Αμερικανοί θρύλοι του heavy metal Omen, επιστρέφουν στην πατρίδα μας για μια μίνι περιοδεία με 6 σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Μπορεί ο Kenny Powell να αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την … κιβωτό μέσω της οποίας το σχήμα συνεχίζει όλες αυτές τις δεκαετίες το μουσικό του ταξίδι, αλλά αυτή την φορά το Rockway προσεγγίζει τον Νίκο “Μύγας” Αντωνογιαννάκη, που εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει τα φωνητικά των Omen, για να σας μεταφέρει τα τελευταία νέα, λίγες ημέρες πριν τους δούμε κι από τα μέρη μας.

Γεια σου Νίκο, δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω διαφορετικά από το να ρωτήσω πως ξεκίνησε η συνεργασία σου με τον Κ. Powell και τους Omen;
Γειά σου Γιάννη και ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Είδα στο Facebook πως ο προηγούμενος τραγουδιστής αποχώρησε και έτσι έστειλα μήνυμα στον Kenny Powell. Αυτός μου ζήτησε να του ηχογραφήσω κάποια δείγματα και να πάω στο Dallas.

Πήγα, προβάραμε και αμέσως κολλήσαμε.

Σε τι επίπεδο γίνεται η συνεργασία σας, έχει ο Powell τον απόλυτο έλεγχο και σου ζητάει πως θα γίνουν τα πράγματα, ή σου έχει δοθεί περιθώριο και στην δημιουργία των κομματιών; To υλικό του ep “Alive” προϋπήρχε της ένταξής σου στο σχήμα;
Μου έχει δωθει απόλυτη ελευθερία. Στα 2 κομμάτια του ep έχω γράψει στίχους και φωνητικές γραμμές και είναι πάντα ανοιχτός σε ιδέες όταν συνθέτουμε. Και φυσικά τα κομμάτια είναι ολοκαίνουρια.



Ας μείνουμε ακόμη λίγο στο ep. Πες μας πως δουλέψατε για αυτό και πόσο αντιπροσωπευτικό είναι για το επόμενο μεγάλο βήμα (ανέκαθεν τα ep τα έβλεπα σαν ορεκτικά για το …κυρίως γεύμα)…
Έχουμε ήδη αρχίσει να συνθέτουμε τα κομμάτια για τον δίσκο, που ευχόμαστε να έχει βγει μέχρι το πρώτο μισό του ‘19, και θα συνεχίσουμε την σύνθεση τους στην Κρήτη μετά την περιοδεία. Το ep από την άλλη δημιουργήθηκε εξ αποστάσεως. Να είναι καλά το ίντερνετ.

Η ηχογράφηση των φωνητικών και η μίξη των κομματιών έγινε στο Ηράκλειο  Κρήτης από τον Νίκο Τριαλονη στα Mad Hat Music studios και το mastering στον Καναδά από τον Darren ‘Jeter’ Magierowski στα Jukasa studios.

Να μιλήσουμε για την ελληνική περιοδεία; Καταρχήν ποιανού ιδέα ήταν;
Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν δική μας. Ήμασταν στην φάση οργάνωσης του ευρωπαϊκού μας τουρ όπου και επικοινώνησε μαζί μας η Demon Gates Productions και μας πρότεινε αυτό το τουρ.



Πιστεύεις πως η ελληνική επαρχεία έχει αυτή την δυναμική ώστε να μπορεί να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες; Σε ποιες μουσικές σκηνές από αυτές τις πόλεις έχεις ξαναβρεθεί;
Να σου πω την αλήθεια, δεν μας ενδιαφέρει και πολύ. Το μόνο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να παίζουμε μουσική μπροστά σε ανθρώπους που τη γουστάρουν. Είτε είναι 50 είτε 5000.

Έχω ξαναβρεθεί στο Metal Union στο Αγρίνιο που υπεραγαπάω, στο 8ball στη Θεσσαλονίκη και στον An στην Αθήνα.

Ποιοι είναι οι μουσικοί που σε έχουν επηρεάσει περισσότερο;
Προφανώς ο τεράστιος JD Kimball των Omen, ο David Defeis των Virgin Steele, όσο και να σου φαίνεται περίεργο ο Midnight των Crimson Glory, ο John Oliva των Savatage και πολλοί πολλοί άλλοι.



Κάποια album που έχεις ξεχωρίσει ως τώρα για το 2018;
Σίγουρα το Firepowder των Priest και το Thunderbolt των Saxon.

Σε συναυλίες πηγαίνεις; Ποιο είναι εκείνο το live που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
Φυσικά και πηγαίνω. Metalhead χωρίς live, γίνεται? (σ.σ.Νίκο καλύτερα να μην σου απαντήσω, να μην εκθέσουμε και κόσμο). Νομίζω είναι το Chania Rock Festival του 2002 με headline UDO και Fates Warning το 2005, νομίζω στο Gagarin. Επικά live!

Οι μεγάλοι εκπρόσωποι της παγκόσμιας σκηνής του heavy metal σιγά σιγά είτε αποχωρούν, είτε ακόμη φεύγουν από την ζωή, μια και το metal μετρά 10ετίες ολόκληρες πορείας. Πως βλέπεις εσύ το μέλλον του ιδιώματος στα επόμενα χρόνια;
Νομίζω πως από μεριάς συγκροτημάτων είναι πολλά υποσχόμενο. Από μεριάς οπαδών ανησυχώ λιγάκι. Είναι οξύμωρο πως όσο ανεβαίνει το επίπεδο στις μπάντες, τουλάχιστον τεχνικά, τόσο λιγοστεύουν οι οπαδοί του Heavy Metal.



Με τους Marauder που βρισκόσαστε;
Αυτη τη στιγμή τελειώνουμε το συνθετικό κομμάτι του καινούριου δίσκου και ετοιμαζόμαστε για τα 2 live με Grave Digger σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Να κλείσουμε με ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα έρθει να σας δει στις φθινοπωρινές σας εμφανίσεις;  Σε ποια album πέφτει το κέντρο βάρους του setlist;
Στο setlist υπάρχουν κομμάτια από τους 3 πρώτους δίσκους, από το Nightmares και εννοείται από το Alive.

Το μόνο που έχω να πω είναι πως δεν πρέπει να χάσει κανείς αυτά τα live. Θα παίξουμε κομμάτια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ξανά και θα γίνει ΠΟΛΕΜΟΣ!



Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι άλλο;
Θέλω να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ και ελπίζω να σας δω όλους στην ΑΡΕΝΑ.

349